Informatica in Geografie - PowerPoint PPT Presentation

clea
informatica in geografie n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Informatica in Geografie PowerPoint Presentation
Download Presentation
Informatica in Geografie

play fullscreen
1 / 5
Download Presentation
Informatica in Geografie
92 Views
Download Presentation

Informatica in Geografie

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Informatica in Geografie Termenul informatică desemnează ştiinţa procesării sistematice a informaţiei, în special a procesării cu ajutorul calculatoarelor. Termenul englez corespunzător este Computer Science (stiinţa calculatoarelor). Informatica s-a dezvoltat ca ştiinţă din matematică, în timp ce dezvoltarea primelor calulatoare îşi are originea în electrotehnică şi telecomunicaţii. De aceea, calculatorul reprezintă doar dispozitivul pe care sunt implementate conceptelor teoretice. 

  2. Geografia Geografia este studiul care se ocupă cu relieful, terenurile, trăsăturile, locuitorii şi fenomenele Pământului. O traducere literară ar fi „să descrii sau să scrii despre Pământ”. Prima persoană care a folosit cuvântul „geografie” a fost Eratosthenes . Patru direcţii tradiţionale ale cerectării în domeniul geografiei sunt analiza spaţială a fenomenlor naturale şi umane (geografia ca un studiu al distribuţiei), studiul fizic (al locurilor şi regiunilor), studiul relaţiei dintre om şi uscat şi cercetarea în domeniul ştiinţelor Pământului.   Cu toate acestea, geografia modernă este o disciplină cuprinzătoare care încearcă să înţeleagă Pământul cu toate complexităţile sale naturale şi artificiale — nu doar unde sunt obiectele, dar şi cum au fost create şi cum vor fi. Ca „legătură dintre om şi ştiinţele fizice”, geografia este divizată în două mari ramuri, geografia umană şi geografia fizică.

  3. Importanta informaticii in geografie este aceea de a avea puterea calculatoarelor pentru a putea anticipa viitoare evenimente. Ex: evenimente seismice, topirea ghetarilor, etc… • Informatica are un rol benefic sigurantei oamenilor , deoarece are capacitatea de a prevedea (cu ajutorul calculelor) viitoare alunecari de teren , cresteri ale nivelului unor ape ( In Venetia de ex. ) si chiar si pentru prognoza meteo. • Poate fi folosita pentru a monitoriza miscari ale placilor tectonice.

  4. Ajuta la siguranta oraselor, satelor din SUA, Japonia deoarece are puterea , cu ajutorul satelitilor , de a prevedea viitoare uragane, tsunami-uri, tornade,etc…

  5. Asadar, aflam ca informatica joaca un rol crucial in geografie, care la randul ei poate ajuta omenirea, chiar salva vieti.