el sz r is az id sek vil gnapja alkalm b l k sz ntj k az id seket n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
Először is az Idősek Világnapja alkalmából köszöntjük az időseket.

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 26

Először is az Idősek Világnapja alkalmából köszöntjük az időseket. - PowerPoint PPT Presentation


  • 115 Views
  • Uploaded on

Először is az Idősek Világnapja alkalmából köszöntjük az időseket. Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁvá. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Először is az Idősek Világnapja alkalmából köszöntjük az időseket.' - butch


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
el sz r is az id sek vil gnapja alkalm b l k sz ntj k az id seket

Először is az Idősek Világnapja alkalmából köszöntjük az időseket.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁvá. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet.

176 napja pr 26 n tal lkoztunk utolj ra milyen esem nyek t rt ntek az ta

176 napja (ápr 26-án) találkoztunk utoljára.Milyen események történtek azóta?

Tanácskozik a Csipet Csapat

slide3
Milyen problémák merültek fel május eleje óta a Technikumban?Hol tart ezek intézése? Milyen egyéb ügyek voltak ezeken kívül?

A lakosság által felvetett és a hivatalnak leadott lényegesebb problémák…

- A Lorántffy Kollégium mellett kérte az iskola igazgatója, hogy kerüljön kialakításra egy dohányzóhely a diákoknak. Az intézkedés célja, hogy a diákok ne zavarják a lakókat. A dohányzóhely elkészült…

slide4

Az Esze Tamás utca 13/c lépcsőház bejárata elől kiszedték a lakók által korábban kért két darab cölöpöt, ezek pótlását kértem a hivataltól.

slide5
A Görbe utca 3 mellett a bal oldalon az autósok tönkretették a pázsitot, cölöpökkel való lezárását javasoltam a hivatalnak. Megtörtént…
slide6
A városrészben állandó a parkolóhiány. Kezdeményezésünkre a Görbe utcában összesen 4 db új parkolóépült az autósok nagy örömére...
slide7

Áprilisban jeleztem a hivatalnak, hogy a Bocskai utca páratlan felén levő játszótéren a hinta élet-veszélyes. Sürgős javíttatását kértem. Megtörtént.

az esze tam s utca 1 el tti pad h tt ml ja hi nyzott p tl s t k rtem a hivatalt l megt rt nt
Az Esze Tamás utca 1 előtti pad háttámlája hiányzott. Pótlását kértem a hivataltól. Megtörtént.
slide9
A Béke téren a hirdetőtábla ajtaja nyitva volt, az ajtót nem lehetett becsukni. Javíttatását kértem a hivataltól. Megtörtént…
slide10

A Bocskai utca 7/B mögötti területen a nagyfeszültségi kábel alatt az E-ON - a város helyett - levágta a fás-bokros részt. A zöldnyesedék azonban ott maradt, komoly tűzveszélyt okozva. Az elszállíttatását kértem a hivataltól. A mai napig nem történt meg az elszállítás, kétszer szóltam miatta a közgyűlésen. A jövő heti közgyűlésen megint szólni fogok.

slide11
A Nyomda udvarban (Dózsa György út 27-31 mögött) a kisszemetesnél rengeteg szemét volt. Elszállíttatását kértem a hivataltól. Megtörtént…
slide12

A Gábor Áron utcai Aprók Háza Óvoda bejárata rendkívül balesetveszélyessé vált az évek alatt. Az óvoda vezetője a sürgős javíttatását kérte. A kérést továbbítottam a hivatalnak. A lépcsőt teljesen felújították.

slide13
Az Esze Tamás utca 13 és 15 között a füves területen egy nagy faágcsoport volt, elszállítta-tását kértem a hivataltól. Megtörtént…
slide15

És még ezeken kívül elintéztük:- 6 köztéri utcavilágítás kiégett lámpa javíttatása,- 2 forgalomirányító lámpa javíttatása,3 db törött csatornafedél javíttatása, - megritkíttattuk a bokrokat a Nyomda udvarban.Felvetett (még elintézetlen) problémák:- A városi piacra kértek a nyugdíjasok két padot a húsboltok közé, ahol megpihenhetnek. A padok kihelyeztetését kértem a hivataltól,- A piac élelmiszer árusító részén a dohányzás tilalmát elrendelő határozatot és táblákat kértek. Megkértem a hivatalt, hogy az ÁNTSZ-el közösen vizsgálják meg ennek a lehetőségét.

slide16

a Táncsics M. utca 7. előtt a gyalogjárdán egy csatornafedél eltörött, mély lyuk van rajta. Javíttatását kértem a hivataltól,- az Építők útja 10. mögötti részen a pad mellett egy közvilágítást biztosító lámpában kiégett az égő. Ennek kicserélését kértem a hivataltól,- a Vasvári Iskola előtti parkban a járda mellett van egy kidőlt balesetveszélyes villamos szek-rény. Ennek rendbetételét kértem a hivataltól,- a Bocskai belső udvarban az északnyugati sarokban egy utcavilágítás melletti fát kérik a lakók megritkíttatni.

slide17

kezdeményeztem, hogy az Esze Tamás utca elején mindkét oldalon lehessen parkolni, ezzel 8 db parkolóval bővülne a városrész,- a Bocskai u. 10 melletti „tengelytörő” kátyú betemettetését kértem a hivataltól,- a Táncsics M. utca 6. előtti sérült járdaszegély rendbetételét kértem a hivataltól,- a LOFY Kollégium melletti völgylépcső állapota kritikussá-életveszélyessé vált, felmérését és javíttatását kértem a hivataltól.

egy b t rt n sek
Egyéb történések:
  • Május 3-án Naszladiné Irénkével részt vettünk a DK nyílt lakossági fórumán, melyen Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök volt a vendég.
slide19

Május 10-én és 23-án ismét akcióban volt a Tech-nikum Csapat. Folytatva az ápr. 25-én elkezdett virágágyás kő lábazat festést, 500 négyzetméter kő lábazatot festettünk le, így megszépítve a Görbe utcát.

slide20

2012. május 16-án délután egy kis technikumi zöldterület újult meg a Technikum Csapat kezemunkájának köszönhetően. A lelkes közösségi brigád másfél köbméter humusszal töltötte fel az autósok által tönkretett területet, 6 darab védő-cölöpöt ásott le, 600 kg virágföldet terített le, majd fűmaggal vetette be az immáron megújult zöldterületet. Ez mellett még 8 zsák szemetet is összegyűjtöttünk. A lakosok által is elismert közösségi munkán 12 fő vett részt.

slide21

Június 8-án a Technikum Csapat meglepetéssel készült a Dunaújvárosi Hajléktalan Centrum hajléktalanjai számára. Kismoni László felhívása után - a kapott jelentős adománynak köszönhetően - finom ebédet főztünk (és tálaltunk fel) a centrum lakói számára, s ezen kívül még hasznos eszközöket (vérnyomásmérő, vércukorszintmérő, tartós elemek, töltő) is tudtunk ajándékozni a rászorultaknak. S nem utolsósorban itt viseltük először a csapat új logójával nyomott pólóit.

slide22

Június 20-án felhívással éltem az árván maradt Ötvös Dávid és nagymamája Csepke Béláné megsegítésére. A jelentős adományokból élelmiszer, mosógép, kerékpár, számítógép és festék is került a bajba jutott család birtokába.

slide23

A Kallós Dezső utca statikai vizsgálatának újabb tanulmánya még május elején elkészült, és augusztusban (!) meg is kaptam a hivataltól. Ezt a szakvéleményt szeptember elején eljuttattam az utca lakóinak (a közös képviselőkön keresztül).A hivatal újra ki akarja nyitni az utcát a forgalom számára. Az ügynek még nincsen vége, folytatódik. Újabb lakossági fórum lesz a témában. /a szakvélemény a honlapomon elolvasható/- Október 10-én és 11-én tartottam egy hajnali bejárást, ahol a városrész utcavilágításainak helyzetét mértem fel. A városrészben összesen 34 rossz, kiégett lámpát találtam, melyek sürgős javíttatását kértem a mai napon.

slide24

Kezdeményeztem a szeptember 20-i közgyűlésen, hogy a vasmű bejelentett 800 fős leépítéseinek kezelésére tegyük rendbe a város foglalkoztatási közalapítványát. Tóth Kálmán képviselőtársammal együtt egyeztetni fogunk a cég szakszervezeteivel és a Tankilevich cégvezető úrral a kialakult helyzetről és a város teendőiről…

rengeteget dolgoztunk m jus eleje ta mindenkinek k sz n m a munk j t
Rengeteget dolgoztunk május eleje óta.Mindenkinek köszönöm a munkáját.

A közeljövő teendői:

  • A városrész problémáinak hivatal felé való képviselete: kérlek benneteket hozzátok nekem a problémákat, hogy intézhessem őket…
  • A városrész karácsonyfája projekt indítása… Mikortól-meddig legyen? Advent első vasárnapja december 2, Vízkereszt pedig január 6. Tehát december 2-től január 6-ig… Dobozokat kell készítenünk megint. Sajnos. Ez az én hibám, én trehánykodtam el a tavalyi dobozokat…

Még valami ötlet?????????