slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Dokumenta PowerPoint Presentation
Download Presentation
Dokumenta

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 5

Dokumenta - PowerPoint PPT Presentation


  • 118 Views
  • Uploaded on

Osnovne informacije o projektu. Poznavanje duštva -Prošlost Podgorice sa okolinom. Oblast.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Dokumenta' - duff


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Osnovne informacije o projektu

Poznavanje duštva -Prošlost Podgorice sa okolinom

Oblast

Zna šta je vremenska traka; Razumije pojmove: bliska, daleka i veoma daleka prošlost; Upoznaje načine kako se sve može saznati o prošlosti; Razvija sposobnost timskog i istraživačkog rada; Razvija vještinu prikupljanja, obrade i prezentovanja materijala; Razumije značaj i vrijednosti spomenika kulture; Upoređuje žiivot ljudi nekad i sad; Usvaja znanja o razvoju mjesta kroz vrijeme; Razvija maštu i kreativnost.

Tema projekta,,Grlimo te Podgorice” je privlačna i primamljiva pa je lako došlo do izražaja aktivno učestvovanje svih učenika. Projekat je realizovan kroz 5 nastavnih časova u korelaciji sa svim predmetima i slobodnim aktivnostima (recitatorska sekcija, literarna, ritmička i dramska). Zastupljen je istraživački rad tragovima prošlosti, posjeta spomenicima kulture uz primjenu i korišćenje moderne tehnologije. Slika koji su stekli o svom mjestu inspirisala ih je da stečena znanja primjene u završnom dijelu projekta kroz igru i pjesmu-predstavu.

Ciljevi

Opis

Prošlost: bliska,daleka, veoma daleka, spomenici kulture, Stara varoš, Skaline, Duklja, Medun, Marko Miljanov

Ključne riječi

Nevenka Vulić, prof. razredne nastave OS,, Sutjeska” Podgorica, Crna Gora

Autor

Dokumenta

slide2

Planiranje i rukovođenje od stane nastavnika

.

Informacije i planiranje: Tema projekta ,,Grlimo te Podgorice” realizovana je kroz 5 časova. Dati su ciljevi, planiranje , koncept projekta, kontekst tehnologije, rukovođenje projektom.

Slike iz učionice predstavljaju učenike na radnim zadacima. Rad

u tim učionicama za učenike i nastavnika je prijatan.

Pripremni časovi predstavljaju dinamiku, razrađene aktivnosti

učenika.

Priprema projekta opisuje planiran raspored rada i aktivnosti

tokom realizacije projekta

Dokumenta

slide3

Nastavni resursi

Opis učeničkog rada: Različitim aktivnostima učenici su došli do saznanja o prošlosti: prikupljanjem podataka iz različitih izvora, posjetom gosta času- izvorno kazivanje, istračivački rad na terenu kroz timski rad i vršnjačko učenje. Prezentovanjem radova pokazana su stečena znanja, a provjera stečenih znanja izvršena je kroz edukativne igre primjenom diferenciranih zadtaka. Primjena stečenih znanja sprovedena je kroz predstavu u holu škole .

Dokumenta

slide4

Ocjenjivanje i standardi

Rubrike za ocjenjivanje: Proces praćenja uspjeha učenika u toku projekta dat je kroz edukativne igre na računaru, na različitim vrstama zadataka kao pokazatelj efikasnosti rada.

Definisanje standarda:standardi su definisani kroz aktivnosti rada, koje učenici treba da postignu na kraju realizacije projekta.

Ocjenjivanje Dat je kriterijum ocjenjivanja kroz prezentaciju učeničkih radova i edukativne igre na računaru.

Dokumenta

slide5

Informacije o nastavniku i školi

JU OŠ ,,Sutjeska“ se nalazi u Podgorici, naselje Momišići. Osnovana je 1975. godine. Prve učenike svečano je primila 21. septembra 1976. godine. Prošle godine proslavili smo Dan škole- 33godine uspješnog rada.

U ovoj školi danas nastavu pohađa 1 274 učenika. Nastavnici su aktivno uključeni u aktivnostima reforme obrazovanja. Primjenjuju savremane metode i kreativnost u nastavnom procesu, a dobra volja i saradnja su prisutni u školi

To je donijelo brojna društvena i radna priznanja. Od kolektivnih i pojedinačnih priznanja : Orden zasluga za narod; plaketu grada Rima, nagradu ,,Iskra” ; Orden rada; 5 medalja rada; preko 100 pehara za sportske i druge rezultate. Tako je ova škola zauzela zavidno mjesto medju školama, a veličina je kruna uspjeha,, Oktoih“ nagrada.

Nevanka Vulić, prof. razredne nastave, svoj rad je započela u JU OŠ ,,Sutjeska“ , gdje i danas gradi karijeru. Za zalaganje i inovacije u radu zaslužne su prošle i sadašnje generacije učenika, a za savršenstvo u radu sačekaće i neke nove generacije.

Najveće priznanje su joj dječija radost , ceduljice i poruke učenika koje svakodnevno dobija.