majska nedelja n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
MAJSKA NEDELJA

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 56

MAJSKA NEDELJA - PowerPoint PPT Presentation


  • 159 Views
  • Uploaded on

MAJSKA NEDELJA. LJUBLJANA S LOVE NIJA. 16.Maj 2010.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'MAJSKA NEDELJA' - falala


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
majska nedelja

MAJSKA NEDELJA

LJUBLJANA

SLOVENIJA

16.Maj 2010

slide2

“KDOR GLEDA OBLAKE, NE BO NIKOLI ŽEL”Lep pregovor, na katerega pozabljamo. Na vzhodu Slovenije so napovedovali vesoljni potop, drugje pa še kaj hujšega kot le “ta poscano Zofko in tiste ledene može”. Dež, nevihte, veter, poplave…pa hvala Bogu ni bilo nič od tega. Vreme je res bilo – tako, tako- in ni me mikalo, da bi jo mahnila kam daleč. Prav, greva pa na sprehod po Ljubljani. Drugič v letu, poleg obveznega božičnega ogleda…Najprej v Cankarjev dom na razstavo ČAR LESA, potem pa še na drugi del v Magistrat…Pa mogoče še kam, če ne bo lilo kot iz škafa…PA NI! In zato sva imela tako lepo nedeljo, da je ne pozabiš zlepa, polno presenečenj in odkritij, pa še česa. ( Da ne omenjam Japonskih turistov, ki sem jih moral čakati na vsakem metru naše LEPE LJUBLJANE, DA SO SI JEMALI ZA DOMOV IN ZA SPOMIN TISTO, ČESAR MI, ŽAL NE VIDIMO) Da, zato sem naredil to sporočilo. ZA NAS SLOVENCE, da nam bo enkrat za vselej jasno, da je tudi pri nas še kako lepo.

slide4

KAM GREMOPa bomo sploh, mi, kdaj ponosni na to,da imamo državo, svoj jezik, zemljo?Ali bomo kar hlapci Evropi postali,utonili na dnu, se pozabi predali?Le kaj je z nami, da nam ni svetokar naše je, moje in tvoje, prekleto…?Da je vse tuje - zlato, a naše nič vredno,o, Bog, kam gremo…?Bom moral kmalu šepetatiin nič več peti Ipavčev refren,ki pravi, da ti dlake dvigne,- slavnostno,SLOVENEC SEM …?!

slide14

RAJImamo vse,o čemer marsikje le sanjajoljudje nesrečni.Nam Bog je dal na kup, ljudjekar ves svet skupaj nima!Ne tarnajmo,bodimo enkrat in za vedno srečni,nam manjka le zavest,da RAJje tale naša domovina!

slide28

Upsss, kaj je pa to…?

PODEŽELSKI OLDTIMERJI

slide33

BITI MLADBiti mlad je zaklad,od vseh zlatov bolj zlat,in se ne ponovi,je kot cvet, ki cveti le enkrat,le takrat, ko je tista - njegova pomlad!Ne da se ga skritiin ne ponoviti,ne da se kupiti in ne preložiti,je tvoj le enkrat,le takrat, ko si mlad!O, ti vrag,le zakaj nisem vedel,kar vem o njem danes, - takrat!?

slide47

RDEČI MAKTi mak rdeč jaz dal bi v lasein pa plavico modro, cvet iz žitne njive,da čar bila bi kot magnets cvetočim šopkom v lasehprelepa, kot so v bajkah lepe vile…Odel bi te v tanek pajčolan,da bi prosojnost tanke svilepoudarila ti vse oblinein potlej bi se moja dlanpočasi stapljala z oblinamipod tankim pajčolanom iz svile…In tisti mak bi tam sijalše bolj rdeče,kot v soju sonca sije…

slide48

NO, KJE IMAJO TRI MOSTOVE DRUG POLEG DRUGEGA

RAZEN PRI NAS NA PLEČNIKOVEM TROMOSTOVJU?

1930 - 1932

slide53

PO PROTESTU MLADCEV ČEZ TRI DNI JE BILA

TALE HIŠA OBLASTI BISTVENO DRUGAČNA…!

slide56

V Ljubljano sva šla tja kar tako...Pravzaprav nisem pričakoval nič! Tisto, kar sem že sto in večkrat videl…PA SEM RES VIDEL?Le nekaj ulic sva prehodila, pa sva našla toliko lepega. Kaj, ko bi si vzela za tole našo lepo Ljubljano več časa? Koliko skritih biserov je še v njej. Koliko novih vtisov bi si nabral v duši in v fotoaparatu?Zase in za vas, ki imate radi DOMOVINO in njeno prestolnico. Lepa je! O, Kako lepa…! Mi pa vidimo samo tisto na sosedovih dvoriščih… Škoda! Drugi, ki so prišli tam iz daljnih dežel bodo vedeli, da je tam pri nas RAJ NA ZEMLJI! Mi pa še dolgo ne…! Ne vsi, mnogi pa! “K je pa valda tok ful simpl it kam vn u lajf, a ne?”Fotografije, pesmi in tekst - Janez Medvešek Glasba je delo Petra Kovača in Dušana Lombarjačlanov skupine ZRNO NA ZRNOjanez.medvesek@gmail.com