f c de kampioenen historie n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
F.C. De Kampioenen Historie PowerPoint Presentation
Download Presentation
F.C. De Kampioenen Historie

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 21

F.C. De Kampioenen Historie - PowerPoint PPT Presentation


 • 368 Views
 • Uploaded on

F.C. De Kampioenen Historie. 1989

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

F.C. De Kampioenen Historie


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
  Presentation Transcript
  1. F.C. De Kampioenen Historie

  2. 1989 De sector Amusement van de toenmalige BRT geeft eind 1989 groen licht voor een programmavoorstel van founding fathers Bruno Raes (producer), Luc Beerten (script-editor), Willy Vanduren (regisseur), Peter Cnop, Willy Van Poucke en Frank Van Laecke (scenaristen). Later versterken schrijvers René Swartenbroekx, Anton Klee, Luc Kerkhofs, Eddy Asselberghs, Wout Thielemans, Bart Cooreman, Knarf Van Pellecom, An Swartenbroekx en vele anderen het team. Voor het eerst wordt voor een Vlaamse televisieserie, naar Angelsaksisch model, een schrijverscollectief ingezet. 

  3. 1990FC De Kampioenen wordt voor het eerst en voor een 'levend publiek' opgenomen in Studio 5. De eerste aflevering werdt uitgezonden op zaterdagavond 6 oktober 1990. De reeks slaat meteen aan. 

  4. 1991De uitzending van 7 december haalt 1.767.000 kijkers en een waardering van 86. De stuntelige reporter van Radio Hallo, Marcske Vertongen (een rol voor Herman Verbruggen), werkt zich meer en meer in de kijker. 

  5. 1993Bij de start van de derde reeks van FC De Kampioenen krijgen Pico (Walter Michiels) en Doortje (Ann Tuts) een zoontje: Billie (Laurent Roose). 

  6. 1994Na vier seizoenen verlaat trainer Oscar Crucke ( Carry Goossens ). In de laatste aflevering van het seizoen verdwijnt hij op mysterieuze wijze uit FC De Kampioenen. Eerder had Pico (Walter Michiels) Doortje (Ann Tuts) al verlaten voor een andere vrouw. In aflevering 53 komt het neefje van DDT, Pol De Tremmerie (Ben Rottiers), de ploeg versterken. 

  7. 1997Frank Van Laecke maakt een filmscript voor FC De Kampioenen, maar het project blijft hangen. De film Max wordt wel gerealiseerd, met Jacques Vermeire in de hoofdrol. In de nasleep van de filmheisa verlaat Jacques na acht seizoenen FC De Kampioenen. Ondertussen loopt een versie van de reeks twee seizoenen met succes op de Portugese televisie.

  8. 1998In reeks negen gaat de garage van DDT weg voor het restaurant van BTW, Bernard Theofiel Waterslaeghers (Jakob Beks).

  9. 2001De twaalfde reeks van FC De Kampioenen is een nieuw keerpunt volgens producer Marc Scheers, de opvolger van Bruno Raes. 'Een nieuwe bijbel' kopt De Standaard, onder meer door de nieuwe buitenopnames. Op het einde van de reeks voegt duivenmelker antiquair Fernand Costermans (Jaak Van Assche) zich bij de Kampioenen. 

  10. 2002In reeks dertien ontpopt Fernand Costermans zich tot de gezworen vijand van de Kampioenen. Man, man, man, ... miserie, miserie, miserie! Maar na al die vijanden van de kampioenen kun je nu ook zien wie het populairst is !

  11. 2003Maurice (Tuur De Weert) komt bij Pascalleke (Danni Heylen) aankloppen in reeks veertien, tot de grote spijt van Boma (Marijn Devalck), mijn gedacht! Een aantal Kampioenen gaan ook naar Spanje. 

  12. 2004In reeks vijftien is het nakende huwelijk van Marcske (Herman Verbruggen) en Bieke (An Swartenbroekx) groot nieuws. De voorbereidingen en de trouwpartij zijn goed voor zes leuke afleveringen. Voor het eerst maakt Hec Leemans ook een stripalbum over datzelfde thema. Later wordt de aflevering Het huwelijk, geschreven door René Swartenbroekx, in een internetpoll door de kijkers uitgeroepen tot de beste Kampioenenaflevering. 

  13. 2005Het terrein van de buitenopnames, die sinds de start van FC De Kampioenen in Emblem plaatsvinden, wordt niet langer aan voetbalclub KFC Michiel maar aan een golfclub verhuurd. De opnames kunnen er wel nog jaren doorgaan.

  14. 2006In reeks zeventien vallen Marcske en Bieke ten prooi aan liefdesperikelen aan boord van het grootste cruiseschip ter wereld, Freedom of the Seas. Nicole en Hugo zijn als vanzelfsprekend ook aan boord tijdens de hilarische dubbelaflevering. Fernand gaat in dat verhaal van An Swartenbroekx de verkeerde richting uit. Billie (Rob Teuwen) gaat op het einde van het seizoen op kot. 

  15. 2007De reeks valt (opnieuw) in de prijzen, deze keer met de BVN-trofee 2006. Dat is de prijs voor het populairste televisieprogramma op BVN, de zender voor Vlamingen in het buitenland. Op 6 december verschijnt de eerste luistercd van FC De Kampioenen, samen met de strip 50 kaarsjes..., naar een scenario van Hec Leemans. 

  16. HD 2008In reeks negentien krijgt Boma een vrouw: de antropologe Goedele Decocq, een rol voor Machteld Timmermans. FC De Kampioenen wordt dat jaar ook voor het eerst in HD en 16/9 opgenomen. 

  17. 20091 april 2009. Het langverwachte filmproject naar aanleiding van de twintigste reeks op televisie wordt afgeblazen. Er is geen consensus over het (te volgen) scenario. 

  18. 2009Op 16 juni 2009 kondigt Eén aan dat FC De Kampioenen stopt in het voorjaar van 2011. In 1990 liet toenmalig scripteditor Luc Beerten zich ontvallen dat FC De Kampioenen drie seizoenen zou meegaan. Uiteindelijk zullen het er 21 zijn. 

  19. 2009Op 19 december gaat het twintigste seizoen van FC De Kampioenen van start. Het devies luidt back to basics, met veel voetbal en Ronaldinho Decocq (Niels Destadsbader) als 'sterspeler' van de Kampioenen. Aan het einde ontsnapt DDT na jaren opsluiting uit de gevangenis. Samen met Fernand sluit hij een monsterverbond tegen de Kampioenen. 

  20. 2010Voor reeks 21, de laatste reeks van FC De Kampioenen, halen scenaristen, makers en acteurs nog eens alles uit de kast. 

  21. 2011De Kampioenen laten zich voor een laatste keer horen in hun allerlaatste afleveringen. En hoe! Carmen en Boma hebben adoptieplannen, Xavier mag prins Filip rondleiden in de kazerne, het gezin Vertongen steekt de oceaan over, en nog zoveel meer. Intussen flakkert de liefde weer hoog op. Op het einde van deze reeks nemen de Kampioenen afscheid van de kijker met een spetterend dubbelhuwelijk. Kampioen zijn is plezant!