bijscholing officials n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
Bijscholing officials

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 18

Bijscholing officials - PowerPoint PPT Presentation


  • 240 Views
  • Uploaded on

Bijscholing officials. Torhout 23 november 2013. Dagindeling. 10 uur : Verwelkoming + inleiding R. Buggenhout 10 u 15 – 10 u 45 : Workshop 1 10 u 50 – 11 u 20 : Workshop 2 11 u 25 - 11 u 55 : Workshop 3 12 uur : Evaluatie 12 u 30 : lunch. Lokalen. 915 Vlinderslag

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Bijscholing officials' - nyoko


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
bijscholing officials

Bijscholing officials

Torhout 23 november 2013

dagindeling
Dagindeling

10 uur : Verwelkoming + inleiding R. Buggenhout

10 u 15 – 10 u 45 : Workshop 1

10 u 50 – 11 u 20 : Workshop 2

11 u 25 - 11 u 55 : Workshop 3

12 uur : Evaluatie

12 u 30 : lunch

lokalen
Lokalen

915Vlinderslag

Greet Dewitte (Jasper Herman)

916 Schoolslag

Danny Uyttersprot (Bart Dewulf)

914 Rugslag

Johan De Geeter (Geert Barbry)

volgorde
Volgorde

Groep 1 : Vlinder – School – Rug

Groep 2 : School – Rug – Vlinder

Groep 3 : Rug – Vlinder - School

slide8

Toelichting bij de wijzigingen

Ronny Buggenhout - Voorzitter VSB-ZWEMMEN

slide9

SW. 1 WEDSTRIJDLEIDING

SW.2.8.2Wanneer slechts één tijdopnemer per baan aanwezig is moet er een extra tijdopnemer worden aangeduid voor in het geval een chrono uitvalt. Daarnaast moet de hoofdtijdopnemer altijd de tijd van de winnaar van elke reeks noteren.

slide10

SW. 3 Samenstellen van reeksen, halve-Finales en Finales

SW.3.1.1.5 voor 400m, 800m en 1500m wedstrijden zullen de twee laatste reeksen van de wedstrijd worden ingedeeld volgens SW 3.1.

Voor alle andere wedstrijden zijn dat steeds de drie laatste reeksen

slide11

SW. 3.2 Samenstellen, halve-Finales en Finales

SW.3.2.3In het geval dat zwemmers uit een zelfde of uit verschillende reeksen tot op 1/100 seconde

dezelfde tijd zwommen voor de 8°/10° of een 16°/20° plaats, afhankelijk van het gebruik van 8 of 10 banen, zal een testwedstrijd gezwommen worden om te bepalen welke zwemmer

toegelaten wordt tot de betreffende finale. Deze testwedstrijd zal doorgaan nadat alle betrokken zwemmers hun schiftingsreeks beëindigd hebben op een tijdstip afgesproken tussen wedstrijdleiding en de betrokken partijen. Een andere testwedstrijd zal plaats vinden wanneer de opnieuw opgenomen tijden dezelfde zijn.

Indien nodig zal een testwedstrijd gezwommen worden om de 1e en 2e reserve aan te duiden, indien er gelijke tijden geregistreerd werden.

De coaches mogen in onderling overleg beslissen wanneer deze swimoffs gezwommen worden. Mag gezwommen worden onmiddellijk na het einde van de schiftingsreeks.

slide13

RUGSLAG

SW 6.4 Gedurende het keerpunt dient een deel van het lichaam van de zwemmer de muur aan te raken in zijn/haar eigen respectievelijke baan. Gedurende het keerpunt mogen de schouders over de verticale as gedraaid worden naar de borst toe, waarna onmiddellijk een ononderbroken armtrekbeweging, hetzij met één arm hetzij met beide armen gelijktijdig, mag uitgevoerd worden om het keerpunt in te zetten. De zwemmer moet de rugligging terug aangenomen hebben wanneer hij de muur verlaat.

slide14

SCHOOLSLAG

SW 7.2 Vanaf het begin van de eerste armbeweging, na start en na elk keerpunt, moet het lichaam op borstzijde zijn. Het is niet toegelaten zich op eender welk ogenblik op de rug te draaien met uitzondering van het keerpunt na het raken van de muur waar het toegelaten is om op eender welke manier te keren voor zover het lichaam in borstligging is bij het verlaten van de muur. Vanaf de start en tijdens de wedstrijd is de bewegingscyclus een armbeweging gevolgd door een beenbeweging, en in die volgorde. Elke beweging van de armen moet, tegelijkertijd uitgevoerd worden in hetzelfde horizontale vlak en zonder afwisselende bewegingen.

Interpretatie FINA : een pauze na het scheiden van de handen is geen inbreuk tegen de regels.

slide15

SCHOOLSLAG

SW 7.6 Bij ieder keerpunt en bij de aankomst moet het contact met de muur met beide handen gescheiden en gelijktijdig gebeuren, hetzij gelijk met, hetzij boven, hetzij onder het wateroppervlak. Bij de laatste beweging voor keerpunt en aankomst is een armbeweging, niet gevolgd door een beenweging toegelaten. Het hoofd mag ondergedompeld blijven na de laatste armtrekbeweging voorafgaand aan het aantikken, op voorwaarde dat het de wateroppervlakte doorbrak tijdens de laatste volledige of onvolledige schoolslagbeweging voor het aantikken.

slide16

VLINDERSLAG

SW 8.1 Vanaf de eerste armbeweging na de start of na het keerpunt, dient het lichaam op de borstzijde te liggen. Dolfijnslagen met de voeten onder water bij zijligging van de zwemmers zijn toegelaten. Het is op geen enkel moment toegelaten zich op de rug te draaien, met uitzondering van het keerpunt na het raken van de muur waar het toegelaten is om op eender welke manier te keren voor zover het lichaam in borstligging is bij het verlaten van de muur.

SW 8.4 Bij ieder keerpunt en bij de aankomst van de wedstrijd moet het contact met de muur met beide handen gescheiden en gelijktijdig gebeuren, hetzij gelijk met, boven of onder het wateroppervlak.

slide17

SW. 10 De Zwemwedstrijd

SW 10.8 Het is geen enkele zwemmer toegelaten om van het even welk middel gebruik te maken of badpak te dragen, dat hem/haar zou helpen zijn snelheid, drijfvermogen, uithoudings‑ of weerstandsvermogen te verhogen (zoals daar zijn handschoenen met tussenweb, zwemvliezen, vinnen, armbanden of kleefbare zaken enz ,..). Zwembrillen zijn toegelaten. Geen enkele tape op het lichaam is toegelaten behalve degene die zijn goedgekeurd door Sport Medische Commissie van de FINA.

SW 10.10 Elke aflossingsploeg bestaat uit vier zwemmers. Gemengde aflossingen mogen gezwommen worden. Gemengde aflossingen moeten bestaan uit 2 heren en 2 dames. Tussentijden kunnen hier niet gebruikt worden voor records en/of inschrijftijden.

Bij gemengde aflossingen kan de tijd van de startzwemmer niet aangenomen worden als record