Motorul OTTO
Download
1 / 22

Motorul OTTO - PowerPoint PPT Presentation


 • 911 Views
 • Uploaded on

Motorul OTTO. 1876. 2010. Proiect realizat de : Roanghesi Andrei; Oprescu Bogdan ; Birzan Andrei; Dragomir Radu ;. Motorul Otto este un motor in 4 timpi. Evacuarea. Arderea si Detenta. Admisia. Compresia.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Motorul OTTO' - nellie


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Motorul otto

Motorul OTTO

1876

2010

Proiectrealizat de :

Roanghesi Andrei;

OprescuBogdan;

Birzan Andrei;

DragomirRadu;


Motorul otto

Motorul Otto este un motor in 4 timpi

Evacuarea

Arderea si

Detenta

Admisia

Compresia


Motorul otto

Pistonul porneste de la capatul superior al cilindrului si in cilindru este aspirat amestecul de aer si benzina supapa de admisie fiind deschisa ; la sfarsitul acestui timp pistonul ajunge la capatul inferior si supapa de admisie se inchide.


Motorul otto

Cand pistonul ajunge la capatul inferior, supapa de admisie se inchide si pistonul incepe sa urce in cilindru realizand o comprimare adiabatica a amestecului comburant


Motorul otto

O se inchide si pistonul incepe sa urce in cilindru realizand o comprimare adiabatica a amestecului comburant descarcare electrica a bujiei aprinde amestecul comburant a carui ardere are loc rapid, ca o explozie. De aici provine si denumirea alternativa de motor cu explozie. Presiunea si temperatura in cilindru cresc brusc si pistonul este impins. Timpul 3 este timpul motor, in care se efectueaza lucru mecanic asupra pistonului. La sfarsitul acestui timp se deschide supapa de evacuare


Motorul otto

Evacuarea gazelor arse, in atmosfera, incepe printr-un proces de racire izocora, pana cand gazele ajung la presiunea atmosferica. Pistonul se ridica si gazele sunt evacuate, supapa de evacuare fiind deschisa. La capatul ciclului supapa de evacuare se inchide iar supapa de admisie se deschide si incepe un nou ciclu.


Motorul otto

Ciclul de functionare proces de racire izocora, pana cand gazele ajung la presiunea atmosferica. Pistonul se ridica si gazele sunt evacuate, supapa de evacuare fiind deschisa. La capatul ciclului supapa de evacuare se inchide iar supapa de admisie se deschide si incepe un nou ciclu.

* 0-1 timpul I - admisia

( transformare izobara)

* 1-2 timpul II - compresia

(transformare adiabatica)

* 2-3 , 3-4 timpul III-arderea si detenta

(transformare izocora + adiabatica)

* 4-1 , 1-0 timpul IV- evacuarea gazelor

(transformare izocora + izobara)


Motorul otto

ISTORICUL MOTORULUI OTTO proces de racire izocora, pana cand gazele ajung la presiunea atmosferica. Pistonul se ridica si gazele sunt evacuate, supapa de evacuare fiind deschisa. La capatul ciclului supapa de evacuare se inchide iar supapa de admisie se deschide si incepe un nou ciclu.

Ciclul motorului Otto a fost pentru prima dată patentat de Eugenio Barsanti şiFelice Matteucciîn 1854, urmat de primul prototip în 1860.

În 1862,inginerul francez Alphonse Beau de Rochas conceptualizează primul motor secvenţial cu combustie internă în 4 timpi.

Inventatorul german Nikolaus Otto(1832-1891)proiectează şi construieşte în 1876 primul motor modern, care a rămas, în principiu, nemodificat până astăzi.Motorul lui Otto folosea numai 0,8 metri cubi de gaz, iar randamentul era de 16 %.

Nikolaus Ottoa lucrat la motorul în 4 timpi împreună cu Gottlieb Daimler si Wilhelm Maybach.


Motorul otto

D proces de racire izocora, pana cand gazele ajung la presiunea atmosferica. Pistonul se ridica si gazele sunt evacuate, supapa de evacuare fiind deschisa. La capatul ciclului supapa de evacuare se inchide iar supapa de admisie se deschide si incepe un nou ciclu.upă mai multe îmbunătăţiri, în 1877 Otto şi-a patentat motorul în patru timpi, cunoscut pe toate continentele sub numele de motorul Otto-Deutz.


Motorul otto

În 1885, proces de racire izocora, pana cand gazele ajung la presiunea atmosferica. Pistonul se ridica si gazele sunt evacuate, supapa de evacuare fiind deschisa. La capatul ciclului supapa de evacuare se inchide iar supapa de admisie se deschide si incepe un nou ciclu.Gottlieb Daimler şi Wilhelm Maybach produc motorul ce reprezintă primul prototip al motorului modern cu benzină, prevăzut cu carburator.

Daimler ataşează un motor unei biciclete, producând în 1885 prima motocicletă, numită "Reitwagen“ (“căruţ de călărie”).

“Căruţul de călărie” era prevăzut cu cadru şi roţi din lemn masiv cu cercuri de fier, iar scaunul şoferului nu era decât o şa din piele.


Motorul otto

In anul proces de racire izocora, pana cand gazele ajung la presiunea atmosferica. Pistonul se ridica si gazele sunt evacuate, supapa de evacuare fiind deschisa. La capatul ciclului supapa de evacuare se inchide iar supapa de admisie se deschide si incepe un nou ciclu.următor, Daimler a echipat o trasură, transformând-o în vehicul cu motor, ce se deplasa cu 16 km/h, fiind totodatăşi primul automobil cu patru roţi, dar primul automobil era deja construit de către Benz.


Motorul otto

Î proces de racire izocora, pana cand gazele ajung la presiunea atmosferica. Pistonul se ridica si gazele sunt evacuate, supapa de evacuare fiind deschisa. La capatul ciclului supapa de evacuare se inchide iar supapa de admisie se deschide si incepe un nou ciclu.n 1885, Karl Benz crează “Motorwagen”, primul autovehicul comercial, care era dotat cu motor 4 cilindri, ce funcţiona cu benzină.

Pentru motorul său, Benz a obţinut patentul german cu numărul 37435 în 29 ianuarie 1886.


Motorul otto

Prima m proces de racire izocora, pana cand gazele ajung la presiunea atmosferica. Pistonul se ridica si gazele sunt evacuate, supapa de evacuare fiind deschisa. La capatul ciclului supapa de evacuare se inchide iar supapa de admisie se deschide si incepe un nou ciclu.aşină construită deRené Panhard şi Émile Levassorîn 1890

Primul automobil pe bazǎ de benzinǎ din America, 1893

DMG (1906) cu motor Phoenix

Thornycroft(1909)


Motorul otto

1909 proces de racire izocora, pana cand gazele ajung la presiunea atmosferica. Pistonul se ridica si gazele sunt evacuate, supapa de evacuare fiind deschisa. La capatul ciclului supapa de evacuare se inchide iar supapa de admisie se deschide si incepe un nou ciclu.Blitzen Benz

Mercedes 35 hpproiectat de Wilhelm Maybach

1900 Lohner-Porsche


Motorul otto

Î proces de racire izocora, pana cand gazele ajung la presiunea atmosferica. Pistonul se ridica si gazele sunt evacuate, supapa de evacuare fiind deschisa. La capatul ciclului supapa de evacuare se inchide iar supapa de admisie se deschide si incepe un nou ciclu.n 1923,inginerulromân Aurel Perşu construieşte primul automobil cu formă aerodinamicăcorectă (formă de picătură de apă) pe care îl breveteazăîn Germania, obţinând la 19 septembrie 1924 brevetul de inventator nr. 402683.Datoritădistanţei reduse dintre roţile din spate, Perşu a renuţat la introducerea unui diferenţial în transmisie, virajele putând fi luate cu viteze mari, fără o uzură a pneurilor.

Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida,

Bucureşti, Parcul Carol


Motorul otto

D proces de racire izocora, pana cand gazele ajung la presiunea atmosferica. Pistonul se ridica si gazele sunt evacuate, supapa de evacuare fiind deschisa. La capatul ciclului supapa de evacuare se inchide iar supapa de admisie se deschide si incepe un nou ciclu.inspretrecut spre viitor


Motorul otto

BIBLIOGRAFI proces de racire izocora, pana cand gazele ajung la presiunea atmosferica. Pistonul se ridica si gazele sunt evacuate, supapa de evacuare fiind deschisa. La capatul ciclului supapa de evacuare se inchide iar supapa de admisie se deschide si incepe un nou ciclu.A

 • http://cars4all.mylivepage.com/wiki/226/121/istorija

 • http://dreamwater.org/siacc/siacc_old_threshers.html

 • http://en.wikipedia.org/wiki/Otto_cycle

 • http://fr.wikipedia.org/wiki/Moteur_%C3%A0_combustion_interne

 • http://images.businessweek.com/ss/06/01/auto_bday/source/1.htm

 • http://library.thinkquest.org/C006011/english/sites/ottomotor.php3?v=2

 • http://members.aol.com/wgrenning3/ottolangenhistory.html

 • http://users.telenet.be/cleanteam/index_bestanden/image997.gif

 • http://techni.tachemie.uni-leipzig.de/otto/otto_g0_eng.html

 • http://whom.co.uk/squelch/histcars.htm

 • http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=21481&mode=threaded

 • http://www.breker.com/english/ottomotor.htm

 • http://www.dself.dsl.pipex.com/MUSEUM/museum.htm

 • http://www.educypedia.be/education/carjava.htm

 • http://www.fizica.ro/textbooks/fizica10/html/1g1.html

 • http://www.geocities.com/motorcity/downs/9323/reitwagen.htm

 • http://www.lefo.ro/aelfizica/fizica/Motoare_termice/

 • http://www.kalipedia.com

 • http://www.keveney.com/Engines.html


Motorul otto

 • http://www.kruse-ltc.com/Otto/otto_cycle.php proces de racire izocora, pana cand gazele ajung la presiunea atmosferica. Pistonul se ridica si gazele sunt evacuate, supapa de evacuare fiind deschisa. La capatul ciclului supapa de evacuare se inchide iar supapa de admisie se deschide si incepe un nou ciclu.

 • http://www.magirusdeutz.co.uk/MD8deutz.htm

 • http://www.mecanica.ufrgs.br/mmotor/otto.htm

 • http://www.oldengine.org/members/siefker/

 • http://www.promotex.ca/articles/cawthon/2003/05-01-2003_article.html

 • http://www.theautochannel.com/news/2006/01/13/207362.html

 • http://www.timloto.org/pictures/anigif/

 • http://www.uamerica.edu.co/motores/d1/pages/bloque.htm

 • http://www.ul.ie/~kirwanp/linkstoanimations.htm

 • http://www.virtual.unal.edu.co/cursos/ingenieria/2001734/lecciones/tem05/lec03_1_2.htm

 • http://www.volan.ro/etichete/istoria-automobilului/

 • ELEMENTE FUNDAMENTALE DE FIZICĂ – Gheorghe Cristea, Ioan Ardelean, Ed. DACIA, Cluj-Napoca, 1980

 • Fizica – Manual pentru anul II licee – L. Panaiotu, A. Baltac, Editura Didactică şi Pedagogică, Bucureşti, 1972

 • Fizică F1 – Manual pentru clasa a XI-a –Rodica Ionescu-Andrei, Cristina Onea, Ion Toma, Grupul Editorial Art, 2005

 • http://www.museum-mercedes-benz.com/