Download
slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
TRĂIESC ÎN ROMÂNIA ȘI ASTA ÎMI UMPLE TOT SUFLETUL PowerPoint Presentation
Download Presentation
TRĂIESC ÎN ROMÂNIA ȘI ASTA ÎMI UMPLE TOT SUFLETUL

TRĂIESC ÎN ROMÂNIA ȘI ASTA ÎMI UMPLE TOT SUFLETUL

127 Views Download Presentation
Download Presentation

TRĂIESC ÎN ROMÂNIA ȘI ASTA ÎMI UMPLE TOT SUFLETUL

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. TRĂIESC ÎN ROMÂNIA ȘI ASTA ÎMI UMPLE TOT SUFLETUL

 2. Arcul de Triumf (Bucuresti) a fost construit în perioada 1921-1922. Comemorează victoria României în Primul Război Mondial.

 3. Ansamblul “Sugalete” reprezinta un sir de case cu arhitectura gotica cu portic. Acest complex este unul dintre cele mai importante exemple deansambluri arhitecturale urbane medievale pastrate in Transilvania, mai exact in orasul Bistrita.

 4. Belis, Jud Cluj: biserica de sub lac. Prima mentionare documentara a Belisului dateaza din 1737. In urma cu 40 de ani, toti taranii din Belis au fost nevoiti sa-si paraseasca gospodariile si sa se mute pe un deal aflat in imediata apropiere a comunei. Peste Belis au venit apele, edilii acelor vremuri triste, construind un imens baraj hidrografic. La ora actuala peste vechea vatra a asezarii se afla lacul de acumulare Fantanele-Belis.

 5. Biertan, este un sat în partea de nord a județului Sibiu, în Podișul Hârtibaciului. Este reședința comunei Biertan. Este situată la c.c.a 80 de km de Sibiu. A fost atestată documentar pentru prima dată în anul 1224.

 6. Biserica Anglicana - Bucuresti. Clădirea de cărămidă roşie tipic britanică, cu arhitectură de început de secol XX, de pe strada Xenopol, colţ cu Arthur Verona, e parte integrantă a peisajului bucureştean, o surprinzătoare bucată de Anglie în plin centru al Capitalei. A fost construită în perioada dintre anii 1913-1914 după planurile arhitecturale ale lui V. Ştefănescu.

 7. Biserica fortificata din Prejmer, judetul Brasov. Cetatea Prejmer.

 8. Biserica Hiliseu-Crisan, Botosani.

 9. Biserica Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava.

 10. Biserica Romano Catolica Sf. Mihail, Cluj Napoca.

 11. Biserica "Sf. Gheorghe" din Hârlău este o biserică ctitorită de Ştefan cel Mare în anul 1492. Ea este considerată parte a ansamblului Curţii domneşti din Hârlău, alături de ruinele curţii domneşti.

 12. Biserica Sfantul Nicolae din Densuş, judetul Hunedoara.

 13. Brasov - Biserica Neagra, centrul vechi.

 14. Casa cu Lei, Constanta. O cladire deosebita, ridicata in stil genovez intre 1895-1898, numele provenind de la cei patru lei sculptati ce strajuiesc coloanele de sustinere a cladirii.

 15. Casa memoriala Mihai Eminescu, satul Ipotesti din comuna Mihai Eminescu judetul Botosani.

 16. Casa Pocol, Baia Mare.

 17. Castelul Apaffi, Costiui, comuna Rona de Sus, judetul Maramures.

 18. Castelul Banffy de la Bontida.

 19. Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă, judetul Alba, este situat în partea de nord-est a localităţii, fiind menţionat documentar din secolul al XVII-lea. Între anii 1615-1624, a fost ridicat după modelul castelului Chambord din Franţa, de către principele Transilvaniei Gabriel Bethlen.

 20. Castelul Bran, situat intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, la 30 de km de Brasov. Un document emis de regele Ludovic I al Ungariei la 19 noimebrie 1377, confirmă saşilor din Scaunul Braşovului dreptul de a ridica o nouă cetate de piatră la Bran (in locul celei din lemn construita in 1212).

 21. Castelul Cândestilor, ajuns hotel si restaurant de o stea La numai câtiva km de Hateg se afla localitatea Sfânta Marie Orlea, unde se găseste Castelul Cândestilor, sau al familiei Kendeffy. Castelul Cândestilor este mentionat documentar de la 1363, iar actuala constructie, în stil baroc, dateaza din anul 1782.

 22. Castelul Cantacuzino, Busteni.

 23. Castelul Contelui Lazar din Lazarea, judetul Harghita.

 24. Castelul de la Ozd, judetul Mures. Nu există foarte multe date referitoare la această construcţie, dar se pare că a fost ridicată la sfârşitul secoluli al XVII-lea (se vehiculează anul 1682) de generalul Pekry Lorincz, după modelul castelelor de pe valea Loirei. De-a lungul secolelor a aparţinut mai multor familii nobiliare maghiare, iar după instaurarea regimului comunist a fost sediul al CAP.

 25. Castelul Corvinilor, numit și Castelul Huniazilor sau Cetatea Hunedoara este un castel din Hunedoara, cel mai important monument de arhitectură gotică din Transilvania.

 26. Castelul de la Gornesti, a apartinut familiei Teleki. Construit in stil baroc, intre 1770 si 1778.

 27. Castelul din Sofronea, judetul Arad a apartinut familiei Purglydin in anul 1889. Cladirea este inconjurata de un parc, iar in spatele castelului se afla un strand cu apa termala.

 28. Castelul Fermecat, Craiova.

 29. Castelul Foisor (Sinaia). Se afla langa Castelul Pelisor, destinatia initiala a Foisorului era de cabana de vanatoare a regelui Carol I si are 42 de incaperi. Foisorul nu a putut fi vizitat niciodata, deoarece apartine protocolului de stat ca resedinta rezidentiala.

 30. Castelul Huniade sau Castelul Huniazilor este un monument istoric și cea mai veche clădire din Timișoara, construit între anii 1443 - 1447 de către Iancu de Hunedoara.

 31. Castelul Martha Bibescu.

 32. Castelul Macea, judetul Arad. Localitatea Macea este situata la 23 kilometri de municipiul Arad si are ca principala atractie pentru cei ce viziteaza aceste locuri castelul si parcul dendrologic.

 33. Castelul Karoly din Carei, judetul Satu Mare

 34. Castelul Iulia Hasdeu, Campina.

 35. Castelul Rosu din Parcul Dendrologic Hemeiusi, judetul Bacau. (construit in anul 1864)

 36. Castelul regal de la Săvârșin este un castel deținut de familia regală română și situat pe domeniul de la Săvârșin, județul Arad.

 37. A fost construit la dorința regelui Carol I al României între 1873 și 1914. Castelul Peleș poate fi considerat cel mai important edificiu de tip istoric din România, având caracter de unicat și este, prin valoarea sa istorică și artistică, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumătăți a secolului al XIX-lea.

 38. Castelul Mikes judetul Covasna.

 39. Castelul Sturdza, Miclăuşeni, judeţul Iaşi.

 40. Castelul Szentkereszty Zsigmond din Arcus, judetul Covasna.

 41. Castelul Turnul Rosu din Boita, judetul Sibiu.

 42. Castrul roman Arutela este un monument istoric, situat între localitățile Păușa și Căciulata, în punctul Poiana Bivolari, lângă orasul Călimănesti.

 43. Cetatea Neamț este o cetate medievală din Moldova, aflată lângă orașul Târgu Neamț.

 44. Centrala Hidroelectrica Grebla, Resita, judetul Caras Severin