Krug kao simbol
Download
1 / 9

Krug kao simbol - PowerPoint PPT Presentation


 • 166 Views
 • Uploaded on

Krug kao simbol. Upotreba i značenje. Krug~ značenje. Krug sa tackom u sredistu prikazuje potpun ciklus i ciklicno savrsenstvo. Simbol je razresenja svih egzistencijalnih mogucnosti. U astrologiji to je znak za sunce. Pentagram.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Krug kao simbol' - denis


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Krug kao simbol

Krug kao simbol

Upotreba i značenje


Krug zna enje
Krug~ značenje

 • Krug sa tackom u sredistu prikazuje potpun ciklus i ciklicno savrsenstvo. Simbol je razresenja svih egzistencijalnih mogucnosti. U astrologiji to je znak za sunce.


Pentagram
Pentagram

 •  Pentagram je simbol koji se često pogrešno tumači i najneshvaćeniji je simbol. Dugo je bio povezan sa magijom i misterijom. To je najjednostavniji oblik zvezde koji se može nacrtati iz jednog poteza. Nekada se naziva i beskonačan čvor. Druga imena su Goblinski Krst,  Pentalfa, Veštičje stopalo, Đavolja Zvezda.


Da vin ijev
Da Vinčijev

 • crtež


Mirovni simbol
Mirovni simbol

 • Mirovni (peace) simbol je nastao tokom Kampanje za nuklearno razoružanje u UK.


Olimpijski znak
Olimpijski znak

 • Pet krugova (plavi, crni, crveni, žuti i zeleni) međusobno isprepletanih predstavlja 5 kontinenata i  simbolizuju  univerzalnost olimpizma  i susret sportista iz čitavog sveta tokom Igara. Krugovi se nalaze na beloj pozadini sa kojom čine olimpijsku zastavu. Kombinovane na ovaj način, šest boja zastave (bela, plava, crna, crvena,žuta i zelena) predstavljaju sve nacije sveta.


Simbol sunca
Simbol Sunca

 • Simbol Sunca je zastupljen u svakoj kulturi.

 • Smatra se simbolom kosmičke snage

 • Simbol Sunca je krug sa tackom u sredini.


Ta ka
Tačka

 • Tačka je u geometriji entitet koji se nalazi u prostoru bez dužine i zapremine. U geometriji jedina informacija koju poseduje tačka je lokacija. Tačke se koriste kao jedan od osnovnih pojmova u geometriji, fizici, vektorskoj grafici i u mnogim drugim poljima. U matematici uopšteno, se smatra da se bilo koja forma prostora sastoji od tačaka kao osnovnih elemenata.