Colecţi a imperială rusească “Ouă de Paşti” - PowerPoint PPT Presentation

slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Colecţi a imperială rusească “Ouă de Paşti” PowerPoint Presentation
Download Presentation
Colecţi a imperială rusească “Ouă de Paşti”

play fullscreen
1 / 16
Colecţi a imperială rusească “Ouă de Paşti”
107 Views
Download Presentation
mele
Download Presentation

Colecţi a imperială rusească “Ouă de Paşti”

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Colecţia imperială rusească “Ouă de Paşti”

 2. Catalogul celebrelor lucrări pe care giuvaiergiul Carl Faberge le-a realizat pentru ţarul Rusiei Nicolae al II-lea

 3. 1885 Este darul ţarului pantru ţarină,cu ocazia Paştelui. S-a folosit email care imită coaja oului, găina este realizată din aur galben şi roşu. Ochii sunt derubin, iar penajul lucrat cu multă migală.

 4. 1890 Oul lucrat din email de Culoare zmeurie se deschide pe verticală cu un sistem lucrat din diamante. În interior se afla un coş cu anemone de pădure, ale căror petale sunt lucrate din calcedonie iar în mijloc au câte un diamant.

 5. 1894 • Capacul oului, gândit ca un vas, • se deschide orizontal. • Vasul este acoperit cu email alb • iar încrustaţiile sunt realizate din • aur, rubine,

 6. 1899 Este figura lui Iisus având de o parte şi de alta doi îngeri. Figurile şi roba sunt realizate din email alb. S-a folosit aur de 14 carate, iar pentru ornamente, diamante, cristale, perle.

 7. 1895 Lucrare realizată din email căpşuniu, dungile verticale din încrustaţii de diamante Petalele florii interioare sub forma de boboc sunt realizate din email galben, iar frunzuliţele din email verde. Lucrarea este încrustata cu diamante ,iar suportul lucrarii este din aur de 14 carate.

 8. 1897 Inima este realizată din email roşu, incrustată cu diamante, iar la bază piciorului suport, perle. În interior sunt fotografiile ţarului Nicolae al II-lea, ţarina Alexandra Feodorovna şi a infantei , marea ducesa Olga Nikolaievna primul născut al perechii imperiale.

 9. 1897 Lucrarea este realizată din email galben pentru caleaşcă şi ou, încrustaţiile sunt din diamante, cristale, jad. Oul se deschide, iar în interior se află o miniatură a caleştii cu care pereachea imperială a participat la încoronare. Interiorul oului şi a caleştii este realizat din aur şi platină.

 10. 1898 Lucrare realizată din email transparent roz-trandafiriu. Oul este împărţit în patru cadrane bordate cu diamante, Frunzele florilor sunt realizate din email transparent verde iar florile din perle şi diamante. Printr-un mecanism special mica, cupola din vărful oului se deschide pentru a face loc a trei miniaturi: portretele ţarului Nicolae şi a infantelor Olga şi Tatiana.

 11. 1900 Oul este realizat din email transparent violet,cadramul ceasului este un ornamentde aur , model arab. Frunzele sunt folii de aur presărate cu diamante şi perle, Printr-unmecanism arabescul din foliede aur din vărful oului, face loc cocoşuluicare cântă, apoi ,când cântecul aluat sfârşit, se retrage în interiorul oului.

 12. 1904 Ceasul în forma de ou este lucrat din două feluri de aur, email albastru şi briliante.

 13. 1906 Oul a fost oferit ţarului Nicolae al II-lea de către mama sa. Printr-un buton oul se deschide dând la iveala o lebădă lucrată în argint, care pluteşte pe un lac din email albastru presărat cu nuferi. Oul este decorat cu rubine şi cristale de Austria.

 14. 1911 Oul în formă de laur fructele suntrealizate din diamante, ametiste si rubine de o nuanţă mai deschisă, florile sunt din email alb. Frunzele ascund un mecanism care, declanşat, dau la iveală o pasăre care cântă. Lucrarea conţine325 frunze, 110 flori mici de email , de opal alb,25 diamante, 20 rubine, 53 perle 219diamante roz. Pasărea este ascună într-un mecanism rectangularrealizat din onix mexican.

 15. 1911 Oul cuprinde scene pictate de renumitulpictor rus al curţii imperiale Vasilii Zuiev. Portretele îi înfăţişează pe ţar, ţarină, ţareviciul Alexis Nicolaevici, şi marile ducese Olga, Tatiana, Maria şi Anastasia. Alte 9 cadre pictate reprezintă scene istorice din perioada de domnie a tarului Nicolaie al II-lea. Întreaga lucrare are la bază email alb- opalescent pe care se află delimitate 16 miniaturi pictate. S-au folosit pentru încrustaţii 929 diamante roz, un diamant mare roz, aur de 18 carate.

 16. 1916 Oul reprezintă ordinul imperial de onoare Sf. George. Printr-un mic buton se deschide lăsând să se vadă portretul ţareviciului Alexei Nicolaevici. Este un dar al ţarului pentru mama sa.