RTV - PowerPoint PPT Presentation

guest5970
rtv r di s telev zi js g n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
RTV PowerPoint Presentation
play fullscreen
1 / 33
Download Presentation
RTV
299 Views
Download Presentation

RTV

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. RTV Rádió-és Televízióújság 1994. április 25.-május 1.

 2. Az RTV a 3 közszolgálati rádió mellett a Calypso rádió, a Rádió Bridge, néhány regionális rádió, valamint a ‘90-es években igencsak népszerű Danubius és Juventus rádió műsorstruktúráját közölte 1994-ben.

 3. 1994-ben három meghatározó TV csatorna volt hazánkban. A Magyar Televízió két földi vételű csatornája mellett a Duna TV-t műholdon keresztül ingyenesen lehetett fogni. Ekkor már azonban több kisebb kereskedelmi adó is működött (ATV, Szív TV, TV4), illetve az HBO mozicsatorna is elérhető volt egyes háztartásokban. . Sport Sport

 4. A magyar keresekdelmi csatornák hiánya miatt a magyarok többsége beruházott egy parabola antennára, így sokan a német nyelvű adókon szocializálódtak a ‘90-es években. Ezek közül az RTL, RTL2, a Sat1 és a Pro7 volt a legnépszerűbb. De ne felejtsük el, hogy az Eurosport miatt is sokan váltottak a műholdas TV-zésre, hisz ekkor nálunk kizárólag a Tv1, Tv2 közvetítette a sporteseményeket. Emellett nagy kedvenc volt az MTV Europe és a Cartoon Network is.

 5. Néhány ker. és kábeltv

 6. A Juventus rádió 1994-ben még a középkorosztálynakszólt, azonban később inkább a fiatalok felé fordult.

 7. A Magyar Televízió szórakoztató Műsorai között voltak a népszerű Vetélkedők is. 1994-ben a legtöbben A Szerencsekereket vagy a Mindent vagy semmit nézték, de kedvelt volt a Zsákmamacska is.

 8. A külföldi adókon többek között olyan sorozatokat voltak láthatók, mint az Egy rém rendes család, a Parker Lewis, Vészhelyzet, Ki a főnök, Alf, Miért éppen Alaszka.

 9. A Danubius Rádiónál olyan műsorvezetők dolgoztak ez időtájt, mint Rókusfalvy Pál, Rónai Egon, Bochkor Gábor, Kajárik Andrea, Szabó Tamás, Buza Sándor, Boros Lajos, Jeszenszky Zsolt, Balázsi Panna vagy Villám Géza.

 10. A Magyar Televízió viszonylag kevés könnyűzenei műsort sugárzott. 1994-ben a Feketén-fehéren, a Mini klip-mix és a Sztáro©k tartozott e műsorok közé. Érdekesség, hogy mindhármat Bochkor Gábor tolmácsolásában lehetett látni. Góóól

 11. A német csatornákon már ekkor népszerűek voltak a délutáni talk-show-k. A RTL az elsők között készített ilyen jellegű műsorokat. Ilona Christensen és Hans Meiser izgalmas témákat szolgáltatott nap, mint nap a tévénézőknek.

 12. A Danubius Rádión csütörtökönként volt hallható a Tinikívánságműsor Szabó Tamás és Kajárik Andrea tolmácsolásában. A kedvelt eurodance slágerek és a legújabb clubzenék garantáltak voltak abban a két órában!

 13. Ha csütörtök, akkor Szomszédok Műsorszünet!!!

 14. Az RTV gondolt a fiatalabb generációra is, Rendszeresen közölte a Bravo, az amerikai és Az angol hitlista top 10-et ! A moziba járok pedig értesülhettek a Legújabb filmpremierekről!

 15. A németek már a ‘90-es években készítettek saját gyártású sorozatokat. Ezek később eljutottak hozzánk is, ilyen volt például az ARD-n futó Marienhof, vagy A hegyi doktor a Sat1-en. A legsikeresebb sorozat azonban a németek körében az RTL-es Jó idők, roszzidők (Gute Zeiten SchleckteZeiten) volt.

 16. A Juventus rádió ‘94-ben még olyannyira a középkorosztályra koncentrált, hogy többségében magazinműsorok szerepeltek a programban. Sőt még magyar nóta óra is része volt a pénteki adásnak.

 17. Magyarországon tömegek várták a pénteket, hisz ekkor volt látható a TV1-en a Dallas !

 18. Az Eurosporton megkezdődik a később végzetes kimenetelű Forma 1-es San Marino-i Nagydíj közvetítése .

 19. Vigyázat! Politikai hirdetés következik

 20. A Petőfi Rádió kapta azt a szerepet a közszolgálati adók közül, hogy fiataloknak szóló műsorokat is sugározzon. Ilyen volt például a szombaton hallható nemzetközi slágerlista, vagy a vasárnapi Poptarisznya.

 21. A szombati programkínálat bővelkedett rajzfilmekben, szórakoztató műsorokban, sportban és ekkor futott a Família Kft. is! Na meg a várva várt lottósorsolás! Sport

 22. CD-s magnó!

 23. Az RTL2 egyik legjobb műsora volt a BitteLächen (Tessék nevetni)! Jah és már ekkor ment náluk a Simpson család! Vasárnap pedig a Bravo Tv !

 24. A Danubius Rádió vasárnapi kínálatában olyan műsorok voltak, mint a Coca-Cola popmenű, vagy az Eurochart. A Juventus Rádió a ‘70-es évek slágereire koncentrált. Nem mellesleg Majálissal egybekötött Anyák napját ünnepelhetett kicsiny hazánk!

 25. A vasárnap a Walt Disney-zés napja volt. A sorozatkínálat pedig Magnumból és a Baywatch-ból állt. A Hét című műsor kötelezően kihagyhatatlan volt!!!

 26. Ezen a május 1.jei napon több Tv adó is közvetítette azt a Forma 1-es San Marino-i futamot, melyen AytonSenna életét vesztette…..

 27. Egy kis szórakozás…

 28. Az MTV egy hétfői és egy vasárnapi műsorbeosztása