cde centrale dient elektronica n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
CDE - Centrale Dient Elektronica PowerPoint Presentation
Download Presentation
CDE - Centrale Dient Elektronica

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 1

CDE - Centrale Dient Elektronica - PowerPoint PPT Presentation


  • 124 Views
  • Uploaded on

CDE - Centrale Dient Elektronica. 1. Lees eerst deze tekst !

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

CDE - Centrale Dient Elektronica


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
cde centrale dient elektronica
CDE - Centrale Dient Elektronica

1. Lees eerst deze tekst !

2. Controleer of in Bestand à Dia Instelling (File à Slide/Page Setup) de volgende afmetingen reeds opgegeven zijn : Breedte: 91.44cm, Hoogte: 127cm. De breedte komt overeen met de breedte van de papierrol op de plotter en is iets groter dan een ISO A0 (= 84.4cm x 118.9cm). Door een fout in Powerpoint wordt het ingestelde blad groter getoont dan het in werkelijkheid is. Daarom is er een kader getekend (de buitenste zwarte kader), die in het echt overeenkomt met de ingestelde 91.44cm x 127cm. De kader in stippelijn komt overeen met een A0. Deze stippelijn zal later de mensen van de meubelmakerij toelaten om de MDF-plaat op A0 formaat te snijden.

Alles binnen de stippelijn kader komt dus op het posterpaneel. Houd echter tekeningen en tekst binnen de blauwe kader!

3. Deze poster (dia1) dient als voorbeeld. U kan deze verwijderen of bijhouden om later nog eens te bekijken. Maak je eigen poster met: Invoegen à Nieuwe Dia (Insert à New Slide). Dit is dan dia2 (dia1 indien je het voorbeeld verwijderde).

4. Kies als Dia-Indeling (Slide Layout) voor Alleen Titel (Title Only) en nadien verandert u Click to add title door uw afdelingsnaam.

5. U kunt tussen kop- en voettekst schrijven wat u wilt.

Hou ecfhter rekening met volgende opmerkingen :

5.1. achtergrond : (liefst) geen gekleurd vlak, bitmap of gradient als achtergrond. Dit verbruikt te veel inkt, verviervoudigd de print-file grootte en afdruktijd. Bovendien komt meestal de kleurintensiteit toch niet goed overeen met wat je ziet op je computerscherm.

5.2. figuren : deze zijn best van Microsoft native formaat, d.w.z. Windows Metafile. Als je figuren uit andere applicaties wil inplakken, gebruik dan Paste Special en kies dan Windows Metafile of Picture in plaats van gewoon Paste. Dit vermindert de kans (maar zonder garantie) dat een figuur er afgedrukt anders uitziet dan op het scherm.

5.3. bitmaps : niet overdrijven qua resolutie, kleurdiepte en bestandsgrootte. Bedenk dat je een poster niet vanop 10 cm bekijkt en dat de 600 dpi die de designjet aankan dus niet steeds nodig is (bij dezelfde intensiteitsinstelling geldt : hoe hoger de resolutie, hoe donkerder een afdruk lijkt omdat er meestal meer inkt gebruikt wordt).

5.4. tekst : als je een ontwerp maakt op een andere PC dan deze van waarop je de poster wil laten uitprinten, kijk dan na of je geen lettertypes gebruikt die niet geinstalleerd zij op de'print-'PC. Bij problemen kan het omzetten van tekst naar curves ('convert to curves') uitkomst bieden.

6. Indien u contactpersonen wilt invullen ga dan Beeld à Koptekst en Voettekst (View à Header and Footer). Daar sluit u de Datum en Tijd (Date and Time) en vult u de persoonsnamen en eventueel het telefoon- en faxnummer in.

U kunt ook gaan naar Beeld à Model à Diamodel (View à Master à Slide Master). Hierin selecteert u de voettekst. Daar vult u de persoonsnamen en eventueel het telefoon- en faxnummer in. Verander echter niets aan de rest van de layout!

7. In de rechterbovenhoek moet u een ruimte van 18cm breed en 10cm hoog vrijlaten, want daar moet het nummer van de opstelling opgehangen worden.

8. De posters kunnen afgedrukt worden door de HP plotter van MICAS (prijs 1000 BEF per poster). De afdelingen staan zelf in voor de kosten van de plot). Zie instructies voor het plotten op het adres :

http://www.esat.kuleuven.ac.be/~opendeur/voorbereiding/voorbereiding.html

Gelieve uw posters eenvoudig te houden (de plottijd kan vrij lang zijn bij ingewikkelde posters).

9. De posters kunnen binnengebracht worden bij Jan Symons (02.68) voor 2 maart 1998. Ze worden nadien in de meubelmakerij van de universiteit op een MDF-plaat gekleefd.

J. Symons Tel.: 016/32.11.68 Fax: 016/31.19.86