slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Miksi ohjelma PowerPoint Presentation
Download Presentation
Miksi ohjelma

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 5

Miksi ohjelma - PowerPoint PPT Presentation


 • 111 Views
 • Uploaded on

Edelläkävijämarkkinaohjelma Fiksu kysyntä luo uutta ohjelmavalmistelu 4.12.2012 Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen. Miksi ohjelma.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Miksi ohjelma' - barney


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Edelläkävijämarkkinaohjelma Fiksu kysyntä luo uuttaohjelmavalmistelu 4.12.2012TekesAsiantuntija Sampsa Nissinen

slide2

Miksi ohjelma

Perinteinen ja toimiva keino edesauttaa yrityksiä kehittämään innovaatioita on ollut rahoittaa niiden T&K&I-työtä, mutta kysyntälähtöinen innovaatiotoiminta on kuitenkin näyttänyt voimansa ja pk-yritykset ovat saaneet vetoapua uusien ratkaisujen kehittämiseen ja markkinoille pääsyyn.

Suomi on ollut etulinjan kehittäjä kysyntä- ja käyttäjälähtöisessä innovaatiotoiminnassa, mutta käytännön tasolla tulokset eivät ole riittäviä. Tekesillä on kokemuksia noin 60 Innovatiiviset Julkiset Hankinnat (IJH) –hankkeiden rahoituksesta, mutta hankkeet ovat olleet pääosin yksittäisiä eikä hankkeiden välille tai niiden ja tarjonnan välille ole luotu riittävää synergiaa.

Yrityksen kilpailukyky ja kannattavuus rakentuvat suurelta osin ulkopuolisten resurssien varaan, mutta hankintojen merkitysei ole korostunut liiketoiminnan kehittämisessä.

slide3

Mitä?

 • Ohjelman tavoitteena on tuoda kysyntä ja tarjonta yhteen sekä luoda työkaluja kysyntälähtöisen innovaatioiden vauhdittamiseksi.
 • Kysyntälähtöisen innovaatiotoiminnan ja viisaan kysynnän avulla edistetään uusien kokonaisratkaisujen ensimmäistä toimitusta, joka tukee pk-yritysten kansainvälistymistä
 • Julkinen sektori hyödyntää palvelujen kehittämisessä yritysten innovointikykyä sekä synnyttää parempia julkisia palveluja
 • Panostamalla strategiseen hankintaan ja ulkoisten resurssien hallintaan vaikutetaan merkittävästi yritysten asiakkaalle tuottamaan arvoon ja tätä kautta parannetaan yritysten kilpailukykyä
slide4

Kenelle?

Ohjelman tärkein hyöty tulee kv-kasvua tavoitteleville pk-yrityksille, mutta ohjelman toimenpiteet kohdistuvat pääosin julkisille ja yksityisille tilaajatahoille.

Erityisesti kohdealueina ovat alueet, joissa julkisella sektorille tai veturiorganisaatioilla on suuri merkitys markkinan kehittymiseen.

Ohjelman kohderyhmät ovat:

Kansainvälistä kasvua tavoittelevat pk-yritykset

Hankinnan strategisen merkityksen tunnistaneet edelläkävijäorganisaatiot

Innovaatiotoiminnan kautta uudistuvat ja palvelujaan kehittävät julkiset organisaatiot

slide5

Miten?

 • Ohjelma tulee kohdistumaan keihäänkärkikokonaisuuksiin, jotka voivat olla temaattisia tai alueellisia. Ohjelman tavoitteena on luoda työkaluja ja ymmärrystä kysyntälähtöisen innovaatiotoiminnan käytäntöön vientiin.
 • T&K-rahoituksella edistetään uusien kokonaisratkaisujen ja niihin liittyvien arvoverkkojen kehittämistä. Samalla. kysyntä ja tarjonta tuodaan yhteen
 • IJH-rahoituksella edistetään julkisten tilaajien edellytyksiä hankkia fiksummin. Rahoitus kannustaa heitä miettimään tarpeita kokonaisvaltaisesti ja aktiiviseen yhteistyöhön yritysten kanssa sekä panostamaan innovaatioiden mahdollistamiseen hankinnoissaan.
 • Ohjelmapalvelut kohdistuvat mm. hankekokonaisuuksien käynnistämisen ja yhteistyön fasilitointiin hankkeiden sisällä ja niiden välillä. Markkinoinnilla ja viestinnällä panostetaan innovatiivisen kysynnän edistämiseen sekä kansallisella että organisaatiotasolla
 • Julkisen tutkimuksen tavoitteena on luoda osaamista edelläkävijämarkkinoiden ennakoinnista, synnyttämisestä ja innovaatioiden käytäntöön viennistä