Download
slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Quiz PowerPoint Presentation

Quiz

157 Views Download Presentation
Download Presentation

Quiz

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Quiz

  2. Form 1 • Name the group that can be found in the population pyramid marked B. B

  3. Answer: Working population

  4. Form 1 2. What is the formula of Net Migration? Ans: Immigration - Emigration

  5. Form 1 3. When was the first census conducted in Brunei? Ans : 1911

  6. Form 1 4. The number of people who die per thousand people in the population per year is called the _______. Ans: Death Rate

  7. Form 1 5. The process by which water changes from gas to a liquid is called __________________. Ans: Condensation

  8. Form 1 6. Study the following diagram

  9. Ans. : Sea Breeze • The diagram shows the formation of _________.

  10. Form 1 7. The instrument shows below is called _______. Ans: Wind vane

  11. Form 1 8. Name the following instrument. Ans: Stevenson Screen

  12. Form 1 9. The general weather condition of a specific region for a period of over 30 years. Ans: Climate

  13. Form 1 10. Brunei Darussalam experiences _____ climate. Ans: Equatorial

  14. Form 1 11. Poor diet and poor living conditions are the reasons for high _______ in a country. Ans: Death rate

  15. Form 1 12. The movement of people leaving a country is called _______. Ans: Emigration

  16. Form 1 13. The Malays, Kedayans, Muruts and Dusuns are the _____ people of Brunei Darussalam.. Ans: Indigenous

  17. Form 1 14. X = Total population Total Area What is X? Ans: Population density

  18. Form 1 15. Most of the people in Brunei Darussalam live on the _____. • Coastal plains • highlands Ans: A. Coastal plain

  19. Form 1 16. People who live in towns and cities are called _____ population. Ans: Urban

  20. Form 1 17. _______ factors are some factors that force people to leave an area. Ans: Push

  21. Form 1 18. This forest can withstand the cold climate. Trees are evergreen and are softwoods. Ans: Coniferous forest

  22. Form 1 19. Trees that shed their leaves to reduce transpiration is called ______ trees. Ans: Deciduous

  23. Form 1 20. The tallest trees are found in this layer. Trees can grow to more than 40m to capture direct sunlight. Ans: Emergent layer

  24. Form 1 21. Mangrove trees have _____ roots to enable them to anchor firmly in the muddy, waterlogged ground. Ans: Prop

  25. Form 1 22. Roots that jut out of the muddy ground to enable the mangrove trees to take in oxygen directly from the air is called ______ roots. Ans: pencil-like

  26. Form 1 23. Some mangrove trees have _______ fruits that start to geminate while they are still on the trees. Ans: tube-like

  27. Form 1 24. Little logging is done in these mainly protected forests. Ans: Forest reserves

  28. Form 1 25. The clearing of the forest by logging or by burning of trees in a forested area. Ans: Deforestation

  29. Form 1 26. The protection, prevention, management or restoration of wildlife and natural resources is called ____. Ans: Conservation

  30. Form 1 27. Trees in the _________ are divided into 5 layers. Ans: tropical/equatorial

  31. Form 1 28. The cutting down of selected trees that meets certain criteria. Ans: Selective logging

  32. Form 1 29. The replanting of trees in an area where the trees have been cut. Ans: Reforestation

  33. Form 1 30. A graph that joins the value points with a straight line. Ans: Line graph

  34. Year 8 1. The net is dragged along the sea bed. Ans: Trawling

  35. Year 8 2. A bag-shaped net with large opening and narrow end. Ans: Tugu

  36. Year 8 3. People move temporarily to places away from home for relaxation . Ans: Tourism

  37. Year 8 4. A settlement in which most of the people are involved in primary industry.. Ans: rural settlement

  38. Year 8 5. Buildings are scattered across an area. Ans: dispersed settlement

  39. Year 8 6. Area around the central business district . Ans: Zone in Transition/twilight zone

  40. Year 8 7. A volcano that has not erupted in historic times. Ans: Extinct volcano

  41. Year 8 8. Lava escapes to the earth’s surface through an opening called a _______. Ans: vent

  42. Year 8 9. The source of the earthquake is called ______. Ans: Seismic focus

  43. Year 8 10. The earthquakes are measured by an instrument called __________. Ans: seismometers

  44. Year 8 11. The layer of the Earth’s surface sandwiched between the crust and the core Ans: Mantle

  45. Year 8 12. A scale used to measure the magnitude of an earthquake. Ans: Richter scale