la viol ncia de g nere n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE PowerPoint Presentation
Download Presentation
LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 11

LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE - PowerPoint PPT Presentation


  • 96 Views
  • Uploaded on

LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE. DIGUES-HI LA TEVA I TRANSFORMA!. INTRODUCCIÓ. El masclisme és el conjunt d'idees, actituds i pràctiques sexistes de l’home sobre la dona.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE' - clea


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
la viol ncia de g nere

LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

DIGUES-HI LA TEVA I TRANSFORMA!

introducci
INTRODUCCIÓ
  • Elmasclismeés el conjunt d'idees, actituds i pràctiques sexistes de l’home sobre la dona.
  • ElfeminismeNO ÉS el contrari del masclisme, sinó el conjunt d'idees i accions que busquen modificar posicions de desigualtat i violència envers la dona.
  • Elgèneresón les característiques que la societat estableix per a una dona o per a un home.
  • La violència de gènere és la violència específica que pateixen les dones pel fet de ser-ho, pel seu gènere.
slide4

En Gerard li feia molts regals. Volia passar molt de temps amb ella. Quan no estaven junts, l’ Adela rebia molts SMS seus preguntant-li on era i amb qui. L’ Adela creia que era per que es preocupava per ella i la volia protegir.

slide5

L’ Adela va deixar el bàdminton des que en Gerard li va dir que ho deixés. Les amigues li van preguntar a l’ Adela que quin dret tenia ell a decidir sobre ella, però ella va respondre: “perquè és el meu xicot, i punt”.

slide6

En Gerard i l’ Adela van compartir pis. Un dia l’ Adela es va vestir amb escot i minifaldilla. En Gerard li va dir, enfadat, que on es pensava que anava tan provocativa. Per la tarda es va voler disculpar i li va comprar un regal. L’ Adela el va perdonar.

slide7

En Gerard es posa a remenar els calaixos de L’ Adela i hi troba una foto seva on hi surt amb l’Ignasi, un amic. Aleshores li retreu tenir una foto com aquesta a l’ Adela i li diu puta. Al dia següent es torna a disculpar.

slide8

L’ Adela es planteja deixar-lo, però no ho fa perquè creu que ell la necessita. Tampoc vol que la relació s’acabi per culpa seva.

slide9

ANALITZEM LA SITUACIÓ:

  • Qualsevol persona que pateix violència (com l’ Adela) desenvolupa unes tècniques de supervivència que la porten a dependre del maltractador (en Gerard) i a tenir sentiments positius cap a ell i sentiments negatius cap a la gent que la vol rescatar (les amigues). És la síndrome d’ Estocolm.
  • L’ home acumula tensió i la descarrega sobre la dona. Després fa veure que se’n penedeix, li demana perdó i li duu regals (fase de lluna de mel) i ella se’l creu. Aleshores torna a començar el cicle.
slide10

Hi ha una festa i l’Adela hi va acompanyada del Gerard. Ella es posa a explicar anècdotes a l’ Ignasi, i riuen. Aleshores en Gerard s’enfada, pega i insulta l’ Adela. Ensenya la foto de l’ Adela i l’Ignasi i la fa bocins. A l’ Adela li cau la bena dels ulls i veu al Gerard tal com és. “No te’m tornis a acostar ” li diu.

slide11

A l’ Adela “li ha caigut la bena” però a moltes dones que pateixen violència de gènere no els hi cau tan fàcilment, o quan els hi cau ja és massa tard. En aquests casos pot ser que el seu xicot la maltracti tota la vida o que fins i tot arribi a assassinar-la, com en els casos que veiem a les notícies. L’ Adela ha tingut molta sort.