La vida s un do de d u i un servei als altres
Download
1 / 15

“LA VIDA ÉS UN DO DE DÉU I UN SERVEI ALS ALTRES” - PowerPoint PPT Presentation


  • 87 Views
  • Uploaded on

“LA VIDA ÉS UN DO DE DÉU I UN SERVEI ALS ALTRES”. INTRODUCCIÓ. He seleccionat el següent pensament: “Ajudeu-me, Senyor, a portar-ho terme!” de la pregària “Gràcies Senyor per la Vida” del Mn. Francesc Cima.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' “LA VIDA ÉS UN DO DE DÉU I UN SERVEI ALS ALTRES”' - aglaia


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Introducci
INTRODUCCIÓ

He seleccionat el següent pensament: “Ajudeu-me, Senyor, a portar-ho terme!” de la pregària “Gràcies Senyor per la Vida” del Mn. Francesc Cima.

Aquest fragment fa una reflexió sobre la forma en què s’ha de viure. El motiu d’aquesta selecció és trobar els valors i els comportaments que haurien de ser presents en la vida de la nostra societat.


EL TEMPS ÉS VIDA

I L’HE D’APROFITAR


El temps s vida i l he d aprofitar
EL TEMPS ÉS VIDA I L’HE D’APROFITAR

Mt 16, 24-28

24 Aleshores Jesús digué als seus deixebles:

--Si algú vol venir amb mi, que es negui a ell mateix, que prengui la seva creu i que em segueixi. 25 Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per mi, la trobarà.26 Què en trauria l'home de guanyar tot el món si perdia la vida? Què no donaria l'home a canvi de la seva vida? 27 Perquè el Fill de l'home ha de venir amb els seus àngels en la glòria del seu Pare, i llavors pagarà a cadascú segons les seves obres. 28 Us asseguro que alguns dels qui són aquí no moriran sense haver vist el Fill de l'home venint en el seu Regne.


El temps s vida i l he d aprofitar1
EL TEMPS ÉS VIDA I L’HE D’APROFITAR

En el verset 16 Jesús ens fa una reflexió sobre el sentit de la vida amb dues preguntes.

L’home pot aconseguir tot el què desitja materialment però quin sentit té la vida sense els seus propis sentiments. Ningú es pot escapar de la mort. En aquest moment l’home no es podrà salvar de la mort ni donant totes les seves pertinences. S’ha d’aprofitar els temps de la vida per realitzar bones obres.


LA VIDA S’HA DE

VIURE CONVIVINT-LA


La vida s ha de viure convivint la
LA VIDA S’HA DE VIURE CONVIVINT-LA

Mt 5, 38-41

38 »Ja sabeu que es va dir: Ull per ull, i dent per dent.

39 »Doncs jo us dic: No us hi torneu, contra el qui us fa mal. Si algú et pega a la galta dreta, para-li també l'altra. 40 Al qui et vulgui posar un plet per quedar-se el teu vestit, dóna-li també el mantell. 41 Si algú t'obliga a portar una càrrega durant un quilòmetre, acompanya'l dos quilòmetres.


La vida s ha de viure convivint la1
LA VIDA S’HA DE VIURE CONVIVINT-LA

La venjança. Si ens vengem ens posem a l’altura de l’enemic, en canvi com diu Jesús si el perdonem ens mostrarem superiors.

Hem d’aprendre a perdonar i acceptar els nostres defectes i els dels altres. D’aquesta manera aconseguirem viure la vida convivint-la. El desenvolupament de la persona humana és fruit de la necessitat de compartir la vida en societat.Durant l'Edat del Gel, molts animals van morir a causa del fred. Els porcs espins, donant-se compte de la situació, van decidir unir-se en grups. D'aquesta manera s’abrigaven i es protegien entre si.

No obstant això, les seves espines ferien als companys més propers, just els que oferien més calor. Per aquest motiu, van decidir allunyar els uns dels altres i, així, començar a morir congelats.

En adonar-se de la situació, van haver de fer una elecció: o acceptaven les espines dels seus companys o desapareixien de la Terra.


Amb saviesa, van decidir tornar a estar junts i, d'aquesta forma, aprendre a conviure amb les petites ferides que la relació molt propera amb un altre podia ocasionar, ja que van comprendre que el més important era la calor que aquest altre els oferia. D'aquesta manera van poder sobreviure.


CONCLUSIÓ forma, aprendre a conviure amb les petites ferides que la relació molt propera amb un altre podia ocasionar, ja que van comprendre que el més important era la calor que aquest altre els oferia. D'aquesta manera van poder sobreviure.

La millor relació és aquella que cadascú accepta els seus defectes i els dels altres per tal d’aprendre a viure admirant les qualitats de cadascú. El temps és vida i s’ha d’aprofitar, la millor manera per assolir aquest objectiu és trobar la felicitat que podem oferir als altres i que ens poden oferir.


En l actualitat
EN L’ACTUALITAT forma, aprendre a conviure amb les petites ferides que la relació molt propera amb un altre podia ocasionar, ja que van comprendre que el més important era la calor que aquest altre els oferia. D'aquesta manera van poder sobreviure.

Aquestes cites bíbliques i la faula són l’exemple a seguir de la societat actual. És una font de valors que haurien de ser presents en la nostra vida quotidiana.

L’aplicació d’aquests comportaments seria la fi de tots els mals de caps que la gent ha de suportar dia a dia. En la societat actual és fàcil trobar una persona estressada, en depressió, angoixada... per diversos motius. Hem d’aprendre a ser feliços.


Be forma, aprendre a conviure amb les petites ferides que la relació molt propera amb un altre podia ocasionar, ja que van comprendre que el més important era la calor que aquest altre els oferia. D'aquesta manera van poder sobreviure.happy for this moment,

thismoment is yourlife.

Sigues feliç en aquest moment,

aquest moment és la teva vida.


Tema: forma, aprendre a conviure amb les petites ferides que la relació molt propera amb un altre podia ocasionar, ja que van comprendre que el més important era la calor que aquest altre els oferia. D'aquesta manera van poder sobreviure."La Vida és un do de Déu i un serveialsaltres"

Alumne: Mohamed Bouzagou i Ouali

Centre: La Salle Manlleu

Adreça: C/Enric delaris, 68

Població: 08560 Manlleu

Grup: A

Bisbat: de Vic

*Cançó: It’snice to be alive (És bonic estar viu) de BALL PARK MUSIC


ad