Download
trigonometry lengths blockbusters in this n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Trigonometry – Lengths – Blockbusters PowerPoint Presentation
Download Presentation
Trigonometry – Lengths – Blockbusters

Trigonometry – Lengths – Blockbusters

203 Views Download Presentation
Download Presentation

Trigonometry – Lengths – Blockbusters

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Trigonometry – Lengths – Blockbusters In this activity, a red and blue team compete to link their sides of the game board. Click/Touch a letter hexagon to go to the corresponding question. Click the ‘Answer’ box for the answer and again to return to the game board. Click the colour of the team to claim that hexagon for them. When a team completes the link, click either the red or blue star in the bottom-right corner for a winning animation. This game has sound!

  2. This game is flexible and • can be run in a variety of ways: • Teams could choose questions individually, with the opportunity for • the other team to ‘steal’ if their answer is incorrect. • A whole team may complete a question with one student • being chosen to provide an answer. • Individual students from each team may compete • simultaneously for a quickest answer. • Red/Blue team students can be paired. The teacher can then either assess • which majority of a team got their answer correct fastest (using mini-whiteboards) • or poll the class as to how many red/blue team members won within each pair, and therefore determine the overall winning team.

  3. B L O C K E U F I G S T L J C E W Y D M R S R T O

  4. H A Q S F E L I G N U P B Z C W Y D V M R T O X K

  5. Find : cm 42° 7 cm (1 dp) Answer = 9.4 cm

  6. Find : cm 8 cm (1 dp) 9° Answer = 8.1 cm

  7. Find : cm 42° 7 cm (1 dp) Answer = 6.3 cm

  8. Find : cm 56° 5 cm (1 dp) Answer = 2.8 cm

  9. Find : cm 23° 3 cm (1 dp) Answer = 3.3 cm

  10. cm Find : 9 cm 52° (1 dp) Answer = 11.5 cm

  11. Find : cm 48° 6 cm (1 dp) Answer = 4.5 cm

  12. Find : 8 cm 42° cm (1 dp) Answer = 8.9 cm

  13. Find : cm 85° 7 cm (1 dp) Answer = 7.0 cm

  14. Find : cm 39° 9 cm (1 dp) Answer = 11.6 cm

  15. m Find : 5 m 52° (1 dp) Answer = 3.9 m

  16. Find : 4 cm 31° cm (1 dp) Answer = 3.4 cm

  17. Find : cm 24° 11 cm (1 dp) Answer = 12.0 cm

  18. Find : 6 cm 24° cm (1 dp) Answer = 13.5 cm

  19. Find : m 68° 7 m (1 dp) Answer = 2.6 m

  20. Find : cm 31° 13 cm (1 dp) Answer = 15.2 cm

  21. Find : 7 cm 48° cm (1 dp) Answer = 9.4 cm

  22. Find : cm 31° 15 cm (1 dp) Answer = 29.1 cm

  23. Find : 31° m 6 m (1 dp) Answer = 3.6 m

  24. Find : 13 cm cm 24° (1 dp) Answer = 5.3 cm

  25. Find : cm 3 cm 37° (1 dp) Answer = 5.0 cm

  26. Find : 62° cm 8 cm (1 dp) Answer = 4.3 cm

  27. Find : m 24° 14 m (1 dp) Answer = 6.2 m

  28. Find : cm 5 cm 13° (1 dp) Answer = 1.1 cm

  29. Find : 40° cm 10 cm (1 dp) Answer = 11.9 cm

  30. Questions? Comments? Suggestions? …or have you found a mistake!? Any feedback would be appreciated . Please feel free to email: tom@goteachmaths.co.uk