Hans och greta
Download
1 / 11

Hans och Greta - PowerPoint PPT Presentation


  • 256 Views
  • Updated On :

Hans och Greta. Det var en gång för länge sedan en flicka och en pojke som bodde med sina föräldrar djupt inne i en stor skog. Namnen de var döpta till var Greta och Hans. .

Related searches for Hans och Greta

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Hans och Greta' - elisa


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Slide2 l.jpg

Det var en gång för länge sedan en flicka och en pojke som bodde med sina föräldrar djupt inne i en stor skog. Namnen de var döpta till var Greta och Hans.


Slide3 l.jpg

Mamman var en väldigt elak kvinna, som inte gillade sina barn. Dessutom var familjen ganska fattig, vilket gjorde att modern blev ännu elakare. Fadern var dock snäll och kärleksfull.


Slide4 l.jpg

En dag gick hela familjen ut i skogen för att hugga ved och plocka svamp. Då fick mamman ett infall och sa till pappan att de skulle lämna kvar barnen i skogen. På detta sätt skulle de få mer mat över till sig själva. Fadern tyckte inte att det var ett bra förslag, men eftersom det var kvinnan som bestämde så blev det som hon sagt.

När familjen kommit djupt in i urskogen stannade de, och modern förklarade att föräldrarna måste gå iväg för att leta ved. Barnen blev tillsagda att stanna kvar för att leta svamp. Dagen gick men föräldrarna återvände inte.


Slide5 l.jpg

Hans hade dock hört vad modern sagt och därför hade han lagt ut stenar på vägen där de gick för att han och Greta skulle hitta hem igen ifall det otroliga som modern sagt inträffade.


Slide6 l.jpg

Hans och Greta blev nu tvungna att göra som Hans anat, de följde stenarna och hittade hem. När de kom hem blev modern förbannad, vilket hon inte visade för barnen. Hon kom snart på hur barnen hittat hem och beslutade sig för att göra ett nytt försök och till dess skulle dörren vara stängd och låst för att inte Hans skulle kunna samla nya stenar.


Slide7 l.jpg

Några dagar senare tog föräldrarna med barnen ut i skogen igen. Hans hade tagit med en brödbit som han kastade smulor från efter sig när de gick. Återigen blev barnen lämnade, men när de skulle gå hem, så hade fåglar ätit upp alla brödsmulorna.


Slide8 l.jpg

Barnen traskade genom skogen och kom fram till ett hus där det bodde en häxa. Till en början var häxan snäll men sedan blev hon bara mer och mer elak. Hon tog Hans till fånga och satte honom i en bur. Greta blev tvingad att laga mat till honom för att häxan tyckte att han var för klen, inte mycket för en häxa att äta.


Slide9 l.jpg

En dag när häxan tyckte att Hans var tillräckligt stor tände hon en brasa för att tillaga Hans. När hon böjde sig in i ugnen för att se om det var tillräckligt varmt puttade Greta in henne så att hon brann upp och dog!


Slide10 l.jpg

Greta lyckades att befria Hans ur den lilla buren. De sprang då hem och såg till sin glädje att den elaka modern hade dött, endast den snälla pappan levde.

Sedan levde de lyckliga i alla sina dagar.


Slide11 l.jpg

Snipp, snapp, snut, nu är sagan slut. då hem och såg till sin glädje att den elaka modern hade dött, endast den snälla pappan levde.


ad