Olaru drago m d lin ed financiar
Download
1 / 16

Olaru Drago ş -M ădălin Ed.Financiară - PowerPoint PPT Presentation


  • 100 Views
  • Uploaded on

Olaru Drago ş -M ădălin Ed.Financiară. Ce este o banca ?. Banca este o institutie financiar ă care are ca obiect principal de activitate atragerea de depozite si acordarea de credite . B ă ncile sunt organizate sub forma unei societ ăţ i

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Olaru Drago ş -M ădălin Ed.Financiară' - pravat


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Olaru drago m d lin ed financiar

OlaruDragoş-Mădălin

Ed.Financiară


Ceeste o banca?

Bancaeste o institutiefinanciarăcare are caobiect principal de activitateatragerea

de depozitesiacordarea de credite. Băncilesuntorganizate sub forma uneisocietăţi

Comercialepeactiunişiîşidesfăşoarăactivitatea sub supraveghereabănciicentrale.


Depozitb.r.d

Produseclasice de economisire, depozitelevăoferăo soluţiesimplăde valorificare a economiilorîn condiţii de siguranţă.

In afarăde generaţiaoferităde Fondul de Garanţiea Depozitelor din SistemulBancar (FGDSB), experienţa, calitateaserviciilorsiapartenenţa BRD la GrupulSocieteGeneralevăoferăun plus de siguranţă.


Servicii

bancare


Pachete de produse

siservicii BRD

Poţi include cardul, în funcţie de profilul tău, într-unul din pachetele de produse şi servicii BRD: Clasic, Select, Sprint, Student, Drum Bun. Astfel, beneficiezi de multiple avantaje bancare (reduceri de comisioane, dobânzi preferenţiale, operaţiuni şi servicii gratuite), precum şi extrabancare (reduceri la partenerii BRD).BRD are oferte dedicate pentru elevi (pachetul Sprint), studenţi (pachetul Student) şi pentru persoanele care lucrează sau studiază în străinatate(pachetul Drum Bun).


Asigurareaconfort

Confort este o asigurare opţională pentru cardurile de debit, cu valabilitate atât pe teritoriul României, cât şi în străinatate. Aceasta este oferită de BRD împreună cu societatea de asigurări KomercniPojistovna, prin intermediul broker-ului în asigurări Gras Savoye România.


1 serviciul brd sms banking 2 serviciul de internet banking brd net 3 serviciul telefonic vocalis

Sevicii de banca

la distanta

1.Serviciul BRD SMS Banking

2. Serviciul de Internet Banking: BRD-Net

3. Serviciul telefonic Vocalis


1 serviciul brd sms banking

1.Serviciul BRD SMS Banking

Prin acest serviciu ai acces permanent la conturile tale deschise la BRD, direct de pe telefonul mobil conectat la una din reţelele Orange, Vodafone, Cosmote sau Zapp. Ai posibilitatea să:

-consulţi soldul contului şi ultimele 5 operaţiuni creditoare/debitoare

-accesezi informaţii utile despre cursul valutar şi produsele băncii

-primeşti alerte despre operaţiunile efectuate în cont (inclusiv cele efectuate cu cardurileataşate)


2 serviciul de internet banking brd net

2. Serviciul de Internet Banking: BRD-Net

Prin intermediul oricărui calculator conectat la reţeaua Internet poţi accesa în mod securizat serviciul BRD-Net, la adresa www.brd-net.ro.Astfel, în calitate de titular sau împuternicit, ai la dispoziţie o situaţie detaliată a conturilor cu care ai aderat la acest serviciu: conturi curente, conturi cu card de credit ataşat, conturi colaterale, depozite şi linii de credit.


3 serviciul telefonic vocalis

3. Serviciul telefonic Vocalis

Printr-un singur apel telefonic ai acces la conturile tale deschise la BRD. Astfel, poţi efectua:

plăti facturi, viramente intra şi interbancare, constituire depozite, primirea extrasului de cont, prin e-mail, blocare sau deblocare card în cazul pierderii/ furtului, deblocare PIN, detalii despre operaţiunile bancare efectuate, subscriere produse bancare: carduri, pachete, etc


Serviciulsimplis

debit

Prin serviciul Simplis Debit, facturile tale de utilităţi pot fi prelevate automat din contul deschis la BRD. Astfel, uiţi de grija plăţii lunare a acestora şi te poţi bucura de mai mult timp liber.Pentru a beneficia de acest serviciu, este necesar să închei în prealabil un Acord de Debitare Directă cu furnizorul de utilităţi, în cadrul căruia vei stabili împreună data şi intervalul de timp în care doreşti să achiţi factura.Ca urmare, BRD va debita automat contul tău cu contravaloarea facturii emise.


Administrareabanilor

Cu ajutorul

bancilor

Identificareraunormodalităţide economisire a banilor;

Aplicareacunostintelorspecificeeducaţieifinanciare, în scopulraportăriiresponsabile la produselefinanciar-bancare;

Dezvoltareaunordeprinderi de analizăa avantajelorşia riscurilorconsumatorilorîn raport cu banca;

Participarearesponsabilăla solicitareaunui credit.


Serviciiconcurente

Concurenţa de pe piaţă a fost unul dintre factorii care au provocat scăderea câştigului din comisioane înregistrat de BRD în primul semestru, alături de reducerea volumului de activitate a băncii şi de introducerea noilor reglementări privind comisioanele de rambursare anticipată.


Modalitati de economisire

A banilor


Depozite la termen

Depozitul la termen reprezintă o sumă de bani depusă la bancă pe o perioadă definită de timp numită maturitate a depozitului (1-26 zile, 1, 3, 6, 12, 24, 36 luni), pentru care banca plăteşte depunătorului o dobândă. Pentru a deschide un depozit la termen trebuie depusă o sumă minimă de bani în contul depozitului, sumă care in general diferă de la o instituţie bancară la alta. La deschiderea unui depozit unele bănci solicită şi deschiderea unui cont curent.


Conturi de economii

Sunt produse de economisire care oferă posibilitatea de a retrage sau depune numerar în orice moment. Contul de economii este constituit pe o perioadă nedeterminată. Pentru contul de economii băncile oferă in general o dobândă mai avantajoasă decât cea de la contul curent, dar mai mică decât cea a unui depozit la termen.De obicei, conturile de economii nu permit şi efectuarea de tranzacţii ca în cazul conturilor curente. De exemplu, dacă doriţi să plătiţi utilităţile, mai întaiva trebui să transferaţi banii din contul de economii în contul curent şi apoi să faceţi plata.


ad