destinatii de vacanta n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
DESTINATII DE VACANTA PowerPoint Presentation
Download Presentation
DESTINATII DE VACANTA

Loading in 2 Seconds...

  share
play fullscreen
1 / 9
Download Presentation

DESTINATII DE VACANTA - PowerPoint PPT Presentation

yoland
210 Views
Download Presentation

DESTINATII DE VACANTA

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. DESTINATII DE VACANTA GRECIA

  2. GRECIA- O tara minunata

  3. 1.GRECIA Grecia sau Republica Elena cum este denumirea oficiala, e locul ideal pentru o vacanta la mare. Ea este o tara balcanica si se invecineaza cu Turcia, Bulgaria, Macedonia si Albania. In vest se invecineaza cu Marea Egee, in sud cu Marea Mediterana si in est cu Marea Ionica.

  4. Este o tara cu tarmurile foarte crestate. De ea mai apartin o serie de peninsule (Halkidiki), insule mai mici (Thassos, Sporadele), precum si insula Creta. Are si cea mai mare flota maritima din Europa.

  5. Grecia are o istorie indelungata. Legendarul Munte Olimp era considerat ,,acoperisul lumii” si locasul zeilor in Antichitate. Sfantul Munte Athos este o peninsula. Aici au voie sa urce doar barbatii. Se poate face si o croaziera cu vaporasul. Pe Muntele Athos se afla multe manastiri si schituri, printre care si Schitul Sf.Ioan Botezatorul, unde sunt calugari romani.

  6. Clima Greciei este mediteraneana, cu temperaturi ridicate vara si ierni blande. • Precipitatiile sunt mici • Se gaseste vegetatie mediteraneana cu maquis, gariga, arbore de pluta, chiparos. Padurile sunt foarte putine.

  7. Alte atractii turistice ar fi capitala Atena, manastirile de la Meteora, orasul Salonic (unde se gasesc numeroase vestigii istorice cum ar fi Arcul lui Galerius, Biserica Sf. Sofia).

  8. Oamenii sunt veseli, politicosi si primitori. • Cunoscute sunt si dansurile grecesti, pe care ei sunt dispusi sa le arate si turistilor.

  9. ODATA CE AI PASIT PE ACESTE TARAMURI BINECUVANTATE, FRUMUSETEA LOR TE VA FERMECA SI CHEMAREA LOR VA DAINUI IN INIMA TA… By Amalia Sofica Piticari Andrei Constantinescu