slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Ana María Borrego Trujillo Andrés Voces Juan Gloria Gonzalez Perez Xavi Vazquez Torres PowerPoint Presentation
Download Presentation
Ana María Borrego Trujillo Andrés Voces Juan Gloria Gonzalez Perez Xavi Vazquez Torres

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 26

Ana María Borrego Trujillo Andrés Voces Juan Gloria Gonzalez Perez Xavi Vazquez Torres - PowerPoint PPT Presentation


  • 118 Views
  • Uploaded on

Ana María Borrego Trujillo Andrés Voces Juan Gloria Gonzalez Perez Xavi Vazquez Torres Carlos Rios Padilla. PABLO PICASSO. Va néixer a Málaga (Espanya) , el 25 d’octubre del 1881 .

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Ana María Borrego Trujillo Andrés Voces Juan Gloria Gonzalez Perez Xavi Vazquez Torres' - prince


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Ana María Borrego Trujillo

Andrés Voces Juan

Gloria GonzalezPerez

Xavi VazquezTorres

Carlos Rios Padilla

pablo picasso
PABLO PICASSO
  • Va néixer a Málaga (Espanya), el 25 d’octubre del 1881.
  • Picasso va ser el primer fruit, sorgit del matrimoni format pel pintor basc José Ruiz Blasco i l'andalusa Maria Picasso López. Va tenir dos germanes, Dolors (1884-1958) i Concepció (1887-1895).
slide3

En 1891, la família va abandonar Málaga, quan el seu pare va ser nombrat professor en un institut de La Coruña.

  • El de 1895 va ser un any de successos importants en la seva infància, al gener, va morir la seva germana Concepció, i al setembre el seu pare va obtenir una càtedra a la Llotja, Escola d'Arts i Oficis de Barcelona, on el jove Pablo va ser admès com a alumne i va cursar estudis durant dos anys.
slide4

Entre 1901 i 1904 Pablo Picasso va alternar la seva residència entre Madrid, Barcelona i París, mentrela seva pinturava entrar en l'etapa anomenada període blau.

  • A la primavera de 1904, Picasso va decidir traslladar-se definitivament a París.
  • Va tenir cuatre fills; Paulo Picasso (4 de febrero de 1921 - 5 de junio de 1975) amb Olga Khokhlova, Maya Widmaier- Picasso (5 de septiembre de 1935) amb Marie-Thérèse Walter, Claude Picasso (15 de mayo de 1947) amb Françoise Gilot i Paloma Picasso (19 de abril de 1949) amb Françoise Gilot.
slide5

El creador va continuar treballantincansablementfins al dia de la sevamort.

  • Va morir a Mougins (França),el 8 d’abril del 1973 als (91 anys).
poca d aprenentatge
ÈPOCA D'APRENENTATGE

"Autoretrat" (1899). Pintat en tinta hindú i llapis acolorit sobre paper, amb prou feines tenia 18 anys.

slide8

"Primera Comunió" (1896) Aquest va ser el primer oli de Picasso públicamentexhibit en una exposició a Barcelona. El blanc contrasta amb el vermell i elscolors de tofosc, totes les mirades se centren en la joveagenolladadavantl'altar, aquest va ser el primer intent del jove Picasso mostrant el seutalent.

slide9

"Ciència i Caritat" (1897) Aquest cuadre te un factor comúamb el anterior cuadre "Primera Comunió" (1896) en ambdósquadres la figura del pare de Picasso, va servir de model en els dos quadres ...

etapa blava 1901 1904
ETAPA BLAVA (1901-1904)

‘’L'enterrament de Casagemas’’, quadre legòric que començava a mostrar el seu pas al període blau. La divisió de l'espai del quadre en dues parts, terra i cel, cos i esperit, recorda la de l'Enterrament del Comte d'Orgaz, del Greco.

slide11

"Autoretrat" -1901 - Picasso apareix orgullós, encara inviolable, però sembla pàl.lid i Emacia als seus 20 anys, i hi ha alguna cosa de tristesa en el seu mirar que comunica la seva profunda malenconia en aquesta fase de canvi artístic i personal... En començar a pintar en en un senzill color blau Picasso va iniciar una primícia en l'art. En un curt període de temps monocromatizó seus quadres de blau sobre molt diversos subjectes que, a més de compartir el color blau, també mostren similars moviments, emocions i caràcter.

slide12

Esquerra: "La Vida" -1903 - El seuús del color blau va ser únic en la història de l'art. Encara que té relacióambl'auge de la fotografia en blau, el color té justificació en si mateix: És el color de la tristesa ... Dreta: "La Trobada" -1902 - Dues dones es reuneixen i s'inclinenseuscaps una a l'altra, el nen que porta una dona ésdifícilment notable. Picasso s'estàreferint al tema cristià de la reunió entre Maria i Isabel, peròseparat del símbolreligiós, la pintura arriba a ser un símbol general de compassió i acostamentfemení ...

slide13

ETAPA ROSA (1905-1906)

“Organillero i Petit Arlequí" (1905) La figura allargada del organillero és un homenatge de Picasso a el Greco, a qui va dir admirar molt. Durant aquest període es va ocupar entusiasta al tema de malabaristes, acròbates, circenses, i per primera vegada va començar a esculpir treballs.

slide14

"Família de Acròbates i un Mico" (1905) El seu canvi al color rosat va ser simultani a l'arribada de la seva primera amant: FernandeOlivier. I també va ser durant aquest període que els seus quadres van començar a vendre's.

etapa cubista 1906 1915
ETAPA CUBISTA (1906-1915)

"Autoretrat" (1907) El Cubisme li va donar completa tombarella a l'art tradicional i la seva arribada és considerada un dels més grans avenços en l'art del segle XX. Picasso i George Braque són considerats els pioners d eEstat nova forma de l'art.

slide16

"Les Senyoretes d'Avinyó" (1907) Va ser exhibida per primera vegada el 1917 i va provocar incomprensió entre la concurrència, avui és considerada una obra mestra de l'art modern. Cinc dones nues en atrevides postures que miren a l'observador directament, però és el posat de les models (no la seva sensualitat) el que va provocar xoc llavors. Les cares de les dones de la dreta semblen màscares, i crítics suggereixen és resultat de la fascinació de Picasso per l'art primitiu africà ...

slide17

"Cases al Turó" (1909) Es va inspirar en un viatge que va fer a la vilad'Hortad'Ebre a les muntanyesd'Espanya. Allà va pintar una sèrie de paisatges. Ell va simplificar les formes del paisatge en una estructura de patronsgeomètrics, les formes sónapilades unes sobre les altrescreant una nova forma tridimensional ...

etapa neocl ssica 1916 1925
ETAPA NEOCLÀSSICA (1916-1925)

"AssegudaNua" (1921) El tema clàssic del noitraient una espina delspeus ha Estatteoria i la pràcticacitat per artistes i Picasso ésrefereix a aquestemodel ...

slide19

"Dones corrent a la platja" (1922) És un estudidelsmoviments. Dues dones són vistes corrent a la platjaambl'oceàblau de fons, es mouenambforça elemental bolcantelsseuspetitscapscap a enrere i aixecantelsseusmassiusbraços en senyald'alegreabandonament. Encara que elspeussónenormementgranssemblenemplaçatsdelicadamentbalancejats i harmoniosos sobre la suau sorra.

etapa subrealista 1925 1934

serenor

ETAPA SUBREALISTA 1925-1934

"La cadira vermella" (1931) La corba línies contenint la figura comuniquen serenitat i calma. Tots els membres de la figura semblen pertànyer a un cos en to amb ell mateix i l'espai envoltant sembla atret cap a la figura del que completa l'harmonia entre la figura asseguda i el seu ambient.

slide21

"Dona en la cadira vermella" (1931) Aquí practica amb les formes. Dues figures amb les seves boques totes obertes i les seves llengües gairebé tocant-se semblen qual enroscades a la platja, s’ estan besant o lluiten? La resposta és irrellevant, la preocupació central de Picasso és amb la fragmentació de les formes. L'element cilíndric a les figures les fa semblar gairebé escultures de bronze.

etapa expressionista 1937 1946
ETAPA EXPRESSIONISTA (1937-1946)

"La Guernica" (1937) Picasso va dir: "La pintura sobre la qual estic treballant la anomenaré 'Guernica', Amb ella jo estic declarant meu rebuig a la casta militar la qual ha submergit Espanya en un oceà de sofriment i mort ... ". La Guernica està distribuïda a manera de tríptic, el panell central està ocupat pel cavall i la dona de la llum, al costat dret hi ha la visió de l'incendi i la dona que crida, i l'esquerre pel toro, la dona, i el nen mort. Aquesta disposició és només una manera d'ordenar una estructura complexa amb dispositius triangulars. En si, és una obra de denúncia la violència revela el seu esperit turmentat per la destrucció, pels alemanys, del poble basc Guernica, el 1937.

slide23

"Massacre a Corea" (1951)

En l'apogeu de la guerra de Corea, Picasso pinta figures de robots cuirassats i amb estranyes armes en el procés de asisenar un grup de terroritzats dones i nens completament nus i desolats ...

slide24

"La Guerra" (1952) Aquestaoposat al mural de la Pau al museuon es troba. Elsaspres i agressiusrostres, el foc, la destrucció ... totconflueix en l'escenari de la guerra.

slide25

"La Paz" Mural que conjunto con la "La Guerra" se hallan en el Museo de La Paz, en Vallaurix. El tono de los colores y la disposición de las figuras apoyan el tema de armonía y comunidad...