Download
rosneft te kopen bp uit russische joint venture n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
BP HOLDINGS | Rosneft te kopen BP uit Russische joint ventur PowerPoint Presentation
Download Presentation
BP HOLDINGS | Rosneft te kopen BP uit Russische joint ventur

BP HOLDINGS | Rosneft te kopen BP uit Russische joint ventur

173 Views Download Presentation
Download Presentation

BP HOLDINGS | Rosneft te kopen BP uit Russische joint ventur

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Rosneft te kopen BP uit Russische joint venture

  2. DE Raad van bestuur van BP heeft ingestemd met een aanbod van de Russische staat oliemaatschappij Rosneft te kopen de meeste BP's activiteiten in Rusland voor contant geld en aandelen in Rosneft, Rusland's controle van de olie-industrie, verder te consolideren. Onder de voorwaarden van de deal, zou BP blijven in Rusland maar - in eerste instantie ten minste - alleen als een minderheid investeerder in een olie-bedrijf bestuurd door de regering van President Vladimir Putin. Later, hoopt BP met deze strategische band met het Kremlin te trommel tot bedrijf. BP heeft haar bereidheid om te doen een deal voor enige tijd aangeeft en Rosneft ingediend formeel een aanbod vorige week te kopen uit BP 50 procent van een joint venture TNK-BP genoemd. De Bestuur vergunning toegestaan BP's chief executive, Robert Dudley, te onderhandelen over de definitieve voorwaarden voor een verkoop van haar Russische bedrijven binnen een bereik van aanvaardbare combinaties van contanten en aandelen. De bereiken waren $US10 miljard tot $vergelijken14 miljard en 15 tot 20 procent van Rosneft van aandelen. BP is waarschijnlijk een stoel op het bord te krijgen. Advertentie Een formele aankondiging wordt zo vroeg deze week verwacht. Voor BP is de verkoop de grootste stap nog in heer Dudley '' verkleind om te groeien '' strategie in de nasleep van de olieramp met de Golf van Mexico 2010.

  3. Mijnheer Dudley nam het over in het midden van die ramp en besloten dat BP, om te overleven, door de verkoop van oudere, minder winstgevende velden en zich te concentreren op exploratie haar wereldwijde business op nieuwe grondslagen moet zetten.BP verkocht activa in landen van Venezuela tot Vietnam. De Russische bedrijven waren de grootste die passen bij de categorie voor potentiële verkoop, meestal wordt veroudering olievelden in Siberië met weinig potentieel voor nieuwe output.Toch, goed voor ongeveer 25 procent van de wereldwijde productie van BP's of over zo veel olie als BP pompen in de VS, met inbegrip van Alaska. Voor Rusland neemt de buy-out van BP's aandeel in TNK-BP een grote strook van de industrie volledige cirkel terug naar staatseigendom.Rosneft de chief executive, Igor Sechin, een voormalige militaire intelligence officier en een nauwe adjudant van heer Putin, is een voorstander van grotere betrokkenheid van de staat in de olie-industrie.

  4. Als Rosneft BP en de Russische miljardairs die de andere helft van TNK-BP koopt bepalen, zal het worden de's werelds grootste beursgenoteerde oil company, met productie van ongeveer 4,5 miljoen vaten per dag.'' We hebben gezien deze opmerkelijke versterking van de invloed van Rosneft en Sechin persoonlijk,'' zei John Lough, een voormalig ambtenaar van TNK-BP.'' De manier waarop het Russische systeem werkt door het bereiken van een verdeling van de invloed en de toegang tot de huurprijzen [onverhoopte winsten] te bereiken van algehele evenwicht waarop de staat is gebaseerd,'' zei hij. '' Sechin van schijnbare versterking van invloed kon komen ten koste van dat evenwicht. Het kan verstoren de apple kar.''De New York Times