slide1 n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
Moderne tijd

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 3

Moderne tijd - PowerPoint PPT Presentation


  • 172 Views
  • Uploaded on

Vroegmoderne tijd. Moderne tijd. Prehistorie. Oudheid. Middeleeuwen. 50 v. Chr. 500. 1500. 1800. Jagers & Boeren. Grieken & Romeinen. Monniken, ridders, steden & staten. Grieken en Romeinen. Kloosters & kathedralen. Heilige plaatsen.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Moderne tijd' - carl


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Vroegmoderne

tijd

Moderne

tijd

Prehistorie

Oudheid

Middeleeuwen

50 v. Chr.

500

1500

1800

Jagers & Boeren

Grieken & Romeinen

Monniken, ridders, steden & staten

Grieken en Romeinen

Kloosters & kathedralen

slide2

Heilige plaatsen

Elk geloof heeft zijn heilige plaatsen; plaatsen waar bijvoorbeeld een wonder is gebeurd of waar een heilige is gestorven. Voor de islamieten waren dat Mekka en Medina. De christenen in de Middeleeuwen trokken vooral naar Rome, Jeruzalem en Santiago de Compostela. Deze plaatsen werden in de middeleeuwen druk bezocht.

In Santiago de Compostelaligt de Heilige Jacobus begraven. Hij was één van de twaalf apostelen. Een apostel was een leerling van Christus. Op een dag verscheen de geest van Jacobus uit de zee, overdekt met schelpen.

In Rome is de Heilige Petrus begraven. Ook hij was één van de apostelen van Christus. Op zijn graf is de Sint-Pieter gebouwd. Deze kathedraal staat in Vaticaanstad, waar de paus woont.

Jeruzalem is voor christenen een heilige plaats omdat Jezus daar heeft geleefd en geleden. Hij is er gestorven, begraven en verrezen.

slide3

Pelgrimstochten

  • Wanneer iemand een reis maakt naar een heilige plaats dan heet dat een pelgrimstocht of bedevaart. Mensen konden om verschillende redenen op pelgrimstocht gaan:
  • Iemand met een ziekte of kwaal hoopt door zijn gebed op de heilige plaats beter te worden.
  • Soms werd iemand als straf voor een misdaad weggestuurd op pelgrimstocht
  • Mensen die spijt hadden van iets gingen op pelgrimstocht, daarmee wilde ze het goed maken.
  • Dieven ging ook op pelgrimstocht. Ze deden dan net alsof ze ook een pelgrim waren. Zo konden ze tijdens de tocht de pelgrims beroven.
  • - Ook gingen jonge mensen op pelgrimstocht om stiekem bij elkaar te kunnen zijn. Wanneer dat bijvoorbeeld van hun ouders niet mocht.
ad