Bine ati venit la restaurantul
Download
1 / 10

Bine ati venit la restaurantul - PowerPoint PPT Presentation


  • 150 Views
  • Uploaded on

Bine ati venit la restaurantul. Bon Appétit. Va propune m sa savurati bucate cu specific national si european, diverse bauturi si deserte .

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Bine ati venit la restaurantul' - butch


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Bine ati venit la restaurantul

Va propunem sa savurati bucate cu specific national si european, diverse bauturi si deserte.

Restaurantul corespunde standardelor europene a hotelelor cu patru stele. Este remarcabil prin atmosfera selecta si rafinata, meniul variat de bucate cu specific national si european si serviciile de calitate oferite. Aici Va veti simti bine in orice companie si cu orice ocazie.

Armonia intre bucatele delicoase, bauturile selecte, muzica fina si aranjamentul stilat al mesei creaza o atmosfera placuta si relaxanta in restauranul nostruBine ati venit la restaurantul

Bon Appétit

Bon Appétit


Bine ati venit la restaurantul

c) verificarea tinuiei si a locuiui de munca se face de la inceperea programuiui de functionare unde intregul personal se aduna in careu pt ca seful de unitate sau seful de sala sa verifice tinuta corporala si vestimentara precum si daca fiecare lucrator are ustensilele de lucru necesare ca: ancar, tirbuson chei pt desfacerea capsulelor, chibritul, creioane sau pix, bonier, carnet pt notarea comenzilor si batista. Dupa aceasta verificare fiecare chelner trec la locurile lor de munca si verifica daca s-au efectuat toate operatiile privind pregatirea salonului de servire.

Seful de sala informeaza intregul colectiv de lucru daca sunt sarcini speciale de realizat in ziua respective.

Organizarea si intretinerea locului de munca

Inainte si dupa terminarea programului de functionare se vor executa o serie de operatii privind manipularea obiectelor de servire.

Curatenia pardoselei se face in mod diferit in functie de materialul din care este confectionat.

Stergerea prafului se face dupa o perioada de 20-30 min de la terminarea curateniei.

Scaunele se curata si se aseaza rasturnat pe blatul mesei iar peste ele se aseaza suportul frapierelor.

Fetele de masa murdare se ridica si se strang cate 9 iar cu a 10a se vor strange celelalte. Cele ude si murdare se duc la uscatorie, iar cele curate se strang si se impaturesc fara a se sifona.

Inaintea de sosirea clientilor se realizeaza pregatirea personalului, aranjarea mesei (mise-en-place) dupa aceea se asteapta clientii.

Pregatirea personaluiui se face prin:

a) pregatirea corporala care incepe de la domiciliu unde fiecare lucrator trebuie sa fac baie generala

b) pregatirea vestimentara care incepe tot de la domiciliu prin imbracarea lenjeriei, care trebuie sa fie curate, apretata si calcata.

Fiecare chelner are asupra sa tirbison si chei pt desfacerea capsulelor si se tin in buzunarul de jos din partea stanga a vestei.


Bine ati venit la restaurantul

Notiuni inceperea programuiui de functionare unde intregul personal se aduna in careu pt ca seful de unitate sau seful de sala sa verifice tinuta corporala si vestimentara precum si daca fiecare lucrator are ustensilele de lucru necesare ca: ancar, tirbuson chei pt desfacerea capsulelor, chibritul, creioane sau pix, bonier, carnet pt notarea comenzilor si batista. Dupa aceasta verificare fiecare chelner trec la locurile lor de munca si verifica daca s-au efectuat toate operatiile privind pregatirea salonului de servire. generale de igiena

Respectarea normelor igienico sanitare constiuuie un element de baza in asigurarea unui inalt nivel de baza in asigurarea unui inalt nivel de servire, in special in alimentatiapublica.â

Pentru a desfasurarea procesului de productie si servire in conditiile igienico sanitare , unitatile culinare sunt prevazute cu spatii de productie, desfacere, depozitare si anexe.

Fluxul tehnologic trebuie astfel organizat incat vesela intrebuintata sa nu fie preluata prin ghiseul de distribuire a preparatelor catre salonul de srevire. Vesela pentru servire si vesela pentru bucatarie trebuie spalate separat, in spatii unde nu se executa operatii de preparate. Se recomanda ca aceste spatii sa fie delimitate de partile laterale prin paravane de sticla, placi fibro lemnoase etc Vesela curata pentru servire trebuie pastrate in rafturi prevazute cu perdele din panza sau tifon, iar vesela din bucatarie pe rastele speciale sau dulapuri inchise. In desfasurarea tuturor proceselor de prelucrere a alimentelor trebuie sa se mentina in permanenta curatenia si ordinea la fiecare loc de munca, asiguranddezinfectia zilnica a ustensilelor, utilajelor si meselor de lucru cu detergenti si substanteclorigene.

In toate unitatile de alimentatie se va asigura o ventilatie normala atat in incaperile destinate productiei, cat si in salile de servire. Pentru a se evita patrunderea aerului rece din afara in timpul deschiderii usilor si a celui din bucatarie, ventilatia se va realiza prin instalatii speciale.

Peretiibucatariilor, camerelor de spalat vase, celor pentru curatat legume, ai oficiului pentru distribuirea alimentelor vor fi captusiti cu placi de faianta sau vor fi vopsiti in ulei.

Deseurile rezultate din procesul de productie si servirea se depoziteaza in containere metalice inchise, care se evacueaza imediat ce s-au umplut. Cutiile de colectare a deseurilor alimentare cu capac si pedala, precum si cutiile metalice de depozitare a resturilor menajere se vor spala imediat dupa golire cu peria de paie, cu apa calda si detrgentisi se vor dezinfecta cu solutie de var cloros.

Fiecare lucrator este obligat sa intretina in permanenta starea de curatenie la locul sau de munca de la inceputulactivitatii si pana la sfarsitul programului de lucru. Sefii de unitate se vor ingriji in mod curent sa aprovizioneze unitatea cu cantitati suficiente de substante dezinfectante, conform normativelor prevazute in acest sens.

Deratizarea-distrugereasauindeparterea insectelor. Deratizarea propriu zisa se poate realiza prin mijloace mecanice , mijloace chimice si mijloace biologice . Cele mai eficiente fiind mijloacele chimice .

Dezinfectie- distrugerea insectelor. Se realizeza cu substante chimice care se impart in: insecticide anorganice, insecticide organice, vegetale de sinteza, organo clorurate, organo fosforice etc.


Bine ati venit la restaurantul

Cateva NORME GENERALE împotriva incendiilor: inceperea programuiui de functionare unde intregul personal se aduna in careu pt ca seful de unitate sau seful de sala sa verifice tinuta corporala si vestimentara precum si daca fiecare lucrator are ustensilele de lucru necesare ca: ancar, tirbuson chei pt desfacerea capsulelor, chibritul, creioane sau pix, bonier, carnet pt notarea comenzilor si batista. Dupa aceasta verificare fiecare chelner trec la locurile lor de munca si verifica daca s-au efectuat toate operatiile privind pregatirea salonului de servire.

Art. 1

Normele generale de apărare împotriva incendiilor, denumite în continuare norme generale, stabilesc principiile, criteriile de performanţă şi condiţiile tehnice generale privind asigurarea cerinţei esenţiale "securitate la incendiu" pentru construcţii, instalaţii şi amenajări, precum şi regulile şi măsurile generale de prevenire şi stingere a incendiilor.

Art. 2

Scopul prezentelor norme generale este prevenirea şi reducerea riscurilor de incendii şi asigurarea condiţiilor pentru limitarea propagării şi dezvoltării incendiilor, prin măsuri tehnice şi organizatorice, pentru protecţia utilizatorilor, a forţelor care acţionează la intervenţie, a bunurilor şi mediului împotriva efectelor situaţiilor de urgenţă determinate de incendii.

Art. 3

Prezentele norme generale se aplică la proiectarea, executarea şi exploatarea construcţiilor, instalaţiilor şi a amenajărilor, la lucrările de modernizare, extindere, schimbare a destinaţiei celor existente, precum şi la organizarea şi desfăşurarea activităţilor de apărare împotriva incendiilor şi la echiparea cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor.


Bine ati venit la restaurantul

Proiect realizat de : inceperea programuiui de functionare unde intregul personal se aduna in careu pt ca seful de unitate sau seful de sala sa verifice tinuta corporala si vestimentara precum si daca fiecare lucrator are ustensilele de lucru necesare ca: ancar, tirbuson chei pt desfacerea capsulelor, chibritul, creioane sau pix, bonier, carnet pt notarea comenzilor si batista. Dupa aceasta verificare fiecare chelner trec la locurile lor de munca si verifica daca s-au efectuat toate operatiile privind pregatirea salonului de servire.

Romascu Anca

Stoeanof Valentina

MuraveliPetrisor

Tulceanu Nicolae