slide1 n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
URSUL PANDA

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 17

URSUL PANDA - PowerPoint PPT Presentation


  • 161 Views
  • Uploaded on

URSUL PANDA. Cosma Daniela Clasa a XI-a. Giganticul urs panda este unul din cele mai spectaculose animale ale planetei. Pentru multi ani, s-a crezut ca acesta ar fi un tip de raton, asemanator cu specia de raton numita panda rosu. Ursul panda.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'URSUL PANDA' - enid


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

URSUL

PANDA

Cosma Daniela

Clasa a XI-a

slide2

Giganticul urs panda este unul din cele mai spectaculose animale ale planetei.

Pentru multi ani, s-a crezut ca acesta ar fi un tip de raton, asemanator cu specia

de raton numita panda rosu.

Ursul panda

slide3

In cele din urma, datorita studiilor si cercetarilor

intreprinse, s-a observat ca panda de fapt este un urs.

slide4

Panda au multe asemanari cu ursii. Prima ar fi aceea ca panda are 6 degete la membrele superiare, aceasta caracteristica oferindu-i o foarte buna abillitate de a se catara in copaci si posibilitatea de a-si pastra echilibrul la inaltimi foarte mari.

slide6

Ursii panda au de regula un cap mare cu o combinatie de alb si negru, culori care se armonizeaza perfect cu habitatul in care traiesc.

slide7

Ei traiesc in libertate numai in cateva regiuni din sud-vestul Chinei, in zonaTibetului, Gansu si Shaanzi.

slide8

Motivul pentru care ursii panda prefera aceste locuri tine exclusiv de hrana - acolo cresc mai bine de 30 de specii de bambus.

slide9

Habitatele masculilor din aceste locuri sunt mult mai mari si la mai mari altitudini decat cele ale femelelor.

slide10

Pui noi-nascuti ai ursilor panda cantaresc intre 3-5 kg. Masculii ajung sa cantareasca 86-124 kg si sa masoare 64-6 cm inaltime, in timp ce femelele sunt mult mai mici. Puii ajung la maturitate in jurul varstei de 4-6 ani.

slide11

Panda se imperecheaza primavara, in lunile martie, aprilie, mai. Puii se nasc de obicei in august sau septembrie. Acestia nu stau langa mama mai mult de 2 ani.

slide13

Doar femelele care au pui mici reprezinta o exceptie. Panda isi marcheaza teritoriul prin decojirea copacilor. Uneori acestia comunica prin diferite tonalitati specifice lor.

slide14

Ursii panda sunt vegetarieni, hrana lor fiind in proportie de 90% alcatuita din frunze si ramuri de bambus. Adultii pot manca oriunde si orice, in jur de 11-15 kg pe zi. Ocazional, consuma si carne, dar acest lucru se intampla foarte rar.

slide15

Stiati ca… cel mai greu pui de Panda are 218 grame?

O ursoaica Panda a doborat luni 2 recorduri deodata, dand nastere celui mai mare pui nascut in captivitate, dupa cea mai lunga perioada de travaliu inregistrata pana in prezent.

slide16

Puiul, perfect sanatos, cantarea la nastere 218 grame, o greutate record pentru nou-nascutii ursuleti Panda care cantaresc in medie intre 83 si 190 grame. Puiul a venit pe lume dupa un chinuitor travaliu de 34 ore. Mama sa, botezata Zhang Ka, are 6 ani si traieste intr-un centru de cercetari in sud-vestul Chinei. 

Este a doua nastere a unui pui de Panda in captivitate anul acesta. Se estimeaza ca in salbaticie mai traiesc doar 1.600 de ursi Panda, in rezervatiile naturale din China. Declinul speciei se datoreaza atat braconajului cat si reducerii drastice a habitatului natural; ursii sunt tare mofturosi, meniul lor fiind reprezentat doar de mugurii de bambus. 

ad