slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
OU og Personaladministrasjon PowerPoint Presentation
Download Presentation
OU og Personaladministrasjon

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 19

OU og Personaladministrasjon - PowerPoint PPT Presentation


  • 141 Views
  • Uploaded on

OU og Personaladministrasjon. OU. Organisasjonsutvikling består i at deltakerne, på grunnlag av samfunnsvitenskapelig innsikt, analyserer og diskuterer, planlegger og gjennomfører forandringer som bedrer effektiviteten og sin egen situasjon.(Nylehn).

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'OU og Personaladministrasjon' - damia


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide9
OU
  • Organisasjonsutvikling består i at deltakerne, på grunnlag av samfunnsvitenskapelig innsikt, analyserer og diskuterer, planlegger og gjennomfører forandringer som bedrer effektiviteten og sin egen situasjon.(Nylehn)
slide10

I kap. 2 gir G. sin definisjon av 'personaladministrasjon': "Å skaffe, utvikle og beholde medarbeidere som bidrar til at organisasjonen når sine mål; og i å koordinere organisasjonens menneskelige ressurser med de tekniske og økonomiske.”

slide11
Før det - s. 17 - gjør G. rede for betegnelsen ”personalarbeid”, ved å si at det i realiteten omfatter:

"Alt arbeid som berører de menneskelige ressurser i virksomheten, hvor en kjerneoppgave er å arbeide målrettet med alle forhold som innvirker på de ansattes vilje, evne og mulighet til innsats.”

slide12

Alle tiltak som kan iverksettes i den hensikt å sikre at en virksomhet til enhver tid har det rette antall tilsatte med den kompetanse som er nødvendig omvirksomheten skal kunne nå sine mål. Et kjennetegn ved disse tiltakene er at de skaper motivasjon hos de tilsatte til å høg arbeidsinnsats. Et annet kjennetegn ved disse tiltakene er at de er forenlig med gjeldende lovgivning og avtaleverk, og for øvrig bidrar til en ønskverdig samfunnsutvikling.