Sahara
Download
1 / 12

Sahara - PowerPoint PPT Presentation


  • 165 Views
  • Uploaded on

Sahara. Giurgiu Madalina. Sahara cu cele 9.000.000 km² este deșertul cel mai mare de pe Pamant. Ea cuprinde o treime din Africa. Cea mai mare parte a pustiului este stâncoasă cu pietriș , pustiul de nisip ocupând o suprafața mai redusă. Clima.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Sahara' - kobe


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Sahara

Sahara

Giurgiu Madalina


Sahara


Clima
Clima pe Pamant.

  • Clima este tropical-deșertică, cu temperaturi medii ridicate (38 °C), deosebit de fierbinte și uscată; vântul dominant tot timpul anului este vântul Pasat. un vânt uscat ce aduce ploi rare. Variațiile mari de temperatură de la zi la noapte au determinat formarea deșertului. Iarna, pe timpul nopții temperatura scade până la -10 grade, pe când vara atinge în timpul zilei 58 de grade Celsius. Precipitațiile sunt reduse (20-200 mm/an) și amplitudini termice diurne foarte mari (30 °C în aer și 70 °C pe sol). Temperatura medie a lunii ianuarie este de +10 °C, iar a lunii iulie 35 °C


Resurse
Resurse pe Pamant.

  • Nordul Saharei dispune de numeroase bogății naturale. Petrol și gazele naturale sunt extrase din Algeria, Libia și Tunisia, iar fierul și fosforitele, din Mauritania și Sahara Occidentală. Alte zăcăminte existente: sare, cărbuni, cupru, mangan, uraniu, plumb, volfram, titan și zinc.


Populatia
Populatia pe Pamant.

  • Populația rară a Saharei constă în special din arabi, berberi si mauri ; pe lângă aceștia sunt neamurile tubur si tauregilor.Pe lângă creșterea animalelor care era până în secolul al XIX-lea, comerțul cu caravanele prin deșert a devenit o importantă ramură economică a acestor popoare nomade. Regimul statelor din această regiune încearcă să determine populația nomadă de a se stabili în localități, ceea ce a dus la o serie de conflicte. Structura populației este influențată și de descoperirea zăcămintelor de țiței și gaz natural, apărând în partea nordică a deșertului o serie de așezări noi. În vestul deșertului Libiei sunt regiuni mari din deșert fără populație.


Fauna
Fauna pe Pamant.

  • Fauna este foarte săracă: scorpioni,soparle serpi, vulpi de deșert struti. Spre margini pătrund uneori animale de savană.


Vegetatia
Vegetatia pe Pamant.

  • Vegetația este xerofilă, rară și cuprinde circa 1000 de specii. În cele circa 90 de oaze mari se cultivă curmali, legume, cereale, etc.


Bibliografie
Bibliografie pe Pamant.

  • ro.wikipedia.org/wiki/Sahara

  • ro.wikipedia.org