Ongewone
Download
1 / 28

Ongewone kerken - PowerPoint PPT Presentation


  • 94 Views
  • Uploaded on

Ongewone kerken.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Ongewone kerken' - eden


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Ongewone kerken

Ongewone

kerken


Ongewone kerken

Kapel Notre-Dame-du-Haut de Ronchamp. Ontworpen door de architect Le Corbusier. Beschouwd als een der belangrijkste van de XXe eeuw. De ramen in de dikke, gebogen muren laten een zacht, indirect licht binnen. De vorige kerk was vernield tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een deel van de ruïne werd gebruikt door de architect.


Ongewone kerken

Kathedraal Our Lady of the Glory, Maringá, in de staat Paraná, Brazilië. Moderne en gewaagde architectuur, geïdealiseerd door D.jaime Luiz Rabbit en ontworpen door de architect José Augusto Bellucci. Geïnspireerd door de satelliet Spoetnik. De kegel heeft een uitwendige hoogte van

114 m. Bovenop staat een kruis van 10 m. Er is plaats voor 3.500 mensen.


Ongewone kerken

Lutherse kerk in Reykjavik, IJsland. It took 38 years to build. Took the name of the priest and Icelandic poet Allgrímur Pétursson. With 74,5m of height, it is a fine example of architectural structure in Iceland.


Ongewone kerken

Kerk van San Agostinho in Paoay, Filipijnen. Gebouwd tussen 1704 en 1894. Oriëntaalse en barokke invloeden. Staat in een gebied met aardbevingen. Daarom zijn de muren 1,67 m dik.


Ongewone kerken

De kathedraal van Milaan, Italië. De bouw begon in 1386 en nam 200 jaren in beslag. Deze immense gotische constructie in wit marmer, lengte 157 m, herbergt in zijn binnenste tot 40.000 mensen.


Ongewone kerken

Kathedraal van Brasilia, in de hoofdstad van Brazilië. Moderne constructie van Oscar Niemeyer, een der belangrijkste hedendaagse architecten. Op de diameter van 70 m staan 16 kolommen die 90 ton wegen. De inwijding was in 1970.


Ongewone kerken

St. Basilius kathedraal op het Rode Plein in Moskou.Ongewone kerken

De katholieke Oekraïense Sint-Jozefkathedraal in Chicago. De gouden koepels symboliseren de twaalf apostelen en Jezus Christus. Voltooid in 1956. Het interieur is volledig in byzantijnse stijl gedecoreerd.


Ongewone kerken

Kerk in de steden Torpo en Borgund, in Noorwegen. Ze dateert van 1180 en wordt beschouwd als een van de symbolen van Noorwegen.


Ongewone kerken

Kathedraal O.L.V van Las Lajas, dateert van 1180 en wordt beschouwd als een van de symbolen van Noorwegen.Colombia. Gebouwd tussen 1916 en 1949 op twee bogen in de canyon van de rivier Guaitara. Beschouwd als een der wonderen van Colombia.


Ongewone kerken

Jubileumkerk, dateert van 1180 en wordt beschouwd als een van de symbolen van Noorwegen.Rome, Italië. Voltooid in 1996, ontworpen door de architect Richard Meier.


Ongewone kerken

Rustieke kerk aan het fort Kalemegdan in Belgrado, Servië. Een kleine kapel. Ze werd door de Turken gedurende meer den 100 jaar gebruikt om kruit op te slaan. Herbouwd in 1920.


Ongewone kerken

Göreme, stad in Capadocië, Turkije. De kerk werd in de rots uitgehouwen (zachte lavarots). In de streek vindt men meer dan 100 gelijkaardige constructies.


Ongewone kerken

De rots uitgehouwen (zachte lavarots). In de streek vindt men meer dan 100 gelijkaardige constructies.kerk van Paraportiani in MyKonos, Griekenland. De naam betekent “hulppoort" omdat de kerk werd gebouwd op de plek van een der poorten in de middeleeuwse muren. De bouw begon in 1425.


Ongewone kerken

Kathedraal van Rio de Janeiro rots uitgehouwen (zachte lavarots). In de streek vindt men meer dan 100 gelijkaardige constructies.Brazilië. Gebouwd tussen 1964 en 1979.


Ongewone kerken

Kapel van S.Quirino, rots uitgehouwen (zachte lavarots). In de streek vindt men meer dan 100 gelijkaardige constructies.gebouwd in 355 in een rotswand in Luxemburg. Werd vroeger gebruikt voor heidense verering. In de nabijheid bevindt zich een rotsfontein met water dat mirakuleuze effecten heeft op oogziekten.


Ongewone kerken

Knokenkapel rots uitgehouwen (zachte lavarots). In de streek vindt men meer dan 100 gelijkaardige constructies.in de kerk van San Francisco, Evora, Portugal. Gebouwd in de XVIIe eeuw op initiatief van drie monniken. De muren en de 8 zuilen zijn getooid met benderen en schedels, gevat in grijs cement.


Ongewone kerken

Kapel van St. Michael van Ainguilhe, rots uitgehouwen (zachte lavarots). In de streek vindt men meer dan 100 gelijkaardige constructies.Puy Velay, Frankrijk. Gebouwd in 962 op vulkanisch gesteente voor de bisschop Gothescalk na de terugkeer van een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. In 1955 vonden arbeiders in een verborgen ruimte veel relikwieën onder het altaar. In 1429 was de moeder van Jeanne d’Arc, Isabella Romee, in deze kerk.


Ongewone kerken

Kapel van het Heilig Kruis. rots uitgehouwen (zachte lavarots). In de streek vindt men meer dan 100 gelijkaardige constructies.Moderne architectuur, in de rots gebouwd in Arizona, VS. Voltooid in 1956. Men zegt dat bezoekers die de kerk binnengaan een sterke spirituele energie en een grote rust voelen.


Ongewone kerken

Basiliek van de Heilige Familie rots uitgehouwen (zachte lavarots). In de streek vindt men meer dan 100 gelijkaardige constructies.in Barcelona, Spanje. De bouw begon in 1882. Antoni Gaudí werkte 40 jaar aan dit project. De torens zijn 170 m hoog.


Ongewone kerken

Kerkje in de stad Idar, Duitsland. rots uitgehouwen (zachte lavarots). In de streek vindt men meer dan 100 gelijkaardige constructies.

Gebouwd tussen 1482 en 1484.


Ongewone kerken

Kerk van St. George, rots uitgehouwen (zachte lavarots). In de streek vindt men meer dan 100 gelijkaardige constructies.Lalibela, Ethiopië. Gebouwd in de rots in de vorm van een kruis.


Ongewone kerken

Kerk van San Francisco rots uitgehouwen (zachte lavarots). In de streek vindt men meer dan 100 gelijkaardige constructies.

de Verlosser, Bahia, Brazilië.


Ongewone kerken

Rut rots uitgehouwen (zachte lavarots). In de streek vindt men meer dan 100 gelijkaardige constructies. is is een deel van een franciscanenklooster.

Voltooid in 1723.

Rut wordt beschouwd als een van de uitzonderlijkste monumenten ter wereld. Overdadige decoratie met bladgoud, snijwerk in jacaranda, fleurons, randen, bogen, engelenfiguren en vogels. Panelen in Portugese keramiek met scènes uit het leven van Sint Franciscus.


Ongewone kerken

EINDE rots uitgehouwen (zachte lavarots). In de streek vindt men meer dan 100 gelijkaardige constructies.