Prester optimalt med intelligent restitusjon
Download
1 / 27

Prester optimalt med intelligent restitusjon! - PowerPoint PPT Presentation


 • 97 Views
 • Uploaded on

Prester optimalt med intelligent restitusjon!. Ved Geir Føleide Distributør Skandinavia. Hva er Restwise basert på? Hva er produktet Restwise ? Modell av Markørene Input: De forskningsbaserte spørsmålene Hvordan kan trenerne bruke det? Hvordan kan utøvere bruke det?

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Prester optimalt med intelligent restitusjon!' - mare


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Prester optimalt med intelligent restitusjon

Prester optimalt med intelligent restitusjon!

Ved Geir Føleide

Distributør Skandinavia


Agenda

 • Hva er Restwise basert på?

 • Hva er produktet Restwise?

 • Modell av Markørene

 • Input: De forskningsbaserte spørsmålene

 • Hvordan kan trenerne bruke det?

 • Hvordan kan utøvere bruke det?

 • Demo av Restwise i bruk

 • Spesial tilbud

AGENDA


Hva er restwise basert p

 • Vedhjelpav en bevis-basertforskning, grundigutprøvningav variable vektorerog en proprietæralgoritme, harRestwisedefinert en patentsøktløsningpåspørsmåletsomplagerenhverutøver: 

 • «Trenerjeg for hardt...ellerikkehardtnok?

HVA ER RESTWISE BASERT PÅ?


Hva er produktet

 • Restitusjonsverktøyet Restwise er en online-database (restwise.no) hvor utøver logger seg inn via pc eller mobil (applikasjon).

 • Svarer på en serie med forskningsbasert spørsmål (tar ca 30 sek) hver dag, og får da en restitusjons score som vil kvantifisere kroppens restitusjons tilstand.

 • Fordiprogrammetanalysererhistorikken din erdetavgjørende at du brukerdetdaglig, slik at godeanalyserkangjøres.

 • Deterogsåviktig at utøverenerærligogkonsekventi sine svar.

 • Føring de første 2-4 ukenekanansessom en innkjøringsperiode

 • På neste plansje ser du de 11 markørene som danner grunnlaget for å kunne gi en score på utøverens restitusjons tilstand

 • Trenere kan ha en egen online-database med oversikt over restitusjonscoren på alle sine utøvere

HVA ER PRODUKTET?


1.Hvilepuls

6.Appetitt

2.Vekt

7 Stølhet

Restitusjons

Score

90%

3.Søvn

8.Energi nivå

4.Oksygen metning

9. Humør

5.Hydrering

10. Velvære

11.Gårsdagens trenings prestasjon

MARKØRENE I ALGORITMEN

kvantitative og kvalitative

Målbart

Kunnskap


Ut vere

Hvordan kan du som utøver bruke Restwise:

 • Daglig restitusjon score

 • Objektiv anbefaling på din treningsintensitet basert på din restitusjon score

 • Bevisstgjøring rundt faktorene som påvirker din restitusjon

 • Gir deg et objektivt mål på restitusjon som du kan bruke for å kvalitet sikre om du er der du ønsker å være i henhold til din treningsplanen.

 • Du kan om du ønsker gå i dybden og se på utviklingen på de forskjellige spillerne i forhold til hver av de 11 markørene.

 • SE VIDEO

UTØVEREINPUT: Føres på PC eller APP


OUTPUT: Score basert på historikk


Hvordan kan du som trener bruke Restwise:

 • Hver morgen får du raskt oversikt over restitusjon score på samtlige spillere.

 • Varsling direkte på sms eller via mail ved avvik på følgende: (skade, sykdomstegn, dehydrering, ikke ført data eller ved lav restitusjonsscore)

 • God oversikt over alle spillerne, og enkelt å sende mail til de ulike spillerne direkte fra listen

 • Lese kommentarer om de har noen meldinger til deg

 • Bevisstgjøring rundt faktorene som påvirker spillernes restitusjon

 • Skjul resultatene for spillerne før kamp

 • Ved store avvik på enkeltspillere, kan man sjekke ut årsak

 • Gir deg et målbart verktøy for å se om spillerne er der du ønsker de skal være i henhold til planen.

 • Ved behov kan du gå i dybden og se på utviklingen på de forskjellige spillerne i forhold til hver av de 11 markørene

 • SE VIDEO

LAGTRENER PLATTFORM (Innstillinger)


TRENER PLATTFORM (Diagram)


TRENER PLATTFORM (Alarmer)


Ekstra utstyr oksimeter

 • I tillegg til restwise-online kan man kjøpe et oksimeter som gjør det raskt og enkelt å sjekke hvilepuls og oksygen metning i blodet hver morgen.

 • Stikk fingen i oksimeteret og trykk på knappen så får du data etter 15 sek

 • Se bilde neste illustrasjon for en bedre forståelse av bruken

 • Alternativet er å ta puls manuelt eller ved hjelp av pulsbelte.

EKSTRA UTSTYR OKSIMETER?


Ta kontakt om dere er interessert i vite mer

Gå inn på:

www.restwise.no

Ta kontakt om dere er interessert i å vite mer!

Geir Føleide

[email protected]

46780982


1 hvilepuls

Sports vitenskapen har bekreftet sammenhengen mellom variasjon i hvilepuls og overtrening. Men denne koblingen er verken lett å forstå eller direkte korrelert. Problemet er at en forhøyet hvilepuls kan indikere trening stress, men det kan også bare bety at du hadde en tøff dag på jobben.

For å komplisere saken, kan en forhøyet puls være et tegn på sympatisk overtrening, mens en dramatisk senket puls kan tyde på parasympatisk stress.

Restwise analyser variasjoner i hvilepuls innenfor rammen av både din puls historikk og dine andre daglige registreringer. Algoritmen tar da utgangspunkt i den totale kompleksiteten og justerer beregningen deretter. Hvilepuls bør ideelt sett sjekkes under søvn eller om morgenen, før du står opp av sengen. Dag-til-dag variasjoner i hvilepuls på ca 5% er vanlige og vanligvis ikke forbundet med trøtthet eller stress. Imidlertid er økninger på mer enn 5% vanligvis rapportert i utmattet eller akutt over-belastede (sympatisk) individer.

1.Hvilepuls


2 kroppsvekt

Sport ernæringseksperter er enige om at hurtig tap av kroppsmasse går på kompromi med kroppens evne til å reparere seg selv under intens trening. Rask reduksjon av kroppsvekt oppstår som et resultat av væske og / eller substrat tap, som begge påvirker restitusjon og ytelse. Et akutt vekttap tap på 2% eller mer kan påvirke den kognitive og fysiske prestasjon.

Regelmessig overvåking av kroppsvekten din før frokost kan hjelpe til med å optimalisere væske-og energibalanse, og føre til en mer effektiv restitusjon og prestasjon. Men bare det å veie deg hver morgen er ikke nok.

Hvorfor? Fordi hydrering, type mat, regularitet, etc. kan alle påvirke daglig vekt. Restwise analyserer din registrering av kroppsvekt og ser den i sammenheng med de andre variblene (registreringene) og din historiske trend. På denne måten tolkes variasjonene innenfor et større bilde

2.Kroppsvekt


3 s vn

Som vi alle vet, det er søvn ... og så er det søvn. Som idrettsutøvere, har vi opplevd ettervirkninger av en hard konkuranse eller en tung blokk med trening: en urolig natt.

Vi har også erfart den magiske følelsen som kommer etter flere dager med høy kvalitets søvn. Heldigvis er søvn en variabel som har blitt studert grundig i forhold til restitusjon. Allikevel er det ingen enighet om hva som er den "optimale" mengde søvn, men det eksisterer bred enighet om betydningen av søvn når det gjelder å reparere de skader som hard trening påfører .

Mange spesialister på søvn anbefaler rundt 8-timer søvn. Når en idrettsutøver regelmessig sover mindre enn dette, er det mulig at restitusjonen vil bli negativt påvirket. Enten søvn volum, søvn kvalitet eller begge kan bli påvirket, noe som igjen kan undergrave utøverens restitusjons strategier.

3.Søvn


4 oksygen metning

Selv om det er lite bevis for at oksygenmetning i blodet gir en indikasjon på overtrening eller utmattelse, kan målingen være en nyttig indikator på en rekke ikke-trenings-relaterte problemstillinger som:

1) En idrettsutøvers høyde akklimatisering prosess

2) Diagnostisere pre-symptomatisk bronkitt, fremhever risikoen av anemi, oppdage tidlige stadier av kronisk overtrening tretthet, etc.

Normal sunne oksygenmetningen verdier er mellom 96% og 99% ved havnivå (verdiene er lavere for ikke-akklimatisert idrettsutøvere på høyere høyde).

Oksygenmetning under 95% kan indikere noen av de ovennevnte refererte saker, hvorav anemi (vanligvis forbundet med svakhet eller tretthet) er den mest utbredt blant idrettsutøvere. Den proprietære metodikk som Restwise bruker for å innlemme SPO2 i sin restitusjon score utnytter sin verdi som et prediktiv verktøy.

4.Oksygen metning


5 hydrering

Idrettsutøvere forstår at hydrering er viktig, og at en god indikator på hydrering er farge på urin. Det å ikke være tilstrekkelig hydrert før trening kan forverre effekten av langvarig aktivitet ift væskebalansen. Ved dehydrering på 2% eller mer kan dette ha en negativ innvirkning på kognitive funksjoner og fysiske yteevnen.

Det kan også påvirke immunsystemet status, kroppstemperatur og hjertets minuttvolum, som alle undergraver kroppens anabole fase (oppbygging) etter trening.

Et mer omfattende ”urin-diagram" kan gi en nyttig indikasjon på hvor hydrert utøveren er, men for utøvere som ikke ønsker å bruke mye tid om morgenen på å analysere sin urin, har Restwise utviklet en enkel, tretrinns farge indikator.

5.Hydrering


6 appetitt

Appetitt avtar vanligvis med høy treningsbelastning og tretthet, noe som kan resultere i negativ energibalanse.

Utilstrekkelig inntak av karbohydrater kan føre til tidligere symptomer av den katabole fasen og dermed gi nedsatt ytelse, mens utilstrekkelig inntak av protein og mikronæringsstoffer kan påvirke immunsystemet, protein syntesen og restitusjon etter trening.

6.Appetitt


7 st lhet

Forsinket stølhet (DOMS) er tenkt å være et resultat av mikroskopiske rift av muskelfibre, noe som resulterer i intra-muskulær betennelse. DOMS er derfor en normal reaksjon på høy treningsintensitet som kan øke risikoen for skade hvis etterfulgt av utilstrekkelig hvile.

Vedvarende stølhet kan indikere økt risiko for belastningskade og overtrening syndrome (OTS).

Selvfølgelig skal uttrykket "mikroskopiske rift av muskelfibre” varsle deg om viktigheten av å overvåke denne tilstanden i forhold til restitusjon. Mens i noen faser av treningen bør du forvente noe DOMS, men det bør ikke være en kronisk tilstand.

7.Stølhet


8 energi niv

Vi har alle opplevd de dagene da vi ikke ønsker å mikroskopiske rift av muskelfibre, noe som resulterer i trene,men tvunget oss ut av døren og hatt en fantastisk opplevelse. Vi har også hatt de dagene da vi ikke har ønsket å trene, så har vi tatt en lur og følte oss mye bedre etterpå.

Trikset er å kunne skille lav motivasjon som en konsekvens av å være i katabol/anabol fase, og lav motivasjon avledet fra ikke-fysiske faktorer.

Subjektivt nivå av energi er knyttet til en rekke kjennetegn for utmattelse, inkludert fysiologiske, immunologiske og psykologiske markører.

Restwise hjelper deg med å skille mellom dager når du er restituert, men kan føle deg trøtt versus de dager da du kan føle deg sliten og faktisk trenger å hvile.

8.Energi nivå


9 hum r

Profile mikroskopiske rift av muskelfibre, noe som resulterer i ofMood States (POMS) ble opprettet for å evaluere effekten av rådgivning og psykoterapi. Det fikk først gjennomslag blant idrettspsykologer i slutten av 1970-tallet for å hjelpe idrettsutøvere til å oppnå topp ytelse.

Mens Restwise ikke bruker eksplisitt en av POMS testene, stoler vi på den omfattende mengde forskning som støtter den. Mer nylig har forskerne brukt en medisinsk modell - the Central Nervous System score – til å kvantifisere ikke trenings relatert stress.

Mellom de to modellene, bekrefter forskning at det er sammenheng mellom kropp og sinn. Det bekrefter dermed at en idrettsutøvers mentale tilstanden har en invirkning på restitusjonen.

Generell apati, humørsvingninger og følelse av depresjon eller angst er ofte tegn på tretthet, sykdom eller å være fysisk nedbrutt. Disse markørene er også ofte forbundet med perioder hvor man under presterer.

9.Humør


10 velv re

Du har kanskje lest at moderat trening bedrer immunforsvaret. Gode nyheter! Men så har du sikkert også lurt på hvorfor, i perioder med intens trening, at du føler du er "i ferd med å bli syk."

Seriøse idrettsutøvere kan presse kroppen sin hardt nok til å bli mer mottakelige for sykdom, ofte balanserer de på en fin linjen mellom velvære og sykdom. Hodepine, kvalme, diaré og sår hals er alle vanlige symptomer på stress, tretthet og sykdom.

Symptomer på øvre luftveisinfeksjoner er felles for idrettsutøvere, og om de vedvarer over lengre tid, kan det være en indikasjon på overtrening.

Ved å spore tilstedeværelsen av disse symptomene og vurderer dem i sammenheng med de andre tegn på tretthet, hjelper Restwise deg med å holde deg på rett side av linjen.

10.Velvære


11 g rdagens prestasjon

Det er ingen stor nyhet å observere at en nedgang i ytelse (prestasjon) er den mest gyldige indikator på tretthet eller overtrening. Mens korte perioder hvor man under presterer kan forventes i et nøye konstruert treningsprogram, er lengre perioder hvor man under presterer en pålitelig indikator på overtrening.

Restwise tar en proaktivt tilbakeblikk på din ytelse (prestasjon) for å hjelpe deg å sikre at planlagt nedbryting ikke krysser linjen inn mot overtrening.

11.Gårdagens prestasjon


ad