BENVINGUTS A LA PRESENTACIÓ DELS F·R·A·N·’S  2
Download
1 / 17

BENVINGUTS A LA PRESENTACIÓ DELS F·R·A·N·’S 2 - PowerPoint PPT Presentation


  • 149 Views
  • Uploaded on

BENVINGUTS A LA PRESENTACIÓ DELS F·R·A·N·’S 2. JOSEP DE LA FUENTE MARTÍN. Josep De La Fuente Martín. 29-1-2010. 29-1-2010. 4t A ESO. LES DEU MILLORS CANÇONS ANGLESES DE ROCK. -Josep De La Fuente Martín -4t A ESO -29/1/2010. ÍNDEX. 1- “(I can’t get no) Satisfaction”

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'BENVINGUTS A LA PRESENTACIÓ DELS F·R·A·N·’S 2' - decker


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

BENVINGUTS A LA PRESENTACIÓ DELS F·R·A·N·’S 2

JOSEP DE LA FUENTE MARTÍN

Josep De La Fuente Martín

29-1-2010

29-1-2010

4t A ESO


LES DEU MILLORS CANÇONS ANGLESES DE ROCK

-Josep De La Fuente Martín

-4t A ESO

-29/1/2010


ÍNDEX

1- “(I can’t get no) Satisfaction”

2-”Bohemian Rhapsody”

3-”Imagine”

4-”Hey Jude”

5-”Like a Rolling Stone”

6-”Starway to Heaven”

7-”Another One Brick in the Wall”

8-” Heartbreak Hotel”

9-”Sympathy for the Devil”

10-”My Generation”


MY GENERATION

(La meva generació)

-Va ser escrita per Pete Townshend. Va ser gravada als estudis Brunswick l’any 1965.

-Es considerada la millor cançó dels “WHO” sent així el nom del seu disc homònim. La seva durada és de 3:19 minuts i està classificada per la revista Rolling Stone com la 11ª més bona de la història.

-També és famosa perquè va marcar l’inici del moviment “mod” i un canvi a l’era del rock d’acord amb els seus acords durs i les seves lletres protestants.


SYMPATHY FOR THE DEVIL

(Compassió per al diable)

-És una de les cançons més famoses del grup “The Rolling Stones”. Va ser composada per el cantant Mick Jagger, però acreditada per Jagger/Richards. Dura uns 6:18 minuts i va ser gravada l’any 1968.

-La cançó mostra un personatge misteriós i que resisteix a amagar el seu nom (Lucifer) i que reclama tots els actes malvats comesos al llarg de la història: La revolució russa i l'assassinat de la família Romanov, la segona guerra mundial i els assassinats dels germans Kennedy.

I stuck around St. Petersburgwhen I saw it was a time for a change.I killed the Tsar and his ministers.Anastasia screamed in vain.

Caminava per St. Petersburg quan vaig veure que era el temps d’un canvi.

Vaig matar al Zar i els seus ministres.

Anastasia va cridar en va


HEARTBREAK HOTEL

(Hotel d’angustia)

Es va gravar l’any 1956 amb una durada de 2:08 minuts. És una cançó purament rock’n’roll i encara genera beneficis per la discogràfica RCA Records.

-És una cançó interpretada per Elvis Presley en el qual va arribar a estar 17 setmanes al Billboard, però escrita per Mae Axton, Thomas Durden i Presley.

-Elvis va interpretarla al programa televisiu “The Ed Sullivan Show” i va recaudar uns 65 milions de dólars.

-Després de més de 50 anys de la seva publicació, va tornar al numero 1 en el Billboard Hot Singles Sales Chart.

-Es classificada per la revista Rolling Stone com la 45ª més bona i ha entrat al saló de la fama del Grammy.


ANOTHER ONE BRICK IN THE WALL

(Un altre maó al mur)

-És una cançó escrita per el baixista del grup i màxim compositor Roger Watters, l’any 1979 amb una duració de 8:23 minuts. Aquesta cançó està dividida en 3 parts dins del disc “The Wall”. En el seu llançament va arribar al numero 1 de les llistes del Billboard Hot 100 en EUA i RU. La revista Rolling Stone la va cualificar a la posició 375.

Part 1: Pink (protagonista de la història del disc) creix i s'assabenta de la mort del seu pare i així comença a fer la paret amb que cada maó és un trauma que ha anat experimentant al llarg de la seva vida i que al final es converteix en un mur que l'aïlla del món sencer.

Part 2: Per molts és la millor cançó que Pink Floyd a fet mai. Pink, després de ser insultat per un professor, somia que els seus companys fan una protesta contra els professors per el comportament abusiu, però això fa que Pink s'aïlli més.

Part 3: Pink decideix acabar amb el mur i diu que no necessita res més pel fet de veure a les persones com “just bricks in the wall” (solament maons en el mur).


-We don't need no education -We don't need no thought control-No dark sarcasm in the classroom-Teachers leave them kids alone-Hey! Teachers! Leave them kids alone!-All in all it's just another brick in the wall.-All in all you're just another brick in the wall.

-No necessitem cap educació

-No necessitem un control de pensaments

-Prohibit els sarcasmes foscos a l’aula

-Professors, deixeu els nens sols

-Ep! Professors, deixeu els nens en pau!

-En general és solament un altre maó al mur.

-En general ets solament un altre maó a la paret.


STAIRWAY TO HEAVEN

(Escala al cel)

És una cançó del grup britànic Led Zeppelin, composta per R. Plant i J. Page l’any 1971. Per molts és un punt culminant a la història del rock ja que, a més a més de ser molt sol·licitada a les emissores nord-americanes, és una de les millors cançons del grup, sent així la que encara més ven (4.ooo copies a la setmana), i tenir un dels millors “solos” fets mai. Gibson va classificar el solo com el millor de la història.

Durant els 8:02 minuts que té, encara no es sap quin significat té. D’una banda, és una cançó molt bonica i que agrada força al grup, discogràfica i públic, però uns seguidors afirmen que si s’escolta un tros cap enrere, es poden escoltar paraules que diuen així: “Oh aquí està el meu dolç Satanás”. Això s’ha contradit per els membres dels grups, ja que ells consideren que és una cançó brillant i no reflexa temes satànics.


LIKE A ROLLING STONE

(Com un Rolling Stone)

-És una cançó de Bob Dylan, llançada l’any 1965 en l’àlbum Highway 61 revisited amb una duració de 6:08 minuts. La cançó va ser classificada com la millor de la història segons la revista Rolling Stone, ja que va canviar les regles artístiques i comercials de l’època.

-Aquesta cançó va tenir gran controvèrsia, ja que l’estil no era molt de Dylan, tenint un ritme més aviat electrònic i molts fans demanaven els diners de l’entrada de concerts perquè ells volien escoltar música folk i no rock. Tot i així, aquesta cançó va marcar un canvi a la història rock per la seva durada i els seus missatges.


HEY JUDE

(“Hey Jude”)

Comença amb la veu i el piano de McCartney i a la quarta estrofa salta un fade-out que dura uns 4 minuts fins que la cançó es fon.

Es va gravar el 1968 i va sortir a l’agost del mateix any. Als EUA, va arribar a la 1a posició i es va quedar durant 9 setmanes, fet que va suposar el màxim històric dels Beatles.

És una cançó escrita per Paul McCartney però acreditada per McCartney/Lennon. McCartney la va escriure per el fill de Lennon en vers el moment trist que passava, el noi es diu Julian i abans es va escriure com “Hey Jules”. La revista Rolling Stone la va col·locar al 8é lloc.

Hey Jude, don't make it badTake a sad song and make it betterRemember to let her into your heartThen you can start to make it better

Ep Jude, no ho espatllis

Agafa una cançó trista i millora-la

Recorda que has de fer-li un lloc en el teu cor

Així podràs començar a fer-ho millor


IMAGINE

(Imagina)

La cançó es queixa de les guerres (nothing to kill or die for), de les fronteres (imagine there's no countries), de la religió (no religion too) i conclou que hauríem de compartir el món (imagine all the people sharing all the world) i que encara que sembli que en la cançó es demana molt, no només Lennon vol la pau (you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one).

La cançó pertany a John Lennon, però amb col·laboració de Yoko Ono en el tema líric i va ser gravada l’any 1964 amb una durada de 3:01 minuts. Lennon va dir que la cançó és antireligiosa, antinacionalista, anticonvencional i anticapitalista, però es acceptada per la seva dolçor. Molts rànquings a nivell mundial la tenen a les primeres posicions, la Rolling Stone la té a la 3a posició.

Després de la mort de John Lennon, es va construir un mosaic amb la paraula Imagine al Central Park de Nova York, davant de l'edifici Dakota on va ser assassinat. Dies desprès de la mort de Lennon Imagine va ser Nº1 a les llistes de la Gran Bretanya.

La cançó s'ha convertit en l'himne oficial de l'organització Amnistia Internacional.


BOHEMIAN RHAPSODY

(Rapsòdia bohèmia)

És una cançó escrita per F. Mercury l’any 1975, fet que va significar el magnus opus de Queen. No és cert que el videoclip de bohemian rhapsody va ser el primer, sinó que va ser el primer en fer-se popular per promocionar cançons mitjançant videoclips. Molts crítics l’han criticada malament, ja que el seu contingut no té molt de sentit, igual que el seu nom, però això no va evitar que guanyes premis i arribés a dalt de les llistes d’èxit. La revista Rolling Stone la va classificar al lloc 163.

La cançó està dividida en 6 parts:

-Intro: El protagonista es defineix com a un pobre noi. El començament de la cançó es fa com “a capella”.

-Balada: Aquesta secció diu que un home a matat a algú i seguidament esmenta que te que afrontar la veritat i no escapolir-se més.

-Solo: Al acabar la veu solista, el so s’intensifica i la guitarra comença a fer el solo en l’escala de LaM.

-Opera: En aquesta hi canten Freddie, Bryan i Roger i esmenten personatges famosos com Fígaro, Galileo,etc. Que es barallen per l’anima del noi que abans del solo, havia entrat al purgatori.

-Hard Rock: Surt un riff dur amb Mercury cantant un flashback de la balada, dient que algú l’ha traït i sembla que surt victoriós rebelment d’un judici al purgatori.

-Outro: En aquesta secció, Freddie canta en octaves ascendents i el personatge retroba la seva vida a la Terra.


Mama, just killed a man, put a gun against his head, pulled my trigger now he's dead.

Mama, life had just begun, but now I've gone and thrown it all away. Mama, uuUUuu. Didn’t mean to make you cry, if I’m not back again this time tomorrow, carry on, carry on. As If nothing really matters.

Too late, my time has come. Sends shivers down my spine, body's aching all the time. Goodbye everybody, I've got to go, gotta leave you all behind and face the truth.

Mama, uuUUuu. I don't want to die, I sometimes wish I'd never been born at all.

Mare, he matat a un home, vaig posar una pistola al seu cap, vaig prémer i ara és mort.

Mare, la vida acaba de començar, però ara tinc que anar i deixar-ho tot.

Mare, uuUUuu. No volia fer-te plorar, si aquesta vegada no torno demà, segueix endavant, segueix endavant. Com si realment res importés.

Massa tard, la meva hora ha arribat. Calfreds m’atravesen l’espina dorsal, el cos hem fa mal tot el temps. Adéu a tots, me n’he d’anar. Os he de deixar darrere i enfrentarme a la veritat.

Mare, uuUUuu. No vull morir, A vegades no voldria haver nascut mai.


(I CAN’T GET NO) SATISFACTION my trigger now he's dead.

((No aconsegueixo) satisfacció)

És un senzill escrit per M.Jagger i K.Richards i també acreditada com a Jagger/Richards l’any 1965 amb 3:45 minuts. Tot i tenir un gran estil de rock, la cançó no compta amb un “solo”, però en versions en directe vaan posar-hi un.

La cançó tracta d’un adolescent dels anys seixanta i s’esmenta l’esperança de la seva generació i un fort atac al sistema. La cançó va estar 17 setmanes al Billboard hot 100 dels EUA. La cançó es va crear la nit en que Richards estava dormint i de repent es va despertar i seguidament va agafar una gravadora i la va tocar d’algun somni. L’endemà Richards va escoltar 2 minuts de la cançó i 40 minuts de roncs.


NO A LA LLENGUA! SI A LES MATES! my trigger now he's dead.

(No a la llengua! Si a les mates!)

Any punta del Rock: 1967 (Dècada dels seixanta)

The Rolling Stones: 2

The Beatles: 1

Led Zeppelin: 1

Queen: 1

John Lennon: 1

Bob Dylan: 1

Pink Floyd: 1

Elvis Presley: 1

The Who: 1

Mitjana de la duració de les cançons: 4:50 minuts

2,08 min.

4,13 min.

7,23 min.


GRÀCIES my trigger now he's dead.


ad