Puterea mecanica
Download
1 / 7

Puterea mecanica - PowerPoint PPT Presentation


  • 218 Views
  • Uploaded on

Puterea mecanica. , Fizica nu schimbă natura lumii pe care o studiază şi nici o ştiinţă comportamentală nu poate schimba esenţa naturii omeneşti, cu toate că ambele ştiinţe aduc tehnologiei o vasta putere de a-şi manipula materiile. ’’ citat de : B.F. Skinner.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Puterea mecanica' - wyome


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

,Fizica nu schimbă natura lumii pe care o studiază şi nici o ştiinţă comportamentală nu poate schimba esenţa naturii omeneşti, cu toate că ambele ştiinţe aduc tehnologiei o vasta putere de a-şi manipula materiile.’’

citat de : B.F. Skinner


Putereamecanicăestemarimeafizică scalară numeric egala cu lucrulmecanicefectuat in intervalul de timpcorespunzator

->P  -esteputerea

->W  -estelucrulmecanic

->t  -estetimpul

<- locomotiva : 1MW – 10 MW


Deseori, diferite mijloace de transport se deplaseaza cu viteză constantă. Rezultă că forţa de tracţiune a motorului este egală şi de sens opus cu forţele de rezistenţă întâmpinate din partea mediului cu care vin în contact. Lucrul mecanic efectuat de forţa aplicată este: L = Fdiar puterea mecanică pusă în joc are următoarea expresieP = Fd/t = Fvm

Astfel, se poate stabili o proporţionalitate între viteza medie şi puterea motorului:vm = P/FDeci, pentru a construi vehicule care să se deplaseze cu viteze mari, trebuie ca puterea motorului să fie mare.

<- automobil de curse : 100kW – 1MW


Unitatea de masura in SI a puterii este watt(W viteză constantă. Rezultă că forţa de tracţiune a motorului este egală şi de sens opus cu forţele de rezistenţă întâmpinate din partea mediului cu care vin în contact. Lucrul mecanic efectuat de forţa aplicată este: )

racheta: 1 GW-10 GW ^

1 w -> puterea mecanică determinată de 1 lucru mecanic de 1j efectuat in timp de 1s

-Întehnică se folosescmultiplii watt-ului, kW(kilowatt) si MW(megawatt) şi se tolereazăsicalulputere

Un cal putere, prescurtat CP sau C.P. este o unitate de măsură pentru putere, presupusă a fi egală cu puterea mecanică pe care este capabil s-o furnizeze un cal. Calul putere se utilizează uneori pentru a specifica puterea motoarelor termice sau electrice. În contextul motoarelor termice, se utilizează ca unitate de măsură pentru energiecalul putere oră.

1 KW= 1000 w

1MW = 1.000.000 w

1 GW =

1C.P = 736 w


Calul viteză constantă. Rezultă că forţa de tracţiune a motorului este egală şi de sens opus cu forţele de rezistenţă întâmpinate din partea mediului cu care vin în contact. Lucrul mecanic efectuat de forţa aplicată este: putere

Un cal putere, prescurtat CP sau C.P. este o unitate de măsură pentru putere, presupusă a fi egală cu puterea mecanică pe care este capabil s-o furnizeze un cal. Calul putere se utilizează uneori pentru a specifica puterea motoarelor termice sau electrice. În contextul motoarelor termice, se utilizează ca unitate de măsură pentru energie calul putere oră.

-Denumirea unităţii a fost data în onoarea englezului James Watt. Acesta a construit in secolul al XVII-lea , prima maşină cu aburi perfecţionată.

automobil : 10kW – 100kW ->


Sfarsit profesor mihaela spina

Sfarsit viteză constantă. Rezultă că forţa de tracţiune a motorului este egală şi de sens opus cu forţele de rezistenţă întâmpinate din partea mediului cu care vin în contact. Lucrul mecanic efectuat de forţa aplicată este: profesor, mihaela spina