din cate stim principalele probleme ale adolescentilor sunt drogurile tutunul alcoolul
Download
Skip this Video
Download Presentation
Din cate stim principalele probleme ale adolescentilor sunt DROGURILE,TUTUNUL,ALCOOLUL!

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 30

Din cate stim principalele probleme ale adolescentilor sunt DROGURILE,TUTUNUL,ALCOOLUL! - PowerPoint PPT Presentation


 • 243 Views
 • Uploaded on

Droguri,Tutun,Alcool!. Din cate stim principalele probleme ale adolescentilor sunt DROGURILE,TUTUNUL,ALCOOLUL!. Extaz, dependenta, coma... Moarte sau Vindecare?. 1.Drogurile. Ce sunt defapt drogurile si pentru ce au fost create?.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Din cate stim principalele probleme ale adolescentilor sunt DROGURILE,TUTUNUL,ALCOOLUL!' - bin


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
din cate stim principalele probleme ale adolescentilor sunt drogurile tutunul alcoolul
Droguri,Tutun,Alcool!

Din cate stim principalele probleme ale adolescentilor sunt DROGURILE,TUTUNUL,ALCOOLUL!

Extaz, dependenta, coma... Moarte sau Vindecare?

slide3
Ce sunt defapt drogurile si pentru ce au fost create?

Drogurile sunt substante artificiale create de oamenii de stiinta in anumite situatii limita. Cauzele au fost de regula razboaiele. Efectele drogurilor erau "benefice" pentru armatele diverselor popoare care trebuiau sa reziste in regim de razboi, de multe ori fara hrana si fara apa. In secolul al XVII-lea s-a descoperit morfina, un medicament care calma durerile provocate de rani. Cu timpul s-a realizat ca morfina administrata in mod repetat duce foarte repede la dependenta fizica si psihica. S-a cautat un inlocuitor si prin derivarea morfinei cu opium-ul s-a descoperit heroina, care intial se credea ca nu da dependenta asa de mare ca morfina. In realitate, dependenta de heroina este de sapte ori mai mare decat cea de morfina.

drogurile sunt clasificate in clase
Drogurile sunt clasificate in clase
 • Cea mai comuna clasa A de droguri sunt heroina (morfina), cocaina si LSD; clasa B de droguri include amfetamine si cannabis si componente de relaxare a durerii pe baza de opium; drogurile din clasa C sunt in general droguri sedative.
3 opiul
3. Opiul

Opiul brut aşa cum este extras din teaca macului opiaceu

Diverse prezentări ale produselor obţinute din macul opiaceu

Opiul brut uscat

slide9
4.Stimulenţi de tipul amfetaminelor

Amfetamina

Ecstasy

Methadona

slide11
Drogurile psihoactive se clasifică în felul următor
 • Stimulente
 • Exemple: amfetamină, cocaină, efedrină, cafeină, theobromină, MDMA (Ecstasy) etc.
 • Halucinogene
 • Exemple: psilocibină, LSD, ,mescalină, DMT, etc.
 • Calmante
 • Exemple: alcool, eter, cloroform, opiu, morfină, heroină, metadonă, etc.
 • Antipsihotice
 • Exemple: clorpromazină, etc.
slide14
2.Tutun
 • Efectele consumului de tutun asupra sănătăţii sunt semnificative, depinzând de felul în care tutunul este consumat (fumat, aspirat, sau mestecat), precum şi de cantităţile utilizate. Principalele efecte ale fumatului de tutun sunt mărirea riscului de cancer la plămâni şi de boli cardio-vasculare.
riscuri primare ale tutunului
Riscuri primareale tutunului!
 • S-a estimat lă fumătorii trăiesc mai puţin cu 2,5 până la 10 ani mai puţin decât nefumătorii. Aproape jumătate dintre bărbaţii care fumează vor muri din cauza unei boli cauzată de fumat.
 • Bolile cauzate de tutun omoară aproximativ 438 000 de mii de oameni anual în Statele Unite ale Americii,aproximativ 1 205 pe zi, ceea ce o face cea mai importantă cauză a morţii care poate fi eliminată în Statele Unite.
slide16
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a făcut o declaraţie publică prin care se afirmă că tutunul va ucide un miliard de oameni în acest secol.
slide20
3.Alcoolul

Alcoolismul, cunoscut de asemenea drept "dependenta de alcool", este o boala care consta intr-o nevoie puternica de a bea, si neincentarea consumarii bauturii in momentul in care apar probleme provocate de alcool, ca de exemplu pierderea slujbei sau incalcarea legii si consecintele acesteia.

slide29
Sunt multe alternative folositoare si care te ajuta in viata.Asa ca mai bine fii sanatos practica un sport decat sa fii un drogat de pe strazi!
slide30
Roman Bogdan

Clasa 8b 2009

Scoala ,,Nicolae Titulescu"

ad