plan de afaceri
Download
Skip this Video
Download Presentation
PLAN DE AFACERI

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 40

PLAN DE AFACERI - PowerPoint PPT Presentation


 • 171 Views
 • Uploaded on

PLAN DE AFACERI. -restaurant cu specific japonez-. Intra in restaurantul nostru si vei fi tratat(a) ca atare!. S.C. SHOGUN .S.R.L. Cuprins 1. TIPUL SOCIET ĂŢ II SI MOTIVA Ţ IA ALEGERII DOMENIULUI DE ACTIVITATE 2. DESCRIEREA SOCIETATII

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' PLAN DE AFACERI' - kellie-estes


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
plan de afaceri

PLAN DE AFACERI

-restaurant cu specific japonez-

slide3
Cuprins

1. TIPUL SOCIETĂŢII SI MOTIVAŢIA ALEGERII DOMENIULUI DE ACTIVITATE

2. DESCRIEREA SOCIETATII

3. ANALIZA MEDIULUI IN CARE VA FUNCTIONA INTREPRINDEREA

4. PRINCIPALELE AVANTAJE SI DEZAVANTAJE ALE INITIERII AFACERII

5. OBIECTIVE TE TERMEN SCURT, MEDIU SI LUNG LA NIVELUL AFACERII GANDITE

6. STRATEGII SI TEHNICI POSIBIL A FI APLICATE

7.STUDIU DE PIATA

1 tipul societ ii si motiva ia alegerii domeniului de activitate
1. TIPUL SOCIETĂŢII SI MOTIVAŢIA ALEGERII DOMENIULUI DE ACTIVITATE

Societatea pe care ne-am propus sa o înfiinţăm va fi o societatea cu raspundere limitată. Am făcut această alegere deoarece acest tip de întreprindere se potriveşte dorinţelor noastre în materie de înfiinţare şi conducere a unei afaceri.

Un alt motiv pentru care am ales acestă formă juridică este aceea că firma noastră va fi una de dimensiune redusa,( având un număr de salariaţi de până la 8 angajaţi),transferul sau achizitia de parti sociale se va putea face intr-un mod simplu.

Societatea noastră are ca domeniu de activitate prestarea de servicii către potenţialii clienti, mai exact doreşte să ofere clienţilor săi o noua provocare in materie de alimentatie prin oficializarea unui restaurant.

slide5
Bucataria japoneza a devenit cunoscuta pentru faptul ca ofera mancaruri deosebite, usor de preparat si cu un nivel scazut de grasimi.Ea are o reputatie de invidiat inca din cele mai vechi timpuri, avand un rol foarte important in mentinerea sanatatii femeilor orientale, care par mereu tinere si frumoase. Dar in zilele noastre secretele bucatarilor japonezi au ajuns si in Occident, astfel ca aproape oricine se poate bucura de magia preparatelor lor.Naturală şi armonioasă, este considerată una din cele mai sănătoase din lume. Conţine puţine calorii, este bogată în proteine şi fier, fără a avea mult colesterol sau diverse lipide.

În comparaţie cu alte bucătării se remarcă absenţa aproape totală a condimentelor, abundenţa orezului, a produselor pe bază de soia (miso, tofu), a peştelui, fructelor de mare, algelor şi legumelor. Este faimoasă pentru mâncărurile sale simple, minunat prezentate, în care nici unul din ingrediente nu eclipsează gustul celorlalte.

În bucătăria japoneză domneşte principiul sezonier, care constă în selectarea ingredientelor astfel încât acestea să fie consumate în perioade atent alese. Potrivit conceptului shun, fiecare ingredient (peştii, legumele şi fructele) are în decursul anului o perioadă anume, de aproximativ 10 zile, în care calităţile lui nutritive sunt optime.

slide6
Avand in vedere ca oamenii sunt predispusi la nou,merita abordat din plin lansarea acestui brand care va avea un impact favorabil si definitoriu in atingerea obiectivului conceput initial.

Argumentul pentru care ne-am decis sa pasim spre lumea afacerilor ar putea conchide in oferirea unor produse sanatoase si diferite de cele existente, cu prilejul de-a schimba mentalitatea sucevenilor in privinta regimului alimentar bogat in E-uri ,cat si aducerea unui noi culturi pe meleagurile bucovinene.

Aceasta idee de afaceri combina mai multe nevoi existente ale omului concentrate in piramida lui Maslow. Nevoile de baza care sunt cele mai importante pentru asigurarea supravietuirii (nevoi fiziologice) sunt acoperite de cele de securitate in ceea ce priveste sanatatea prin caliatea produselor, de nevoie de apartenenta, de stima si de ce nu de realizare prin atingerea unui statut social.

2 descrierea societatii
2.DESCRIEREA SOCIETATII

Societatea Comerciala Shogun S.R.L. este constituita in actuala forma juridica-societate cu raspundere limitata-si sub actuala denumire la data de 01.04.2007.Restaurantul dispune de un vad comercial deosebit, fiind localizat pe strada Mihai Viteazu, nr. 67, in incinta unui spatiu dat spre inchiriere.Amplasamentul se afla in apropierea Parcului Areni, astfel incat Shogun beneficiaza atat de vecinatatea unui loc intens circulat, cat si de privelistea oferita de vegetatia Parcului.Accesul la amplasament se poate face usor cu mijloacele de transport in comun.

Obiectul principal de activitate il constituie ,,activitati specifice pentru restaurante ‘ conform codului CAEN 5530.

Prin intermediul restaurantului infiintat se presteaza servicii de alimentatie publica in vederea acoperirii unui segment de piata neexploatat oferind produse de inalta calitate orientala

Societatea a fost inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului din Suceava sub nr.29/137/2007 si are codul fiscal R 10235652.

slide8
In prezent societatea dispune de un capital social de 110 000 E .Finantarea activitatii sale. Se face predominant din surse proprii ,la data intocmirii planului de afaceri structura de finantare a activitatii cuprinzand in proportie de 80% capitaluri proprii (capital social,rezerve si rezultatul exercitiului) si 20% datorii curente catre furnizori,asociati si institutii ale statului.

Serviciile restaurantului pot fi accesate in doua moduri :

-la sediul acestuia-reprezinta cca.75% din cifra de afacerii totala ;

-la domiciliul/biroul clientului,prin comanda telefonica/fax-reprezinta cca.25% din cifra de afaceri totala.

descrierea produselor si serviciilor
DESCRIEREA PRODUSELOR SI SERVICIILOR

Restaurantul Shogun,ofera un meniu cu mancaruri si bauturi deosebite,clientii avand posibilitatea de-a alege dintr-o gama larga de produse care pot fi servite in restaurant ,acasa,sau la birou.Urmarind preferintele actuale ale clientelei,meniul restaurantului este bogat in preparate cu continut redus de grasimi si colesterol, ale caror ingrediente sunt 100% naturale.

Obiectivul unitatii este de-a satisface pe depin exigentele gastronomice ale clientilor,avand in vedere ca preocuparea oamenilor pentru o alimentatie sanatoasa si hranitoare este in crestere in ultimii ani-conform studiilor de piata efectuate de Agentia de monitorizare a tendintelor de consum in anul 2001.

produse si servicii
PRODUSE SI SERVICII

Mancarea este preparata in fata clientului din ingrediente proaspete.Localul va fi renumit pentru calitatea si diversitatea preparatelor culinare oferite clientilor-gustari reci si calde,supe,preparate calde,preparate la gratar,preparate din peste, bauturi nealcoolice.

Restaurantul Shogun are o capacitate maxima de 48 de persoane (sase mese a cate opt locuri, fiecare) si alte 30 locuri in sushi-bar.

Un meniu complet de Tappanyaki costa intre 20 si 34 dolari per persoana, iar o masa cu diferite feluri de mancare japoneza, pleaca de la numai 4 dolari. Managementul restaurantului si-a anuntat, totodata, intentia de a incheia contracte cu tarife speciale, pentru grupurile ce vin prin agentiile de turism. Shogun are locuri de parcare chiar in fata intrarii si este deschis zilnic de la 11.00 la 23.30. Pentru mesele Tappanyaki programul este de la 12.00 la 15.30 si de la 18.30 la 23.30

slide11
Cel ce se aseaza la o astfel de masa are, din start, garantia ca alimentele sunt proaspete si de calitate. Le vede cu proprii sai ochi, din starea lor cruda, cum se transforma. Legume, peste, fructe de mare, carne de vaca sau de pui. Este mancarea pe care mai intai o mananci din ochi, care iti este preparata in fata.

Un pranz Teppanyaki la restaurantul Shogun poate sa dureze de la 40 de minute la o ora si jumatate, timp in care nimeni nu asteapta chelnerul, pentru ca toata lumea sta cu ochii pe bucatar si pe mancarurile in curs de preparare.La o astfel de masa esti in atentia continua a celor ce te servesc si aproape ca nu ai timp, intre doua feluri, sa-ti aprinzi nici o tigara.Nu trebuie sa iti omori plictiseala, pentru ca nu ai cum sa te plictisesti.Te simti important, pentru ca esti in atentia continua a celor ce te servesc

Se constata o crestere a interesului consumatorilor fata de specialitatile culinare apartinand bucatariei international,in special fata de bucataria japoneza.

Oferta restaurantului vine in intampinarea dorintei clientilor de a avea acces la un meniu variat si sanatos si de a renunta la clasicele preparate din bucataria proprie sau din fast-food-urile cu specific arabesc.

Pentru acest restaurant a fost adus special un bucatar instructor japonez.Totii romani instruiti de el sub privirea lui Chan Sun, si el un vechi maestru al artei culinare-sunt tineri, sub 25 de ani.

3 analiza mediului in care va functiona intreprinderea
3.ANALIZA MEDIULUI IN CARE VA FUNCTIONA INTREPRINDEREA

Mediul de evolutie al afacerii poate fi cararcterizat ca fiind unul transparent, relativ predictibil si care urmeaza trendul economiei nationale.Serviciile de alimentatie publica au fost si vor fi intotdeauna o afacere permisibila si permeabila, deci usor de imitate si deschisa competitiei sustinute. Prin urmare si riscul de faliment este mare.

In acest gen de activitate influentele generate de sistemul politic, politicile macro-economice si sistemul juridic nu au o importanta majora. Ceea ce conteaza mai mult sunt abilitatile managementului de a anticipa si percepe tendintele pietei, de a satisface dorintele clientilor si de a-i fideliza.

piata
Piata

In cadrul sectorului tertiar serviciile de alimentatie publica ocupa locul 14 la nivel national.In aceste conditii activitatea restaurantelor private reprezinta cca. 90% din totalul activitatii de alimentatie publica.

Activitatea societatii se incadreaza in aceasta sfera, focalizandu-se pe segmentul consumatorilor cu pretentii.Conditia esentiala de competitivitate intr-un astfel de sector o reprezinta satisfacerea exigentilor clientilor printr-un meniu variat de o calitate, ireprosabila, asigurarea unui ambient placut in incinta restaurantului.

Pentru restaturantul ce se intentioneaza a fi deschis segmentul-tinta va fi reprezentat de :

- adultii peste 28 de ani, persoane ocupate, cu un nivel al salariului de minim 250 USD/lunar.

micromediul si macromediul
Micromediul si macromediul

Monitorizarea tururor factorilor de micromediu si de macromediu trebuie sa aiba loc continuu, fiecare componenta a mediului de marketing nu trebuie rupta din context ci urmarita în interdependenta cu toti ceilalti factori

slide16
Micromediul (mediul intern) include factorii si fortele cu actiune imediata asupra întreprinderii, care influenteaza direct succesul activitatii desfasurate si asupra carora si întreprinderea îsi exercita controlul într-o masura mai mica sau mai mare: întreprinderea însasi,clientii, furnizorii, intermediarii, concurentii si publicul.

CLIENTII:

=reprezinta o forta de influenta a competitivitatii pentru ca pot determina reducerea preturilor, pot solicita o calitate sporita sau mai multe servicii post vânzare si prin aceasta pot influenta piata unui produs.

Restaurantul urmareste sa atraga cat mai multi client,indifferent de varsta oferindu-le servicii de calitate,sanatatea lor fiind pe primul loc.

furnizorii
FURNIZORII:

În timp ce clientii reprezinta o sursa directa de venituri pentru întreprindere, furnizorii sunt elementul variabil în structura costului unui produs Costul unui produs variaza direct proportional cu cantitatea de materii prime, subansamble si componente pe care întreprinderea le procura de la furnizori O relatie cat mai buna cu furnizorii presupune achizitia produselor la preturi avantajoase. Atunci când furnizorii intra în competitie pentru client, se vor stradui sa prezinte cât mai multa credibilitate si sa-si mentina preturile la un nivel cât mai scazut pentru a atrage cât mai multi clienti.

Materiile prime, bauturile si ingredientele sunt aprovizionate printr-o retea de furnizori atent verificata. Principalii furnizori ai unitatii noastre ii constituie S.C.POSEIDON S.R.L Constanta, S.C.SELGROS..S.R.L, S.C.METRO.S.R.L.Ingreientele utilizate sunt foarte proaspete fiin pastrate in conditii igienico-sanitare de exceptie.

competitorii
COMPETITORII:

=sunt organizatii similare care încearca sa satisfaca aceleasi nevoi ale clientilor si sunt percepute de consumatori ca alternative pentru satisfacerea cerintelor lor.Avand in vedere ca pe piata suceveana nu exista o astfel de locatie putem afirma ca detinem un monopol cu sanse mari de reusita.

slide19
Macromediulcuprinde fortele externe care actioneaza asupra întreprinderii si a micromediului sau stimulând sau frânând activitatea desfaturata de aceasta. Aceste forte sunt grupate în mediul demografic, mediul economic, mediul tehnologic, mediul politic si juridic, mediul socio-cultural si mediul natural, aflându-se într-o permanenta schimbare
slide20
Mediul demografic cuprinde populatia din zona de activitate a întreprinderii, prezentând interes atât ca piata a fortei de munca cât si ca piata de desfacere pentru bunuri si servicii. Ea reprezentand principalul furnizori de venituri pentru activitatea restaurantului.Amplasarea restaurantului intr-un loc populat duce la un potential ridicat de clientela

Mediul tehnologic. Întreprinderile care nu se adapteaza la noile tehnologii îsi pun în pericol existenta pe termen lung, pierzând clientela în favoarea concurentilor. În acelasi timp tehnologiile avansate necesita pregatirea atât a personalului dar si a consumatorilor care nu sunt întotdeauna receptivi. Spatiul din interiorul localulul este unul specific culturii orientale japoneze imbinandu-se modernul cu traditionalul intr-un cadru cat mai detasat de lumea exterioara.

slide21
Mediul economic cuprinde totalitatea factorilor din economie care influenteaza capacitatea întreprinderii de a concura în domeniul sau de activitate, dar si posibilitatea si disponibilitatea consumatorilor de a cumpara diverse bunuri si servicii.Între factorii care influenteaza puterea de cumparare se numara veniturile curente, veniturile disponibile, preturile, tendinta spre economii sau consum.Prin practicarea unor preturi accesibile unitatea noastra se concentreaza asupra populatiei cu venituri medii , si ridicate.

Mediul politic si juridic. Mediul juridic si institutional nu cupronde doar legislatia comerciala interna ci si reglementarile stabilite de organismele internationale abilitate., legislatia comerciala poate fi împartita în trei mari grupe de legi:- legi destinate reglementarii concurentei de piata

- legi pentru protectia - legi de interes general pentru sosietate (reducerea poluarii mediului, conservarerea unor resurse, cresterea calitatii vietii etc).

- legi pentru protectia consumatorului

Mediul socio-cultural ajuta intocmirea unei altfel de realitati in mijlocul sucevenilor.

Mediul natural este benefic in ceea ce priveste locatia acestuia,aflandu-se intr-un cadru central ambient

4 principalele avantaje si dezavantaje ale initierii afacerii
4. PRINCIPALELE AVANTAJE SI DEZAVANTAJE ALE INITIERII AFACERII

Initierea unei noi afaceri are ca orice actiune economica majora avantaje si dezavantaje.Aceasta actiune necesita,de asemenea,o analiza extensiva si riguroasa,singurul mod de ai asigura sanse de success.

ANALIZA SWOT

5 obiective te termen scurt mediu si lung la nivelul afacerii gandite
5. OBIECTIVE TE TERMEN SCURT, MEDIU SI LUNG LA NIVELUL AFACERII GANDITE

Obiectivele strategice constituie repere aprofundate si delimitative ale factorilor care vor influienta ariile de activitate ale firmei.

Principalele obiectivepe care ne-am axat sunt reflectate de :

 • Profitul - marirea profitului cu 25% dupa primii doi ani.
 • Clientii- oferirea unor produse si servicii de o calitate cat mai ridicata,astfel incat sa fie castigat respectul clientele si loialitatea acesteia.
slide26
Personalul firmei- implicarea personalului in succesul afacerii,furnizarea de siguranta a muncii acestuia,bazata doar pe performanta si sprijinirea angajatilor pentru a dobandi un sens al muncii lor,satisfactie si realizarea personalitatiiManagementul- stimularea creativitatii si initiativei,prin oferirea unor mari libertati individuale de actiune in luarea deciziilor si promovarea obiectivelor bine definite.

Pe termen scurt si mediu urmărim ca din încasările obţinute să amortizăm investiţiile făcute şi să realizăm un profit cât mai mare.

Deasemenea dorim să ne multumim angajaţii prin salarii corespunzătoare muncii prestate şi prin bonificaţii pentru ca aceştia să fie cât mai dedicaţi muncii pe care o fac.

Pe termen lung ne dorim să extindem afacerea prin construirea unui spaţiu propriu pentru că iniţial vom funcţiona într-un spatiu dat spre inchiriere,precum si optiunea de a vinde afacerea in momentul in care aceasta ajunge la un stadiu avansat de maturiatate, in cazul in care nu vor mai interveni alte sugestii de noutate.

6 strategii si tehnici posibil a fi aplicate
6. STRATEGII SI TEHNICI POSIBIL A FI APLICATE

Programul strategic al afacerii constituie un instrument operational,care folosit corespunzator va fi de un real ajutor pentru managerii in conducerea si administrarea afacerii si realizarea de succese.El obliga intreprinzatorul la o examinare critica si obiectiva a afacerii in ansamblul ei sau proiectului de afaceri in conditiile cand se initiaza o noua afacere.Pe de alta parte el constituie o “carte de vizita” in relatiile cu furnizorii,clientii, si in special cu institutiile financiar-bancare.Identificarea punctelor tari si a slabiciunilor unor firme constituie o operatiune de maxima importanta in elaborarea deciziilor strategice deoarece confera intreprinzatorului motivatia actiunilor viitoare.

Societatea isi propune mentinerea segmentului de piata locala in anul urmator si intrarea pe noi piete incepand cu anul 2009 in urma extinderii si modernizarii capacitatii sale. Strategia imediat conceputa in vederea mentinerii acestor piete este cea a pretului scazut.Pentru faza urmatoare,in vederea extinderii segmentului de piata se propune o strategie combinata a calitatii ridicate si a pretului moderat.

slide28
S.C Shogun S.R.L isi propune sa adapteze meniul la cerintele variate ce vin din partea consumatorilor straini.In prima faza s-au ales prosude specifice bucatariei japoneze,daca acest proeict va avea succescul scontat ,se va lua in calcul deschiderea unui alt restaurant de acest tip in zona centrala veche a orasului.

Extrem de importanta este combinarea acestor tehnici de strategii intr-o forma coerenta pentru obtinerea impactului maxima supra clientilor potentiali.

strategia de marketing
Strategia de marketing

Politica de pret

Pretul va fi in conformitate cu calitatea produselor. Meniul pentru 2 persoane ( incluzand felul 1, felul2, desert si bautura) va costa in medie, 80 lei.Costurile materiale corespunzatoare vor fi de aproximativ 70 lei.In cazul in care restaurantul va beneficia in viitor de serviciul de catering pretul unui meniu pentru o persoana se va ridica cu 5 lei.

slide30
Adoptarea unor preturi promotionale:
 • Cadouri promotionale- acordarea unor monstre gratuite clientilor, pentru a le stimula interesul si a le castiga simpatia
 • Reduceri de preturi cu diferite prilejuri: sezon,revelion,sarbatori
 • Acordarea premiilor defidelitate pentru cei care vor frecventa o perioada neintrerupta restaurantul nostru
slide31
Politica de distributie

Se va acorda o importanta deosebita satisfacerii cu promtitudine a cereriilor de livrare la domiciliu sau la birou a preparatelor solicitate.Se vor achizitiona 2 autovehicule pentru ca durata de distributie a comenzii sa fie de maxim 15 minute, din momentul in care autoturismul pleaca de la restaurant.In cazul unor aglomerari se va recurge la folosirea masinilor personale a 2 angajati ce vor avea aceasta sarcina complementara in situatiile de forta majora.

politica de promovare si relatiile publice
Politica de promovare si relatiile publice

Bugetul previzionat ce va fi alocat promovarii in primul an de previziune este de aproximativ 120lei si cuprinde :

 • Aparitii in reviste de publicatii si de specialitate- 40 lei
 • Radio – 30 lei
 • Pliante cu oferta de produse, fluturasi – 10 lei
 • direct –mail(media secreta) sau reclama prin posta (cataloage, prospecte, brosuri, fluturasi si scrisori personale adresate managerilor firmei respective 30lei
 • marketingul prin telefon. 10lei
slide33
Publicitatea, promovarea vanzarilor si vanzarea directa sunt activiati care pot fi structurate dupa principiile AIDA, adica :Atentie, Interes, Dorinta si Actiune.

Pentru ca o reclama sa aiba sanse de succes, ea trebuie sa atraga Atentia consumatorilor si sa capteze Interesul lor, fapt care, prin intermediul mesajului comercial, va duce la aparitia Dorintei de a trece la Actiunea care va consta in iesirea in oras si venirea in restaurantul nostru.

Imaginea trebuie promovata prin orice mijloace chiar si prin :

 • Servirea amabila
 • Livrare rapida si sigura
 • Asistenta acordata clintilor.
7 studiu de piata
7.STUDIU DE PIATA

CHESTIONAR

1.Ati incercat vreodata mancarea japoneza la restaurantul Shogun?

a)da

b)nu

2.Cat de des frecventati restaurantul Shogun?

a)zilnic

b)o data pe saptamana

c)o data pe luna

d)niciodata

3.Privind lista cu preturi, considerati ca acestea sunt pe masura bugetului dumneavoastra?

a)da

b)nu

4.In ce masura serviciile oferite de personalul restaurantului Shogun sunt conform asteptarilor dumneavoastra?

a)in foarte mare masura

b)in mare masura

c)in mica masura

d)in foarte mica masura

total chestionare aplicate 36
Total chestionare aplicate : 36

Segmente de varsta:

a)14-20 ani – 12 chestionare

b)20-50 ani – 12 chestionare

c)peste 50 ani – 12 chestionare

rezultatele centralizarii
Rezultatele centralizarii:

Intrebarea 1:

-intre 14-20 ani:

• da= 58,3%

• nu= 41,7%

-intre 20-50 ani :

• da= 83%

• nu= 17%

-peste 50 ani :

• da=50%

• nu=50%

slide37
• zilnic= 16,6%

• o data pe saptamana= 16,6%

• o data pe luna= 25%

• niciodata= 41,6%

Intrebarea 2

-intre 14-20 ani:

-intre 20-50 ani :

•Zilnic= 25%

•o data pe saptamana= 33,3%

•o data pe luna= 25%

•niciodata= 16,6%

-peste50 ani :

•zilnic= 25%

• o data pe saptamana= 16,6%

• o data pe luna= 8,3%

• niciodata= 50%

intrebarea 3
Intrebarea 3

-intre 14-20 ani:

•da= 66,6%

•nu= 33,4%

-intre 20-50 ani :

• da= 75%

• nu= 25%

-peste 50 ani :

• da= 58,3%

• nu= 41,7%

intreabarea 4
Intreabarea 4

-intre 14-20 ani:

•in foarte mare masura=33,3%

•in mare masura=33,3%

•in mica masura=16,6%

•in foarte mica masura=16,6%

-intre 20-50 ani :

•in foarte mare masura=50%

•in mare masura=33,3%

•in mica masura=8,3%

•in foarte mica masura=8,3%

-peste50 ani :

•in foarte mare masura=33,3%

•in mare masura=25%

•in mica masura=16,6%

•in foarte mica masura=50%

slide40
Realizatorii planului de afaceri:

•Albu Andreea-Mihaela

•Chirila Mihaela.

ad