SCI 210 – Science Assignment Help – Carrington College (US) - PowerPoint PPT Presentation

sci 210 science assignment help carrington n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
SCI 210 – Science Assignment Help – Carrington College (US) PowerPoint Presentation
Download Presentation
SCI 210 – Science Assignment Help – Carrington College (US)

play fullscreen
1 / 25
SCI 210 – Science Assignment Help – Carrington College (US)
2 Views
Download Presentation
Download Presentation

SCI 210 – Science Assignment Help – Carrington College (US)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. SCI 210 – Science Assignment Help – Carrington College (US) Get Science Assignment help from the expert. Just question answer is one of the best online homework market place, where you can find tutor for any subject. We are providing SCI 210 Assignment help, Notes, Study guides & SCI 210 write ups to the students of Carrington College (US). Just question answer is one of the best assignment helper of Advanced Studies in Environmental Science (SCI 210). Provides: -

  2. Carrington College Course Help Carrington College Course Help Online Carrington College Courses SCI 210 Week 1 Discussion 1 | Assignment Help | Carrington College (US) Module 1: Earth’s Sustainable Cycles In this module, we are discussing Earth's sustainable cycles. We will start our discussion with the hydrologic cycle (refer to Figure 10-3 in your text). Is there a source of additional water for the Earth? What did you do today to contribute to the hydrologic cycle? For more information, please refer to the Discussion Rubric located in Course Documents.

  3. Be sure to complete the Introduce Yourself discussion. Get details/63492/sci-210-week-1-discussion-1-assignment-help-carrington-college-us- Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SCI 210 Week 1 Discussion 2 | Assignment Help | Carrington College (US) Module 1: Environmental Issues Discuss the current environmental issues in your town, city, county, or state. Conduct some brief research about these issues through the Internet or periodicals and report your findings. Remember that the discussions in this module will be graded together. For more information, please refer to the Discussion Rubric located in Course Documents. Be sure to complete the Introduce Yourself discussion. Get details/63493/sci-210-week-1-discussion-2-assignment-help-carrington-college-us- Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution-

  4. SCI 210 Week 1 Assignment 1 | Carrington College (US) Module 1: Signature Assignment Part 1 (Brainstorming and Topic Selection) Create an outline showing your topic and how you will identify an environmental impact and impact on the workforce and community. The outline will be completed using the SCI210 Signature Assignment Brainstorming Template found on the Course Documents page. To brainstorm a topic, talk to people in your chosen profession. What about their work environments do they wish they could change? How do their workplaces affect the environment? Do research on the typical work environment in your field. What type of environmental issue do you hope to avoid in that type of workplace? Part 1 of the Signature Assignment will be graded based on the quality of responses in the SCI210 Signature Assignment Brainstorming Template. Get details/63494/sci-210-week-1-assignment-help-carrington-college-us- Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution-

  5. SCI 210 Week 1 Assignment 2 | Carrington College (US) Module 1: Written Assignment Human Impact on Earth's Sustainable Cycles Essay Questions Part 1 (minimum of 250 words): Select an ecosystem (lake, forest, coral reef, prairie or desert) and describe its primary characteristics. Include within your discussion brief information on climate, water availability, terrain, soil composition, and inhabitants. In addition, discuss the role of the carbon cycle within your selected ecosystem. Part 2: Make a table containing three of your activities in a day that have an impact on the carbon cycle. In addition, list at least three industrial activities that impact the carbon cycle. List whether each activity results in an increase or a decrease in atmospheric carbon dioxide. ActivityIncrease Carbon Decrease Dioxide Carbon Dioxide Daily Individual Impact Industrial Impact

  6. Part 3 (minimum of 250 words): Discuss how society impacts the phosphorus and nitrogen cycle. How do our actions positively or negatively impact the cycle? What are the consequences of human intrusion in these cycles? In addition, provide at least two examples of activities (naturally occurring or not) that impact the nitrogen and phosphorus cycles. Get details/63495/sci-210-week-1-assignment-help-carrington-college-us- Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SCI 210 Week 2 Discussion 1 | Assignment Help | Carrington College Module 2: Air Quality Is your air safe to breathe? Discuss the air quality in the area where you live. If the air quality is poor, discuss the reasons why and what, if anything, is being done to improve it. Remember that air quality can and does vary greatly with climate;

  7. therefore, discuss the relationship between climate and air quality in your area. If you are lucky enough to live where there is good air quality, to what do you attribute this? Remember that the discussions in this module will be graded together. For more information, please refer to the Discussion Rubric located in Course Documents. Get details/63496/sci-210-week-2-discussion-1-assignment-help-carrington-college Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SCI 210 Week 2 Discussion 2 | Assignment Help | Carrington College (US) Module 2: Water Pollution Is your water safe to drink? Attempt to locate the source of your drinking water (i.e., well, reservoir, river, etc.). Discuss how contaminated water supplies might affect you and your family. Discuss whether there is potential for your water supply to become contaminated and what the probable sources might be. If a source of water supply contamination has been already determined in your area, discuss what is being done to remediate or clean up the source of the contamination. Remember that the discussions in this module will be graded together. For more information, please refer to the Discussion Rubric located in Course Documents. Get details/63497/sci-210-week-2-discussion-2-assignment-help-carrington-college-us- Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution-

  8. SCI 210 Week 2 Assignment 1 | Carrington College (US) Module 2: Signature Assignment Part 2 You are annotated the bibliography is a list of citations to books, articles, documents, and websites that you may use to prepare your presentation. Each item listed is followed by a short paragraph describing the item, why it might be useful to develop your presentation and an assessment of the quality of the source. Including an item in your annotated bibliography does not mean you must use that source in your project. It means only this was an item you reviewed during your research. The purpose of the annotation is to show a reader the importance, accuracy, and quality of the sources cited. Sample Annotated Bibliography Entry Here is a sample entry from an annotated bibliography. Pooh, W. T. (2017). Effects of small-unit honey production on climate change. Winnie the Pooh Journal of Climate Science, 147(6), 165–175.

  9. This article reviews effects of honey production by locations operating five hives or less. Pooh argues that although precision measurement shows minute increases in local temperature ("less than 1° C within five feet of an active hive" [p. 168]), there is not enough heat produced to affect the local climate, nor is there a cumulative effect that contributes substantially to global warming. This article does not make any reference to larger, industrial-level honey production. This article provides good examples as well as expert opinion that I can use in my project. It contains easy-to-understand figures that may be useful as slides in my presentation. This will provide me with evidence to support my claims about the environmental effects of small-unit honey production. Your annotated the bibliography must be submitted in APA format (see below for details). APA format 1-inch margins Double spaced 12-point Times New Roman font Title page with topic and name of student Part 2 will be graded using the SCI210 Signature Assignment Annotated Bibliography Grading Rubric on the Course Documents page. Get details/63498/sci-210-week-2-assignment-help-carrington-college-us- Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SCI 210 Week 2 Assignment 2 | Carrington College (US) Module 2: Written Assignment

  10. Instructions Air and Water Pollution Essay Questions Part 1 (minimum of 250 words): Describe the difference between primary and secondary air pollutants and provide an example for each type. Include within the discussion of the impact that air pollutants have on human health and whether the example of pollutants provided cause chronic, acute, or carcinogenic effects. Part 2 (minimum of 250 words): Discuss each of the following categories of water pollutants and the problems that they cause: pathogens, organic wastes, chemical pollutants, and sediments. Include within your discussion a brief definition of each category, an example from each category, and the effects of each category on the environment and/or public health. Part 3 (minimum of 250 words): Discuss how you personally can reduce air and water pollution. Include within your discussion at least two examples (a total of four different examples) for each type of pollution. Get details/63499/sci-210-week-2-assignment-help-carrington-college-us- Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution-

  11. SCI 210 Week 3 Discussion 1 | Assignment Help | Carrington College (US) Module 3: Population Change Discuss how the population in your town, city, county, or state/province has changed in the last 100 years and what effects this change has had on the environment. Discuss population growth in both developed and developing countries and whether there should be measures to stabilize the world's population. Remember that the discussions in this module will be graded together. For more information, please refer to the Discussion Rubric located in Course Documents. Get details/63500/sci-210-week-3-discussion-1-assignment-help-carrington-college-us- Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SCI 210 Week 3 Discussion 2 | Assignment Help | Carrington College(US) Module 3: Hunting, Endangerment, and Extinction Legal hunting for the purposes of sport, food supply, or population control may be a sensitive subject for some. However, populations of certain species are exploding in

  12. some areas of the country. Discuss whether you feel that hunting is a viable method of population control and what other methods (if any) should be considered for that purpose. Discuss whether the introduction of predator species is a safe, effective means of animal population control. Remember that the discussions in this module will be graded together. For more information, please refer to the Discussion Rubric located in Course Documents. Get details/63501/sci-210-week-3-discussion-2-assignment-help-carrington-college-us- Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SCI 210 Week 3 Quiz | Assignment Help | Carrington College (US) Question 1 (SLO 5) Interbreeding, reproducing a group of individuals of a single species is called a(n) o unit. o family. o community. o ecosystem. o population.

  13. Question 2 (SLO 5) The number of individuals of a species in a given unit area (e.g., the number of rabbits per hectare) is called o population density. o carrying capacity. o replacement level. o critical number. o population equilibrium. Question 3

  14. (SLO 5) A species that has an essential role in maintaining ecosystem structure is called a(n) o keystone species. o critical species. o endangered species. o predator. o threatened species. Question 4 (SLO 5) Which of the following best describes a country's biological wealth? o The country's animal life o The country's plant life o The endangered species of plants and animals of that country o The species recognized in the Red List as endangered o The animal and plant life for a specific country

  15. Question 5 (SLO 5) The greatest loss of biodiversity is caused by o pollution. o habitat alteration. o hunting. o competition with introduced species. o overgrazing by domestic animals. Get details/63502/sci-210-week-3-quiz-assignment-help-carrington-college-us- Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SCI 210 Week 4 Discussion 1 | Assignment Help | Carrington College (US) Module 4: Ozone Hazards Briefly define ozone and describe how it provides protection to the earth’s surface. Provide at least one example on the dangers of ultraviolet radiation to humans, plants, or other organisms.

  16. Remember that the discussions in this module will be graded together. For more information, please refer to the Discussion Rubric located in Course Documents. Get details/63503/sci-210-week-4-discussion-1-assignment-help-carrington-college-us- Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SCI 210 Week 4 Discussion 2 | Assignment Help | Carrington College (US) Module 4: Weather Trends Define weather and climate. Discuss recent weather conditions in your area or state and whether these trends can be attributable to short- or long-term trends or occurrences in nature or the environment. Also discuss what effect recent weather conditions such as natural disasters have had on businesses, farming, and health, and so on in your area and around the world. Remember that the discussions in this module will be graded together. For more information, please refer to the Discussion Rubric located in Course Documents.

  17. Get details/63504/sci-210-week-4-discussion-2-assignment-help-carrington-college-us- Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SCI 210 Week 4 Quiz | Assignment Help | Carrington College (US) Question 1 (SLO 7) Greenhouse gases, like carbon dioxide and methane, differ from atmospheric gases, like oxygen and nitrogen, in that o greenhouse gases absorb and then reradiate infrared radiation towards the earth's surface. o no greenhouse gases reflect solar radiation. o greenhouse gases reflect solar radiation back into space. o greenhouse gases produce heat from chemical reactions. o no greenhouse gases absorb greenhouse gases. Question 2 (SLO 7) The major anthropogenic source(s) of excess nitrous oxide in the atmosphere is (are)

  18. o refrigerants, solvents, and fire retardants. o microbial fermentation of organic matter in coal mines, oil wells, and livestock. o emissions from automobiles and chemical fertilizers. o evaporation from the earth's oceans. o combustion of fossil fuels. Question 3 (SLO 7) The day-to-day variations in temperature, air pressure, wind, humidity, and precipitation constitute an area's o climate. o weather. o geography. o meteorology. o climate change. Question 4 (SLO 7) The major greenhouse gases are o carbon dioxide, water vapor, methane, and chlorofluorocarbons.

  19. o carbon dioxide, oxygen, nitrogen, and water vapor. o oxygen, nitrogen, argon, and neon. o chlorine, fluorine, neon, and argon. o methane, oxygen, nitrogen, and neon. Question 5 (SLO 7) Greenhouse gases, like carbon dioxide and methane, differ from atmospheric gases, such as oxygen and nitrogen, in that o greenhouse gases absorb and then reradiate infrared radiation towards the earth's surface. o no greenhouse gases reflect solar radiation. o greenhouse gases reflect solar radiation back into space. o greenhouse gases produce heat from chemical reactions. o no greenhouse gases absorb greenhouse gases. Read details/63505/sci-210-week-4-quiz-assignment-help-carrington-college-us- More: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution-

  20. SCI 210 Week 5 Discussion 1 | Assignment Help | Carrington College (US) Module 5: Alternative Energy Why is it important to develop alternative energy resources? Do you feel the benefits outweigh the potential costs? Remember that the discussions in this module will be graded together. For more information, please refer to the Discussion Rubric located in Course Documents. Get details/63506/sci-210-week-5-discussion-1-assignment-help-carrington-college-us- Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SCI 210 Week 5 Discussion 2 | Assignment Help | Carrington College (US)

  21. Module 5: Fossil Fuels and Society What can we do to reduce dependency on fossil fuels, oil, and the gasoline derived from oil? Are we likely to take these actions? Why or why not? Remember that the discussions in this module will be graded together. For more information, please refer to the Discussion Rubric located in Course Documents. Get details/63507/sci-210-week-5-discussion-2-assignment-help-carrington-college-us- Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SCI 210 Week 5 Assignment Help | Carrington College (US) Module 5: Written Assignment Instructions Fossil Fuels and Alternative Energy Sources Essay Questions Part 1 (minimum of 500 words): Discuss four different energy sources in detail. Include within your discussion the pros and cons of each selected energy resource. In addition, how does each energy resource impact the environment? Do you have a recommendation on the best approach? Part 2 (minimum of 250 words): Discuss how you personally can reduce energy use. Include at least three examples in your discussion.

  22. Get details/63508/sci-210-week-5-assignment-help-carrington-college-us- Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SCI 210 Week 6 Discussion 1 | Assignment Help | Carrington College (US) Module 6: Signature Assignment Peer Discussion In your initial post, upload the final draft of your presentation or video and write a brief summary of the environmental issue, you researched. Review the presentations your peers submitted. Comment on what you found interesting about the topic and/or how you believe this presentation will benefit their ePortfolios and their appeal to future employers. Relate the topic to your own field of study. Ask questions about concepts you'd like to know more about.

  23. Get details/63509/sci-210-week-6-discussion-1-assignment-help-carrington-college-us- Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SCI 210 Week 6 Discussion 2 | Assignment Help | Carrington College (US) Discuss how you perceive risk. What risks do we experience in our daily lives, sometimes without recognition? What are behaviours that can result in increased risk, and what steps can we take to avoid them? What are some environmental risks? For more information, please refer to the Discussion Rubric located in Course Documents. Get details/63510/sci-210-week-6-discussion-2-assignment-help-carrington-college-us- Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution- SCI 210 Week 6 Assignment Help | Carrington College (US) Module 6: Signature Assignment Part 4 (Final Draft) After reviewing the instructor's comments on the presentation rough draft, you will make revisions and produce a final draft of the presentation, or you will record your video. A final version of the annotated bibliography will also be submitted at this time. Final drafts will also be uploaded to the Discussion Board for viewing by students.

  24. PowerPoint Presentation Requirements (Submit this OR a Video) Title slide (including your name, class info, and presentation title) Introduction slide Conclusion slide Presentation to include 12–15 slides, not including the title or reference slides (remember the 7 x 7 rule: use no more than seven words per line and seven lines per slide) Reference slide—minimum of two references, must be in APA format Minimum of two in-text citations from two different sources included in your reference slide; in-text citations must be in APA format Includes speaker notes or script for narration Be creative and have fun! Please remember that this presentation will be viewed by your fellow students and potential employers, so the presentation should be appropriately professional. Video Presentation Requirements (Submit this OR a PowerPoint Presentation) Between 3 and 5 minutes in length Includes an introduction, main content, and a conclusion Well edited and/or well presented

  25. Dynamic, engaging content (research and implement presentation/video tips, avoid reading a script, include a "grabber" at the beginning, provide interesting facts or another way to engage your viewer; try to include graphics if you are editing the video) Reference your resources in the video. Be creative and have fun! Remember to also submit your final Annotated Bibliography. Get details/63511/sci-210-week-6-assignment-help-carrington-college-us- Answer: - https://www.justquestionanswer.com/homework-solution-