perszephon t rt nete n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Perszephoné Története PowerPoint Presentation
Download Presentation
Perszephoné Története

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 6

Perszephoné Története - PowerPoint PPT Presentation


  • 101 Views
  • Uploaded on

Perszephoné Története. Szereplők. Zeusz (főisten) Déméter (termékenység istenője) Perszephoné (Zeusz & Déméter lánya) Hádész (alvilág ura) Hekaté (Hold istenője) Héliosz (Nap isten) Hermész (Istenek Hírnöke). Története:.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Perszephoné Története' - ralph-fox


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
szerepl k
Szereplők

Zeusz (főisten)

Déméter (termékenység istenője)

Perszephoné (Zeusz & Déméter lánya)

Hádész (alvilág ura)

Hekaté (Hold istenője)

Héliosz (Nap isten)

Hermész (Istenek Hírnöke)

t rt nete
Története:

Déméter és Zeusz lánya. Zeusz Hádésznek, az Alvilág királyának ígérte feleségül, de a szűz Perszephoné ellenállt a házasságnak.

Déméter,  a Termékenység istennője elrejtette őt kedvenc szigetén, Szicílián, de Hádész megtalálta és magával vitte az Alvilágba.

slide4
Mikor az anya rájött, hová került a lánya, visszakövetelte őt Zeusztól s megesküdött, hogy amíg a lány meg nem jelenik, semmi sem nő a Föld felszínén. Ekkor Zeusz elküldte Hermészt, az istenek futárját Hádészhez, hogy kérje meg, engedje vissza Perszephonét a Földre. Hadész beleegyezett, de mielőtt elengedte volna Perszephonét, néhány gránátalma magot etetett meg vele, mellyel örökre az Alvilághoz láncolta.
slide5
Végül kompromisszumot kötöttek, különben a Föld terméketlen és száraz maradt volna. Azóta Perszephonénak  az év egyharmadát az Alvilágban kell töltenie, Hadész feleségeként, kétharmad részét pedig a Földön, az anyja mellett, aki ezért cserébe bőséges terméssel látja el a gabonaföldeket.