Download
arkeologinen museo ja likavitos kukkula n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Arkeologinen museo ja Likavitos kukkula PowerPoint Presentation
Download Presentation
Arkeologinen museo ja Likavitos kukkula

Arkeologinen museo ja Likavitos kukkula

106 Views Download Presentation
Download Presentation

Arkeologinen museo ja Likavitos kukkula

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Arkeologinen museo ja Likavitos kukkula -Päivänn ohjelma alkoi normaaliin tapaan aamiaisen merkeissä ja arkeologiselle museolle matkattiin kävellen. Room 111 – Karri, Juhis, Ja Tuomo

 2. Arkeologinen Museo Patsaat olivat pääasiassa marmoria, mutta kuparistakin tehtyjä löytyi muutama. Kuvassa meren jumala poseidon. Alakerta käsitti pääosin siis patsaita ja osia vanhoista antiikin ajan esineistä sun muista. Museon toinen kerros taas oli vähän yksipuolisempi tarjonnaltaa, mutta kuitenkin näkemisen arvoinen ruukkukokoelma oli sijoitettu sinne.

 3. Museo saatiin kaluttua suhteellisen nopeasti, mutta kyllä siinäkin kaivelussa riitti jo tarpeeksi nähtävää eri aikakausilta. Museo reissun jälkeen oli lyhykäinen vapaa-ajan vietto ennenkuin siirryttiin matkaamaan yleiskuljetuksen muodossa olympia-stadionille, jonne taas oli huomattavasti pidempi matka. Matkanteon jälkeen palkintona oli kuitenkin hieno kokemus...

 4. Saada tepastella tappavassa helteessä Ateenan modernilla urheiluihmeellä. Viereinen ryhmäkuva otettiin lähellä stadionin sisäänpääsyä olleessa ’’käytävässä’’. Noiden rakennelmien luomat varjot olivat kyllä komeita. Isolla stadionilla vil- Kaistiin ainakin uima- Altaat, yleisurheilu Stadion (Joka oli kyl- Läkin suljettua aluetta. Näin esimerkkejä siitä mitä nähtiin. Kävelyä isolla alueella ainakin piisasi.

 5. Kyllä kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Erot koon suhteen ovat ainakin selvät. Koko stadionin asetelma oli näin tyhjentyneenäkin komea.

 6. Ateenan olympia-stadionia käytettiin kunnolla viimeksi v. 2004 kesäolympialaisissa. Se on siis jäänyt pääasiallisesti nyt vain nähtävyydeksi ellei sitten uusia mahdollisia kisoja näy ja tule. Walk... Jokin mitä ei olisi voinut vastustaa helteessä.

 7. Reissua seurasi paluu hotellille ja pienoinen vapaa-aika. Sen jälkeen olikin aika siirtyä Likavittos, eli Lykabettos kukkulalle mikä on Ateenan korkein kohta. Ylhäällä joukkiotamme hurjaa kohtasi komeat näköalat, sekä vanha pyhän yrjön kappeli, jota sai ihan vapaasti mennä katsomaan sisältä. Kukkulalla oli myös kauniisti kasvillisuutta. Kuva on otettu kappelin edestä.

 8. Ajankohta kukkulalle menemiseen oli myös hyvä. Saimme kokea kauniin auringonlaskun tunnelman sekä myös saada hyvän katsauksen kaupunkiin. Kukaan ei kylläkään tainnut voittaa sitä jätskiä hotellimme spottaamisesta.

 9. Sen lisäksi että likavitosella on juuri kappeli, sieltä löytyi myös ravintola sekä teatterikin. Ihimisiä oli sinä iltana paljon ihailemassa näköaloja. Aina rakastavaisista turistimassaan. Likavittoksen mytologisessa historiassa se sai alkunsa vahingossa kun Athenen siirtämä kivi, joka oli tarkoitus saada Akropoliin kukkulalle, putosi.

 10. Saamme myös kiittää ihanaa matkaseuraa kävelyllämme. Meidän kreikan yhteyshenkillöitä! Vasemmalta oikealle = John, Greta, ja Maria. Näin erikseen vielä suurkiitos kaikesta ja yhteisestä ajasta mikä vietettiin ateenassa!!

 11. Kukkulan jälkeen laskeuduttiin takaisin ateenan yöelämän keskelle. Reissun jälkeen sai mennä vapaan tahdon mukaan valitsemaansa ruokapaikkaan aterioimaan (ryhmä kuitenkin vaadittu kriteeri.) ennen hotellille siirtymistä määräaikaan mennessä. Kuvat @ Aleksi Posti