slide1 l.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
MENAXHMENTI STRATEGJIK Mr.Venet Shala PowerPoint Presentation
Download Presentation
MENAXHMENTI STRATEGJIK Mr.Venet Shala

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 16

MENAXHMENTI STRATEGJIK Mr.Venet Shala - PowerPoint PPT Presentation


 • 2034 Views
 • Uploaded on

MENAXHMENTI STRATEGJIK Mr.Venet Shala. Qellimi i lendes. Qfare eshte strategjia e nje kompanie Pse jane te rendesishme vendimet strategjike Teknikat per formulimin dhe zbatimin e strategjise. Qka eshte menaxhmenti strategjik?. Menaxhmenti strategjik eshte proces ne te cilin menaxhmenti

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'MENAXHMENTI STRATEGJIK Mr.Venet Shala' - brede


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
qellimi i lendes
Qellimi i lendes
 • Qfare eshte strategjia e nje kompanie
 • Pse jane te rendesishme vendimet strategjike
 • Teknikat per formulimin dhe zbatimin e strategjise
qka eshte menaxhmenti strategjik
Qka eshte menaxhmenti strategjik?

Menaxhmenti strategjik eshte proces ne te cilin menaxhmenti

i nivelit me te larte (top-menaxhmenti) e percakton drejtimin e

zhvillimit afatgjate te kompanise si dhe detyrat e saje, dhe

njekohesisht e bene formulimin e strategjise, realizimin e

strategjise dhe kontrollin e saje

qka e bene nje biznes te suksesshem
Qka e bene nje biznes te suksesshem ?
 • Zgjidhe biznesin e duhur
 • Krijo strategji korrekte
 • Projekto dhe zhvillo infrastrukturen korrekte
 • Perdor burime korrekte
esenca e strategjise
Esenca e strategjise
 • Ku ne jemi?
 • Ku ne dëshirojmë të jemi?
 • Si ne mund të shkojmë atje dhe kur?
pse menaxhmenti strategjik
Pse menaxhmenti strategjik?
 • Kompanite duhet të mendojnë më tepër se kurrë në terma afatgjata
 • Kompanite duhet t’i shndrrojne qellimet e tyre ne strategji efektive, te cilat i mundesojne perballimin e ndryshimeve te mjedisit
 • Kompanite duhet t’i zberthejne strategjite ne programe qe do te ndihmonin zbatimin e strategjive
 • Kur nuk preferohet menaxhimi strategjik?
cilat kane qen gabimet e planifikimit strategjik
Cilat kane qenë gabimet e planifikimit strategjik?
 • Gabimi i parashikimit
 • Gabimi i shkeputjes
 • Gabimi i formalizimit
detyrat e menaxhmentit strategjik
Detyrat e menaxhmentit strategjik
 • Formulon vizionin, misionin dhe filozofine e kompanise
 • Zhvillon profilin e kompanise
 • Vlerëson mjedisin e jashtëm dhe te brendshem të kompanisë
 • Përcakton opsionet më të pranueshme, duke vlerësuar çdo opsion nën dritën e misionit të kompanisë.
 • Seleksionon objektivat afatgjata dhe strategjitë e mëdha për arritjen e opsioneve më të mira
 • Vë në zbatim strategjitë e zgjedhura
 • Vlerëson rezultatet e arritura në procesin e menaxhimit strategjik
procesi i planifikimit te kompanise
Procesi i planifikimit te kompanise
 • Planifikimi strategjik
 • Planifikimi taktik
 • Planifikimi operativ
karakteristikat e vendimeve strategjike
Karakteristikat e vendimeve strategjike
 • Kanë të bëjnë me fushën e aktiviteteve të një kompanie
 • Kane te bejne me përputhjen e aktiviteteve të një kompanie me mjedisin në të cilin ajo operon
 • Kane te bejne me përputhjen e aktiviteteve të një kompanie me burimet e disponueshme
 • Kerkojne marrjen e vendimeve nga manaxhimi i lartë
 • Kerkojne sasira të mëdha të burimeve të kompanise
 • Ndikojne ne prosperitetin afatgjate te kompanise
 • Jane te orientuara nga e ardhmja
 • Ndikojne ne shume fusha funksionale te kompanise
nivelet e strategjise
Nivelet e strategjise
 • Niveli i korporates
 • Niveli i biznesit
 • Niveli funksional
kush angazhohet n menaxhimin strategjik
Kush angazhohet në menaxhimin strategjik?
 • Bordi i drejtorëve
 • Manaxhimi i lartë
 • Menaxherët e tjerë dhe puntoret e kompanise
karakteristikat e ceo
Karakteristikat e CEO

Nje shef ekzekutiv (CEO) efektiv duhet te kete disa atribute

dhe karakteristika:

 • Intelegjenca
 • Njohuri te plota mbi punen
 • Motivimi per te menaxhuar
stilet e menaxhimit strategjik
Stilet e menaxhimit strategjik
 • Menaxhimi me kaos
 • Menaxhimi sipermarres
 • Menaxhimi kukull
 • Menaxhimi me pjesemarrje
menaxhimi strategjik ne lloje te kompanive te ndryshme
Menaxhimi strategjik ne lloje te kompanive te ndryshme
 • MS ne biznese te vogla
 • MS ne korporatat multinacionale
 • MS ne kompanite e prodhimit dhe sherbimit
 • MS ne sektorin publik
 • MS ne kompanite jofitimprurese