Jocul combin ri de numere
Download
1 / 12

Jocul - Combin?ri de numere - PowerPoint PPT Presentation


  • 153 Views
  • Uploaded on

Proiect grupa II ,, L oto ” Clasa X TB. Jocul - Combinări de numere. Lupu Simona Matei Alexandra Ion iţ oaia Marius Fasolă Gabriel. Învăţarea prin proiecte. Ce trebuie să ştim pentru a avea mai multe şanse de câştig la jocurile de noroc?. Ce metode de numărare cunoaştem?

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Jocul - Combin?ri de numere' - nikki


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Jocul combin ri de numere

Proiect

grupa II

,,Loto”

Clasa X TB

Jocul - Combinări de numere

Lupu Simona

Matei Alexandra

Ioniţoaia Marius

Fasolă Gabriel


Jocul combin ri de numere

Învăţarea prin proiecte

Ce trebuie să ştim pentru a avea mai multe şanse de câştig la jocurile de noroc?

Ce metode de numărare cunoaştem?

De ce este esenţial să ştim să numărăm?


Jocul combin ri de numere

Problemă de numărare din viața cotidiană


Jocul combin ri de numere

Matematicianul italian Tartaglia a fost printre primii care a enunţat varietatea combinaţiilor realizate la jocurile de noroc. În secolul al XVII-lea matematicienii francezi Pascal şi Fermat au făcut cercetări în domeniul combinatoricii plecând, de asemenea, de la jocurile de noroc( unele din probemele le-au fost puse celor doi de Chevalier de Mere, un împătimit al jocurilor de noroc). Unele rezultate din acest domeniu se leagă de numele lui Jacob Bernoulli, Leibniz şi Euler.


Jocul combin ri de numere

Concepteteoretice

Fie A o mulțime finită cu n

elemente și .

Submulțimile cu k elemente

ale mulțimii A se numesc

combinări de n elemente

luate câte k.

Definiţie:

Formule:


Jocul combin ri de numere

Scheme reduse Pentru un număr oarecare de numere jucate, o schemă redusă este echivalată de un număr de variante simple mai mic (chiar mult mai mic) decât numărul total de variante simple aferente variantei combinate de aceleaşi numere. În condiţiile în care la tragere ies 6, 5 sau 4 numere din cele jucate, acest lucru vă asigura evident unul sau mai multe câştiguri.


Jocul combin ri de numere

Scheme reduse

Cu cât numărul de numere jucate este mai mare, cu atât șansele de a câștiga sunt mai mari dar și prețul biletului este mai mare.

Schemele reduse reușesc să facă un compromis între numărul de numere jucate și costul total, cu o scădere minimă a șanselor de câștig

În sistemul de joc automatizat, jucarea schemelor reduse se face foarte simplu, jucătorul trebuind săcompleteze doar numerele alese și codul prin care terminalul identifică schema redusă.
Jocul combin ri de numere

Variante combinate compuse

Acest tip de variante constituie o noutate în sistemul loteristic românesc, jucarea lor fiind posibilă numai într-un sistem automatizat.O variantă combinată compusă este rezultatul compunerii a două sau trei variante combinate obişnuite, care au particularitatea că sunt formate din variante simple de mai puţin de 6 numere, variantele combinate rezultate având exact 6 numere.


Jocul combin ri de numere

Combinaţii Cap de Pod

Cu ajutorul variantelor combinate compuse, participanţii pot juca şi combinaţii CAP DE POD. Analizând biletul LOTO 6/49 comparativ cu biletele celorlalte jocuri de tip loto, respectiv LOTO 90 şi EXPRES, se observă că acesta nu are posibilitatea marcării combinaţiilor CAP DE POD; de aceea, participantul care doreşte să joace acest tip de variante, trebuie să facă acest lucru cu ajutorul variantelor combinate compuse.

Pentru a înţelege maniera de completare a unui bilet LOTO 6/49 cu o combinaţie CAP DE POD prin intermediul variantelor compuse de tip A x B, să vedem mai întâi care este formula matematică a combinaţiilor CAP DE POD pentru n (n>=5) numere:

Din formula rezultă că o combinaţie CAP DE POD este, de fapt, o variantă combinată compusă plus o variantă combinată; varianta combinată compusă este formată dintr-o variantă combinată de n numere luate câte 5 şi o variantă combinată din restul numerelor până la 49 luate câte 1, iar varianta combinată este una obişnuită de aceleaşi n numere (luate cate 6).

Când n = 5 (numărul minim de numere cu care se pot juca combinaţi CAP DE POD la LOTO 49) termenul al doilea al formulei este zero; prin urmare, în acest caz, combinaţia CAP DE POD este o variantă combinată compusă ale cărei componente sunt o variantă combinată de 5 numere luate câte 5 şi o variantă combinată din restul 49 - 5 = 44 numere luate câte 1. În pachetul profesional al lucrarii "Caştigă la loto" se va prezenta modul de completare a unei combinaţii CAP DE POD pentru 5 numere, precum şi completarea unei combinatii CAP DE POD pentru 8 numere. Se va discuta de asemenea despre posibilităţile de alegere a numerelor.


Jocul combin ri de numere

Webografie:

  • http://www.castiga-la-loto.ro

  • Internet - Imagini – Loteria Româna