L’univers - PowerPoint PPT Presentation

slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
L’univers PowerPoint Presentation
Download Presentation
L’univers

play fullscreen
1 / 5
L’univers
166 Views
Download Presentation
fai
Download Presentation

L’univers

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. L’univers Les seues dimensions obliguen a definir L’estudiem i l’observem amb S’originà amb el Any llum (a.l.) Unitat astronòmica (UA) Big bang Observatoris astronòmics Telescopis espacials Vehicles robotitzats Sondes espacials Acaba

  2. Activitat Resumix el text que apareix en el web El cielo de Canarias. Navega por la página de l'IAC, i esbrina quan es va inaugurar el GTC. El Gran Telescopi CANÀRIES (GTC) es troba a l’observatori de Roque de los Muchachos (La Palma, Illes Canèries), un dels millors llocs de l’hemisferi nord per a observar l’univers. Aquest telescopi és una iniciativa espanyola, liderada per l’IAC (Institut d’Astrofísica de Canèries).

  3. Activitat Informa’t de les reparacions del Hubble, especialment sobre l’última, el 2009, considerada la fita espacial de l’any. Pots buscar en un cercador, o en notícies, com La reparación del Hubble Esbrina qui va donar nom a aquest telescopi. Quina va ser la seua aportació científica més rellevant? El telescopi espacial Hubble es troba en òrbita al voltant de la Terra a uns 590 km sobre el nivell del mar.

  4. Activitat En http://www.google.es/, escriu el texto L’Spiritestà encallat; esbrina què li succeïx; cómo s’intenta solucionar el problema, i redacta les idees principals que n’hages estret. Nota: pots trobar informació fiable en en l’adreça: http://www.lanasa.net/ El diumenge 3 de gener de 2010 es compliren sis anys de l’aterratge de l’Spirit de la NASA al Planeta Roig. El germà bessó, l’Opportunity, ho va fer 21 dies després.

  5. La Voyager 1 és l’enginy fabricat per l’ésser humà que més lluny es troba de la Terra. Es llançà el 5 de setembre de 1977, des de cap Cañaveral (Florida). Activitat Llig el text de l’adreça Voyager 1 i contesta les preguntes següents: • On es troba la sonda Voyager 1 hui dia? • Li ha afectat la tempesta solar? • Quins planetes va visitar la Voyager 2?