1 / 128

DANI OTVORENE NASTAVE

GIMNAZIJA TITUŠA BREZOVAČKOG HABDELIĆEVA 1 ZAGREB. DANI OTVORENE NASTAVE . 2009. DANI OTVORENE NASTAVE 2009. Tema DON 2009. ODGOVORNOST KREATIVNE SLOBODE 19. i 20. ožujka 2009. CILJ I NAMJERA DANA OTVORENE NASTAVE.

Download Presentation

DANI OTVORENE NASTAVE

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. Content is provided to you AS IS for your information and personal use only. Download presentation by click this link. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server. During download, if you can't get a presentation, the file might be deleted by the publisher.

E N D

Presentation Transcript


 1. GIMNAZIJA TITUŠA BREZOVAČKOG HABDELIĆEVA 1 ZAGREB DANI OTVORENE NASTAVE 2009.

 2. DANI OTVORENE NASTAVE 2009. Tema DON 2009. ODGOVORNOST KREATIVNE SLOBODE 19. i 20. ožujka 2009.

 3. CILJ I NAMJERA DANA OTVORENE NASTAVE • Službeni Dan škole Gimnazije Tituša Brezovačkog blagdan je Svetog Josipa, 19. ožujka i tada obilježavamo Dan škole. • Pritom je već tradicionalno Dan škole posvećen učenicima, a zadnjih nekoliko godina obilježavamo ga Danima otvorene nastave. • Namjera obilježavanja Dana škole kroz Dane otvorene nastave je učenje i istraživanje učenika u otvorenim radionicama u kojima bi se učilo na drugačiji način od uobičajenog i tako da se pritom dopusti učenicima da pokažu svoje sposobnosti, ideje, želje, zamisli i osjećaje. Učenici Gimnazije Tituša Brezovačkog izrazili su želju da bi voljeli imati barem nekoliko dana školu za sebe, dane posvećene njima samima i njihovim interesima. Dani otvorene nastave zamišljeni su kao nastava na kojoj će učenici pokazati vlastitu kreativnost i sposobnost. • Profesori organiziraju, koordiniraju i kontroliraju rad grupa, pojedinaca i radionica, a glavnu riječ imaju učenici. • Smatramo da je vrlo važno dopustiti učenicima prigodu pokazati i sebi i drugima ono što hoće, znaju, osjećaju, a da to nije uvijek strogo povezano s nastavnim planom i programom. Učenici imaju širok spektar zanimanja za koji mi i ne znamo, a na ovaj ih način potičemo da pokažu sebe u drugačijem svjetlu. • Najbolji rezultati mogu se očekivati ako učenici rade nešto što ih zanima i ako to imaju prigodu pokazati i drugima na zanimljiv način.

 4. UVOD u Dane otvorene nastave 2009. • Pred nama je novo vrijeme s novim zahtjevima koji su sve veći i teži. Budući da ne želimo biti jeftina radna snaga primorani smo globalnoj konkurenciji suprotstaviti se znanjima i sposobnostima, marljivošću, upornošću i poduzetnošću. • Vrijeme nije saveznik procesa obrazovanja. Promjene se brzo događaju, brzo se pronalaze nove stvari, a učenici ne mogu u malo vremena koliko su u školi sve naučiti pa nam je potrebno naučiti sami učiti. Ne možemo stajati na mjestu jer današnja znanja i sposobnosti već sutra nam neće biti dostatna da bismo bili konkurentni. Povezanost znanja i sposobnosti je ključ uspjeha. • Prošle četiri godine na Danima otvorene nastave učenici su proučavali mjesta vrijedna putovanja (2005.) fenomen rada i marljivosti (2006.), razne metode upijanja znanja (2007.), renesansu (2008,) a cilj Dana otvorene nastave 2009. je poticanje učenika na poduzetnost u životu tako da otkriju svoju svestranost i kreativnost. • OVE GODINE SE NAŠA TEMA PODUDARA S EUROPSKOM GODINOM KREATIVNOSTI EUROPSKE UNIJE

 5. POPIS RADIONICA

 6. KEMIJA PROIZVODNJA I RECIKLIRANJE PAPIRA Voditeljice radionice: Katica Supina, prof. i Sandra Pifar Kain, prof.

 7. 19. ožujka 2009. učenici Gimnazije Tituša Brezovačkog koji su sudjelovali u radionici iz kemije posjetili su tvornicu papira PAN

 8. Grupna fotografija ispred uredskog dijela tvornice

 9. Prerađujući papir, čuvamo šume 

 10. 17 000 tona papira i kartona

 11. Ulica od papira 

 12. Svačega se tu našlo...

 13. A evo kako to izgleda iznutra

 14. Tiskara

 15. Dobili smo i darove 

 16. LATINSKI “VITA IN ROMA ANTIQUA” Voditeljica radionice: Snježana Jurković Kormo, prof.

 17. LATINSKA RADIONICA

 18. GLUMCI 1d: Iva Bedeković Helena Kuruc Ana Nimac Nikola Jukić Sanja Hudina 1a: Lorena Petrac Agneza Đunđek Matej Franjić 2c: Branimir Lozo Damjan Moškatelo 2a: Antun Bauer

 19. KRATKI SADRŽAJ • Mladi Rimljanin Lepid svojoj dragoj Dorippi donosi ruže, ali ih ona ne želi uzeti od njega jer ga je nedavno vidjela s drugom! Lepid se neuspješno pokušava obraniti da mu je to bila sestra pa se i Dorippa dosjeti da svog prijatelja Medusa predstavi kao svog velikog brata koji bi trebao kazniti nevjernog Lepida. Lepid povjeruje u to i ode, Dorippa za njim baci ruže i neutješno plače. Njezina prijateljica Lydia je tješi ali će ju i ona napustiti, ona odlazi s Medusom u Grčku.

 20. ELEKTRONSKA RADIONICA PROUČAVANJE I STVARANJE ELEKTRONSKE GLAZBE Voditelj radionice: Nikola Novaković, prof.

 21. Proučavanje i stvaranje elektronske glazbe

 22. Radionicu smo započeli uvodom u svijet elektronske glazbe.To je glazba koja je početkom devedesetih započela svoj razvoj na indijskom teritoriju, u mjestu Goa. Od tuda je naziv Goa trance.

 23. Naša mentorica i DJ Project Shidartha proveli su nas kroz razvoj elektronske glazba od njezinih početaka do danas te kroz njezine karakteristike, novonastale stilove i najpoznatija imena. Njihovo predavanje povelo nas je u razgovor o ispravnom doživljavanju dubine te glazbe i predrasudama o korištenju opijata slušajući elektronsku glazbu.

 24. Naš DJ pokušao nam je dočarati svoju ljubav i uživanje u toj glazbi. I sami smo to doživjeli samostalnim stvaranjem , tj. produciranjem elektronskih traka. Također su gostovala 3 DJ-a koji su nam pokazala umjetnost mixanja. Neki od nas su se i okušali u mixanju.

 25. Sve u svemu radionicu smatramo vrlo uspješnom

 26. PSIHOLOGIJA RADNE VRIJEDNOSTI Voditelj radionice: Sussane Homan, prof.

 27. Izbor zanimanja predstavlja važnu ulogu u životu pojedinca . Cilj profesionalne orijentacije je pomoći pojedincu u traženju prikladnog zanimanja.Učenici biraju ona zanimanja u kojima mogu ostvariti svoje sposobnosti, interese i radne vrijednosti.

 28. Cilj psihološke radionice bio je ispitati radne vrijednosti učenika triju gimnazija i učenika različitih profesionalnih namjera. Organiziran je posjet Centru za profesionalno informiranje.

 29. VJERONAUK SLOBODA POKRETA Voditelj radionice: Nikola Kuzmičić, prof.

 30. faza: Osluškivanje tijela

 31. 2. faza: Meditativno čitanje teksta

 32. 3. faza: Plesni prikaz

 33. Before After

 34. Before After

 35. POLITIKA I GOSPODARSTVO EU I PARLAMENT EU Voditeljica radionice: Vera Miljak, prof.

 36. EUROPA U 5 LEKCIJA

 37. 1. Zašto Europa ??? • Da omogući siguran život svojim građanima

 38. 2.Deset koraka povijesti EU • 1951, 1957,1973, 1979, 1981, 1993, 1995, 2002, 2004

 39. 3. Kako funkcionira EU • Europski parlament • Europska komisija • Vijeće Europske unije

 40. 4. Što radi EU? • Europska unija djeluje na mnogim političkim područjima- gospodarskom, socijalnom i financijskom, te njeguje politiku solidarnosti i inovacije

 41. 5. Kakvu budućnost očekuje Europu • Regulacija pitanja: trgovine, globalizacije, jedinstvenog tržišta, regionalnog i socijalnog razvoja, istraživanja i razvoja…

 42. POVIJEST I MATEMATIKA POVIJESNA MATEMATIKA Voditeljice radionice: Svjetlana Vorel, prof. Andrea Igaly, prof. Milena Šipić, prof.

 43. POVIJESNA MATEMATIKA Voditeljice: Svjetlana Vorel, Andrea Igaly

 44. EDUKATIVNA IGRA • Poruke na Gornjem gradu sa zadacima iz povijesti i matematike • Zajedničkim radom u grupi i rješavanjem postavljenih problema upoznati važne znanstvene i kulturno-povijesne ustanove • Sudjelovalo je 37 učenika podijeljenih u 6 grupa

 45. GDJE SMO BILI?

 46. SLIKE GOVORE VIŠE OD RIJEČI

More Related