ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.3 CALEA MARE - PowerPoint PPT Presentation

coala gimnazial nr 3 calea mare n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.3 CALEA MARE PowerPoint Presentation
Download Presentation
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.3 CALEA MARE

play fullscreen
1 / 21
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.3 CALEA MARE
132 Views
Download Presentation
hinto
Download Presentation

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.3 CALEA MARE

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.3 CALEA MARE dir.prof. ARVAI ELENA

 2. Școala din Lăzăreni a luat ființă pe hârtie abia în 1816. Ea trebuia să funcționeze ca școală cercuală și avea filiale în satele: Dicănești, Gruilung, Calea Mare, Miheleu, Bicăcel, Cărănzel și Cărăndeni.În 1845 a luat ființă Școala din Calea Mare, fără a avea însă învățător. (Moisa Gabriel, Monografia comunei Lăzăreni, Editura ARCA, Oradea, 2007)

 3. În prezent Școala Gimnazială nr.1 Lăzăreni are trei structuri: Școala Gimnazială nr.2 Gepiș, Școala Gimnazială nr.3 Calea Mare și Școala Primară nr.4 Cărăndeni.

 4. Colectivul didactic al Școlii Gimnaziale nr.3 CALEA MARE anul școlar 2013/2014 prof. coordonator BOTA CRISTINA educ. COTRO MIHAELA prof.înv.primar BURLE OANA prof.înv.primar POP ANDRADA prof. BRONȚ IOANA prof. CREȚU MARIA prof. GUȚIU ANGELA prof. IVAN ANGHEL prof. NAOM ALEXANDRU prof. ȚANU MONICA prof. VANȚ MIRELA

 5. ACTIVITĂȚILE ȘCOLII GIMNAZIALE NR.3 CALEA MARE ÎN ANUL ȘCOLAR 2013-2014 HALLOWEENLa școlile noastre elevii, coordonați de prof. Bronț Ioana, au sărbătorit Halloween prin diferite activități. Elevii s-au costumat care mai de care mai înfricoșător, și-au împodobit sălile de clasă cât mai infricoșător, au participat la concurs de sculptat dovleci și au confecționat diferite măști. Această activitate s-a încheiat cu diplome pentru cel mai frumos dovleac, cea mai înfricășătoare clasă și cea mai frumoasă mască.

 6. 1 DECEMBRIELa fel cum pentru fiecare om ziua de naştere este o zi specială şi pentru o ţară ziua naţională îşi are importanța ei. 1 Decembrie reprezintă evenimentul principal din istoria României sau piatra de căpătâi a istoriei ei recente, unirea Transilvaniei, Banatului şi a Maramureşului cu România. Având o încărcătură istorică profundă în fiecare an, ziua de 1 Decembrie este un omagiu adus unei naţiuni. La fel ca şi în toate şcolile din România am găsit de cuviinţă să onorăm această zi printr-un program special pregătit de elevi, coordonați de prof. Ivan Anghel. Costumele populare îmbrăcate cu mândrie, decorul specific, poeziile recitate, cântecele, Imnul de stat al României intonat, au adus ascultătorilor prezenţi bucuria de a fi român.

 7. ÎN AȘTEPTAREA CRĂCIUNULUIGrădinarii coordonaţi de educ. Cotro Mihaela, elevii din clasa pregătitoare şi clasa a II-a, coordonaţi de prof.înv.primar Pop Andrada şi elevii din clasele I, a III-a şi a IV-a, coordonaţi de prof.înv.primar Burle Oana au aşteptat sosirea lui Moş Crăciun cu poezii şi colinde. Elevii din clasele V-VIII, coordonaţi de prof. Bota Cristina au prezentat sceneta intitulată „Legenda Bradului de Crăciun”

 8. Serbările de Crăciun organizate în fiecare școală au avut ca și invitați speciali pe doamna director Arvai Elena și pe domnul primar Paul Cristian.

 9. 15 IANUARIEÎn amintirea marelui poet nepereche Mihai Eminescu, elevii coordonați de prof. Bota Cristina au participat la un concurs pe clase unde au răspuns la întrebări din biografia marelui poet, au desenat, au creat poezii, au recitat poeziile lui Mihai Eminescu și au cântat poeziile lui.

 10. 24 IANUARIEElevii de la Școala Gimnazială nr.3 Calea Mare, coordonați de prof. Ivan Anghel, au desfășurat o activitate dedicată zilei de 24 ianuarie realizând prin talentul lor afișe specifice Micii Uniri.

 11. 1 MARTIEÎn prima zi a lunii primăverii, elevii coordonați de profesori și învățători și-au răsfățat mămicile și bunicile cu mărțișoare originale, colorate, confecționate chiar de ei, dăruindu-le astfel un simbol al noului anotimp.

 12. SĂPTĂMÂNA CURĂȚENIEI17-21 martie 2014 a fost considerată “Săptămâna curățeniei” în comuna noastră. Această muncă de voluntariat realizată cu elevii din toate școlile comunei a constat în recoltarea deșeurilor din sate, văruirea pomilor din curtea școlii și întreținerea părculețelor din școli. Elevii, cu mic cu mare, însoțiți de învățători și profesori, echipați cu mănuși și saci menajeri, au ieșit prin sat să adune deșeuri, au văruit pomii, au săpat părculețele și le-au înfrumusețat plantând flori.

 13. SAINT PATRICK’S DAYElevii au învățat mai multe despre cultura irlandeză, coordonați de prof. Bronț Ioana, au urmărit un video bazat pe această sărbătoare și mai multe power point-uri cu difeirte obiceiuri sau curiozități. Clasele primare au realizat desene tematice care s-au afișat pe un panou în clasă iar elevii claselor gimnaziale au participat la difetite activități legate de această zi: recunoașterea vocabularului legat de Saint Patrick’s Day și folosirea acestuia mai apoi în repovestirea sărbătorii și alcătuirea de panouri tematice bazate pe imagini și simboluri specifice sărbătorii.

 14. SĂ ȘTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN Elevii au participat la diferite concursuri: în cadrul proiectului educativ Sport-sănătate și fair-play, coordonați de prof. Naom Alexandru și în cadrul proiectului educativ Ce știi și cât știi? coordonați de prof.Guțiu Angela. Îndrumați de prof. Bronț Ioana în proiectul educativ We love England-Traditions-Easter time, elevii au cunoscut lucruri interesante despre Anglia și despre Paști, au devenit mici actori pentru o zi coordonați de prof. Bota Cristina în proiectul educativ Regăsește-te în lumea teatrului, au arătat talent în prezentarea datinilor și obiceiurilor coordonați de prof.înv.primar Burle Oana în cadrul proiectului educativ Tradiții oglindite prin datini și obiceiuri. Elevii au dovedit că sunt pricepuți în educație rutieră coordonați de prof.înv.primar Pop Andrada în proiectul educativ Oameni în care avem încredere, având ca și invitat pe agent primar Popa George. În cadrul proiectului educativ Jertfa prin iubire, coordonați de prof. Vanț Mirela, au preparat salată de fructe și preotul Arvai Flore le-a vorbit despre post și Sărbătorile Pascale. În cadrul proiectului educativ Iubim natura: un pom, o floare, o viață de om, elevii coordonați de prof. Crețu Maria au plantat flori iar însoțiți de prof. Ivan Anghel în cadrul proiectului educativ România turistică, s-au bucurat de soare la un picnic. .

 15. Proiect Educațional Județean Tradiții folclorice românești între trecut și modernitate La acest proiect au participat un număr de nouă școli din județ printre care și câțiva elevi din școala noastră coordonați de prof. Bota Cristina și prof.înv.primar Burle Oana. Tema proiectului a abordat obiceiurile şi meșteșuguri specifice mediului rural românesc, fiecare școală amenajând o masă cu obiecte vechi.

 16. Proiect Educațional Județean Trofeul fulgilor de nea În perioada 5-24 decembrie 2013 s-a desfășurat concursul Trofeul Fulgilor de Nea, din cadrul Târgului de Crăciun din parcarea Auchan, organizat de Professional Advertising & Events în colaborare cu Asociația Piticot și Fundația Analog. Concursul s-a adresat copiilor talentați la desen, muzică, teatru, poezie și dans din ciclul preșcolar, primar și gimnazial. La acest concurs au participat și câțiva elevi coordonați de prof. Bota Cristina

 17. Proiect Educațional Județean Te invit în satul meu Acest proiect și-a propus inventarierea obiectivelor turistice din orizontul local și promovarea acestora publicului larg, iubitor de frumos. La acest proiect au participat un număr de 8 școli din județ printre care și un grup de elevi de la școala noastră coordonați de prof. Bota Cristina și prof.înv.primar Burle Oana.

 18. ACTIVITĂȚILE DIN GRĂDINIȚĂSala de grupă îi vorbește copilului prin ceea ce îi oferă ca posibilitate de acțiune și experiență. Aceasta trebuie să ofere un mediu educațional bogat pentru o stimulare continuă a învățării spontane a copilului. Trebuie să-i ofere copilului ocazii să se simtă bine în intimitatea lui, stimulându-i interesul și invitându-l la învățarea prin descoperire și explorare. Ambianța mediului educațional duce la depășirea rivalității dintre copii și devin parteneri egali. Grădinița trebuie să fie pentru copii un spațiu dorit, cu activități care să-i implice, să le ofere posibilitatea de a se dezvolta într-o atmosferă deschisă, stimulatoare. (educ.Cotro Mihaela)