Download
energia n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Energia PowerPoint Presentation

Energia

219 Views Download Presentation
Download Presentation

Energia

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Energia Energia este totul.Folosim energie pentru a face orice, de la sarituri, fuga si pana la prepararea felurilor de mancare preferate si la trimiterea astronautilor in spatiu. Orice miscare a noastra este insotita de un consum de energie. Energia este, de asemenea, utilizata pentru asigurarea functionarii masinilor si apartelor.

 2. Energia poate avea mai multe forme:1.energie termica2.energie mecanica3.energie electrica4.energie chimica5. energie nucleara

 3. 1.Energia termica • Energia termică este energia continută de un sistem fizicsi care poate fi transmisă sub formă de căldură altui sistem fizic pe baza diferentei dintre temperatura sistemului care cedează energie si temperatura sistemului care primeste energie.

 4. 2. Energia mecanica • Energia mecanică este partea de energie care depinde doar de masele unui sistem fizic, de pozitiile si vitezele lor relative fată de un sistem de referintă, adică este formată din energie potentiala si energie cinetica.

 5. Energia cinetica este egala cu lucrul mecanic necesar pentru a scoate un corp din repaus si a-l aduce in stare de miscare. • Energia potentiala este egala cu lucrul mecanic necesar pentru schimbarea pozitiei corpului intr-un comp de forte.

 6. 3. Energia electrica • Energia electricaeste energia corespunzatoare miscarii ordonate a electronilor in conductori.

 7. Avantajele energiei electrice  - producerea energiei electrice in centrale electrice are loc in conditii economice avantajoase;     - energia electrica poate fi transmisa la distante mari prin intermediul campului electromagnetic, fie direct prin mediul inconjurator, fie dirijat prin linii electrice;    - la locul de consum, energia electrica poate fi transformata in conditii economice in alte forme de energie;    - energia electrica poate fi divizata si utilizata in parti oricat de mici, dupa necesitati.

 8. Dezavantajele energiei electrice • - nu poate fi inmagazinata

 9. 4. Energia chimica • Energia chimică este o formă de energie potentială datorată asocierii atomilor în molecule și a diferitelor alte feluri de agregare ale materiei. • Ea se poate defini pe baza lucrului forțelor electrice ca urmare a rearanjării sarcinilor electrice a electronilor și protonilor în procesul formarii legaturilor chimice.

 10. 5. Energia nucleara • Energetica nuclearaeste o energetica curata pentru ca ea nu produce poluarea pe care o datoram altor tipuri de energetica, in special celei bazate pe carbune, petrol sau gaze, care produc cam de o mie de ori mai multa poluare decat o centrala nuclearoelectrica.

 11. Bibliografie • Internet-Google Nume:Csizmadia Alina Speranta Clasa : a VIII –a D