Retele de socializare
Download
1 / 16

Retele de socializare - PowerPoint PPT Presentation


 • 102 Views
 • Uploaded on

Retele de socializare.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Retele de socializare' - melora


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Retele de socializare

Traim in era tehnologiei, cu un simplu click poti accesa intregul trecut al unei persoane, iar un rol important in acest proces il au retelele de socializare. De la reactualizarea statusurilor pana la fotografiile postate, fiecare isi dezvaluie etape ale vietii catre toti prietenii sau chiar necunoscutilor.


Facebook
Facebook intregul trecut al unei persoane, iar un rol important in acest proces il au retelele de socializare. De la reactualizarea statusurilor pana la fotografiile postate, fiecare isi dezvaluie etape ale vietii catre toti prietenii sau chiar necunoscutilor.

 • Cea mai cunoscuta retea de socializare a luat nastere in 2004, cand Mark Zuckerberg si-a intrebat colegii de la Universitatea Harvard sa incercea noua sa idee numita “the facebook”. Comunitatea online  permite utilizatorilor sa isi creeze un profil, sa caute alti prieteni sau sa invite colegi de la alte universitati. A fost un success imediat.


Twitter
Twitter intregul trecut al unei persoane, iar un rol important in acest proces il au retelele de socializare. De la reactualizarea statusurilor pana la fotografiile postate, fiecare isi dezvaluie etape ale vietii catre toti prietenii sau chiar necunoscutilor.

 • Jumatate site, jumatate retea de socializare – Twitter este un mediu online unde utilizatori isi pot crea un profil cu informatiile pe care doresc sa le impartaseasca si isi pot crea un grup cu oamenii pe care doresc sa-i “urmareasca” numiti following si un grup de persoane care sa aiba acces la postarile sale numiti followers.


Linkedin
Linkedin intregul trecut al unei persoane, iar un rol important in acest proces il au retelele de socializare. De la reactualizarea statusurilor pana la fotografiile postate, fiecare isi dezvaluie etape ale vietii catre toti prietenii sau chiar necunoscutilor.

 • Cea mai profesionala retea de socializare poarta numele LinkedIn.Creata special pentru profesionisti, LinkedIn are peste 35 de milioane de utilizatori. Cei care au creat reteaua de socializare afirma faptul ca oameni din celebrul clasament “Fortune 500” au cont pe site. Profilele utilizatorilor se focuseaza pe experienta profesionala si abilitatile pe care le detine un membru.


Youtube
YouTube intregul trecut al unei persoane, iar un rol important in acest proces il au retelele de socializare. De la reactualizarea statusurilor pana la fotografiile postate, fiecare isi dezvaluie etape ale vietii catre toti prietenii sau chiar necunoscutilor.

 • YouTube nu este o retea de socializare traditionala. Scopul sau este de a furniza un loc unde oamenii pot urca si vizualiza videoclipuri, majoritatea fiind facute in membrii inregistrati. Cu toate acestea este unul dintre cele mai populare locuri unde cei inregistrati pot interactiona via text,  videoclipuri si comentarii.

 • Oricine poate vizualia un videoclip pe YouTube, insa pentru a posta un filmulet trebuie sa ai un cont. Membrii isi pot crea un profil unde pot include cateva informatii despre sine. Pagina fiecarui user detine videoclipurile pe care le-a postat pe site.


Googleplus
GooglePlus intregul trecut al unei persoane, iar un rol important in acest proces il au retelele de socializare. De la reactualizarea statusurilor pana la fotografiile postate, fiecare isi dezvaluie etape ale vietii catre toti prietenii sau chiar necunoscutilor.

 • Google Plus este noua retea de socializare creata de Google. Popularitatea acestei platforme a fost demonstra inca din faza de testare cand site-ul are 10 milioane de utilizatori inregistrati. Cei care au incercat Google+ spus ca in comparatie cu Fcebook iti poti crea grupuri de prieteni si ai posibilitatea sa imparti ce vrei cu acel grup fata ca ceilalti sa vada ce le scrii acestora.


Retele de socializare
hi5 intregul trecut al unei persoane, iar un rol important in acest proces il au retelele de socializare. De la reactualizarea statusurilor pana la fotografiile postate, fiecare isi dezvaluie etape ale vietii catre toti prietenii sau chiar necunoscutilor.

 • Popularitatea acestui site a atins cote majore in prima jumatate de anului 2008, atingand un procent de 78%. Bazele acestui site au fost puse in San Francisco si a fost lansat in 2003, insa succesul a inceput sa vina din anul 2004. In 2005, hi5 avea 10 milioane de membrii. In timp ce site-uri precum Facebook sau MySpace incepeau sa domineze Statele Unite, hi5 si-a indreptat privirea catre alte continente.


Myspace
myspace intregul trecut al unei persoane, iar un rol important in acest proces il au retelele de socializare. De la reactualizarea statusurilor pana la fotografiile postate, fiecare isi dezvaluie etape ale vietii catre toti prietenii sau chiar necunoscutilor.

 • Cu toate ca este una dintre primele retele de socializare aparute, MySpace nu este cea mai veche, insa cu siguranta a ajutat la bazele acestui trend. Fiecare profil MySpace vine cu posibilitatea de a posta stiri, statusuri si ocazia de a iti crea un profil de user cat mai detaliat. Membrii pot posta si transmite fotografi, videoclipuri si muzica, un punct forte fiind faptul ca userii pot crea grupuri si trimite invitatii doar celor pe care ii doresc alaturi.  


Illegitim
Illegitim intregul trecut al unei persoane, iar un rol important in acest proces il au retelele de socializare. De la reactualizarea statusurilor pana la fotografiile postate, fiecare isi dezvaluie etape ale vietii catre toti prietenii sau chiar necunoscutilor.

 • Illegitim este un site de socializare ce isi doreste sa faciliteze relatiile umane fara inhibitii. Platforma ofera un serviciu de intalniri original pentru toate tipurile de utilizatori, care sunt denumiti timies (tim pentru barbati si timy pentru femei), oameni care impartasesc acelasi spirit de deschidere si dorinta de a comunica.

 • Unul dintre aspectele interesante ale site-ului illegitim este faptul ca utilizatorul isi creaza profilul cu ajutorul pictogramelor, de la personalitate la hobbiuri. De asemenea, un membru are posibilitatea de a trimite cadouri persoanelor preferate din cercul lor de prieteni.


Skyrock
Skyrock intregul trecut al unei persoane, iar un rol important in acest proces il au retelele de socializare. De la reactualizarea statusurilor pana la fotografiile postate, fiecare isi dezvaluie etape ale vietii catre toti prietenii sau chiar necunoscutilor.

 • Skyrock este site-ul de socializare numarul unu din Franta. Inceputurile acestui site au fost timide, creat initial ca un blog, Skyblog, de catre statia de radio Skyrock. Pas cu pas, numarul de utilizatori al blogului au transformat platforma intr-o retea de socializare foarte populara. Skyrock nu se diferentieaza cu mult fata de alte site-uri de profil: membrii isi pot crea un profil, scrie notite personale, sa comunice pe chat sau sa trimita mesaje.


Orkut
Orkut intregul trecut al unei persoane, iar un rol important in acest proces il au retelele de socializare. De la reactualizarea statusurilor pana la fotografiile postate, fiecare isi dezvaluie etape ale vietii catre toti prietenii sau chiar necunoscutilor.

 • Orkut este o retea de socializare online detinuta de Google. Bazele acestei retele de socializare au fost puse in California, insa in acest moment site-ul are sediul in Brazilia. Cu toate ca 17% dintre oamenii inregistrati sunt cetateni americani, Orkut nu este un site foarte cunoscut in Statele Unite, insa brazilienii au clasat acest site pe primul loc in topul retelelor de socializare .


Caz socant pe facebook
Caz socant pe facebook intregul trecut al unei persoane, iar un rol important in acest proces il au retelele de socializare. De la reactualizarea statusurilor pana la fotografiile postate, fiecare isi dezvaluie etape ale vietii catre toti prietenii sau chiar necunoscutilor.

Simon Foxley era un baterist talentat, care ar fi avut un viitor strălucit în muzică, susţin apropiaţii săi.

El a cunoscut o fată pe Facebook cu care vorbea frecvent, cei doi dându-şi unul altuia mii de mesaje. În momentul în caretânărul i-a mărturisit fetei ce sentimente are pentru ea, aceasta l-a şters din lista de prieteni de pe Facebook pentru că nu simţea la fel.

Simon a încercat să ia din nou legătura cu ea, dar a fost bombardat de mesaje de la prietenii acesteia, care îi spuneau să o lase în pace.

La câteva ore după ce a citit unul dintre mesaje, care se încheia cu următoarele cuvinte: "Du-te şi mori!", tânărul s-a spânzurat în grădina locuinţei părinţilor săi din Gloucestershire, Anglia.


Cum sa folosim corespunzator retelele de socializare
Cum intregul trecut al unei persoane, iar un rol important in acest proces il au retelele de socializare. De la reactualizarea statusurilor pana la fotografiile postate, fiecare isi dezvaluie etape ale vietii catre toti prietenii sau chiar necunoscutilor. safolosimcorespunzatorretelele de socializare?

 • Să piardă timpul pe Facebook ştie oricine. Dar ştim oare să folosim eficient aceste reţele, în scop practic? Cuvântul cheie este scop. Având în minte scopul pe care vrei să-l atingi, nu trebuie decât să identifici şi să foloseşti uneltele pe care reţelele sociale ţi le pun la dispoziţie.

 • Reţele sociale în sine sunt mijloace de promovare. Foarte populare peste ocean şi din ce în ce mai accesate şi la noi, reţele sociale te pot ajuta să-ţi promovezi blogul, sau mica ori marea afacere şi să fii în permanent contact cu vizitatorii sau potenţialii clienţi. Degeaba ai scris un articol genial pe blogul tău dacă nimeni nu ştie de el.

 • Tot prin intermediul reţelelor sociale, un profesionist poate fi la curent cu subiectele legate de job. Graficienii pot descoperi concepte noi, programatorii se pot pune la curent cu cele mai noi standarde sau limbaje de programare şi aşa mai departe. De ce nu, şi alte categorii profesionale "mai puţin moderne", gen contabili sau jurişti, se pot informa prin intermediul aceloraşi reţele sociale şi, nu în ultimul rând, se pot face cunoscuţi online.


Retele de socializare

Internetul intregul trecut al unei persoane, iar un rol important in acest proces il au retelele de socializare. De la reactualizarea statusurilor pana la fotografiile postate, fiecare isi dezvaluie etape ale vietii catre toti prietenii sau chiar necunoscutilor. creeazadependenta la fel ca sicocaina

Un studiu realizat recent de chinezi a demonstrat că Internetul provoacă o dependenţă similară cu cea dată de substanţele halucinogene precum cocaina sau heroina. Comparaţia este realizată la nivel cerebral, fiind analizat procesul neuronal prin care trece creierul în ambele situaţii. Astfel, în cadrul cercetării au fost puse în oglindă rezultatele obţinute în urma scanării creierului a 17 bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 14 şi 21 ani, care au fost diagnosticaţi cu dependenţă de Internet cu rezultatele testărilor unor oameni dependenţi de alcool, cocaină, heroină sau ketamină, scrie CBS News.Cercetătorii au descoperit astfel aceleaşi "anomalităţi ale materiei albe" atât pentru dependenţii de internet cât şi pentru cei afectaţi de consumul de droguri puternice.Directorul Institutului de Psihiatrie al King College din Londra, profesorul Gunter Schumann, a a descoperit modele asemănătoare şi la persoanele cu dependenţă de jocuri video.