slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Seutukaupunki Mikkelin edustajan puheenvuoro PowerPoint Presentation
Download Presentation
Seutukaupunki Mikkelin edustajan puheenvuoro

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 24
kenneth-smith

Seutukaupunki Mikkelin edustajan puheenvuoro - PowerPoint PPT Presentation

86 Views
Download Presentation
Seutukaupunki Mikkelin edustajan puheenvuoro
An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Seutukaupunki Mikkelin edustajan puheenvuoro

 2. Uusi hallitus uudistaa kuntarakenteen

 3. Uusi hallitus aikoo uudistaa kunta- ja palvelurakenteen Kuntauudistus nojaa vahvoihin elinvoimaisiin peruskuntiin Elinvoimainen kunta: Riittävän suuri pystyäkseen itse vastaamaan peruspalveluista Tuloksellinen elinkeinopolitiikassaan ja kehittämistyössään Vastaa tehokkaasti yhdyskuntarakenteiden hajautumiskehitykseen

 4. Menestyvillä alueilla osaavaa työvoimaa toimivia verkostoja ja kumppanuuksia ihmisten ja organisaatioiden välillä rahoitusta uusille yrityksille, tuotteiden ja palveluiden kehittämiselle. alue yleisesti houkutteleva ja elämisen laatu korkea lyhyet työmatkat, turvalliseksi koettu asumisympäristö, kaupungin korkeatasoinen arkkitehtuuri ja laadukas rakentaminen, kiinnostava keskusta elämyksineen ja monipuolisine ajanviettomahdollisuuksineen sekä hyvät lähipalvelut….

 5. Mikkelin kehitysnäkymät Kuva: Paula Myöhänen

 6. Mikkelin kaupunki v.2020 Mikkelissä on modernein yritysten kehitys- ja palvelujärjestelmä. Maankäyttö ja kaavoitus toimivat notkeasti. Mikkeli on kärkialoistaan tunnettu. Kaupunki on edelläkävijä turvallisuudessa sekä ympäristö- ja energiataloudellisissa ratkaisuissa. Mikkeli on kansakunnan arkistoinnin ja sähköisen muistin päämaja. Mikkelin kiinnostava keskusta houkuttelee yrityksiä ja asukkaita. Palveluista, palvelukulttuurista ja luonnosta Mikkeli saa vetovoimaa ja kasvua.

 7. Tilikausien 2002-2010yli-/alijäämät

 8. Kertyneet yli-/alijäämät taseeseen

 9. Vertailukuntana Kokkola Kuva: Paula Myöhänen

 10. Vertailukuntana Seinäjoki Kuva: Paula Myöhänen

 11. Seutukaupunki Kuva: Paula Myöhänen

 12. Mikkelin seutu Seudun kunnat muodostavat vetovoimaisen seutukaupungin, jossa toimiva lähidemokratia on yhdistetty tehokkaaseen yhteiseen palvelutuotantoon Kuva: Paula Myöhänen

 13. MIKKELIN SEUTU

 14. Palvelutuotanto

 15. Keskeisimmät palvelutuotannon ja järjestämisen uudistukset seudulla 2011-2012 Seudullista opetuspalvelukeskusta on valmisteltu vuodesta 2004. Tällä hetkellä valtuustojen päätöksenteossa. Toteutus? Seutusoten kokeilu käynnistyy 2012-2013. Mikkelillä, Ristiinalla, Hirvensalmella yhteinen palvelutuotanto Pertunmaalla, Kangasniemellä ja Mäntyharjulla oma palvelutuotanto Seutusoten kokeilualueella Yhteinen järjestäjälautakunta. Yhteinen tuotantolautakunta.

 16. Kiitos mielenkiinnosta! Kuva: Paula Myöhänen