Problem igranja igara na sreću i kockanja kod djece i mladih u Virovitičko-podravskoj županiji (2005.-2007.) - PowerPoint PPT Presentation

slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Problem igranja igara na sreću i kockanja kod djece i mladih u Virovitičko-podravskoj županiji (2005.-2007.) PowerPoint Presentation
Download Presentation
Problem igranja igara na sreću i kockanja kod djece i mladih u Virovitičko-podravskoj županiji (2005.-2007.)

play fullscreen
1 / 11
Problem igranja igara na sreću i kockanja kod djece i mladih u Virovitičko-podravskoj županiji (2005.-2007.)
106 Views
Download Presentation
bernadine
Download Presentation

Problem igranja igara na sreću i kockanja kod djece i mladih u Virovitičko-podravskoj županiji (2005.-2007.)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Problem igranja igara na sreću i kockanja kod djece i mladih u Virovitičko-podravskoj županiji(2005.-2007.) hrvatski simpozij s međunarodnim sudjelovanjem „Kockanje“, Virovitica, 23. studenog 2007. godine Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije (Centar za sprječavanje i suzbijanje ovisnosti) Povjerenstvo za suzbijanje ovisnosti Virovitičko-podravske županije Ured državne uprave u Virovitičko-podravskoj županiji Autori: mr.sc. Miroslav dr. Venus (ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i predsjednik Povjerenstva za suzbijanje ovisnosti Virovitičko-podravske županije), Siniša Brlas, prof. (voditelj Centra za sprječavanje i suzbijanje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije), prim.mr.sc. Elvira dr. Koić (voditeljica Odjela za duševne bolesti Opće bolnice Virovitica), Vesna Šerepac, dipl.ped. (županijska koordinatorica školskih preventivnih programa Ureda državne uprave u Virovitičko-podravskoj županiji)

  2. Podaci za učenike osnovnih škola u Virovitičko-podravskoj županiji (na uzorku od 3112 učenika šestoga razreda)

  3. Zaključak za osnovnu školu • Rezultati pokazuju da je profil prosječnog osnovnoškolca takav da sve manje igra igre na sreću (većina ih to uopće ne čini), a slično je i s članovima njegove obitelji, jer smatra da igranje igara na sreću (kockanje) ne donosi ništa dobro i da čovjek o njima može postati ovisan.

  4. Podaci za učenike srednjih škola u Virovitičko-podravskoj županiji (na uzorku od 2737 učenika drugoga razreda)

  5. Zaključak za srednju školu • Iako prosječan srednjoškolac nešto više od osnovnoškolca igra igre na sreću, on to čini sve rjeđe, kao što to čine i članovi njegove obitelji, a slično kao i osnovnoškolac smatra da igre na sreću ne donose ništa dobro.