singapore math training n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Singapore Math Training PowerPoint Presentation
Download Presentation
Singapore Math Training

Loading in 2 Seconds...

  share
play fullscreen
1 / 15
Download Presentation

Singapore Math Training - PowerPoint PPT Presentation

verda
128 Views
Download Presentation

Singapore Math Training

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Singapore Math Training

  2. Singapore Model Drawing Method Alice earned money from tips from her waitress job. She put ¼ of the money in her savings account. She gave ¾ of the remaining money to the local food bank. She had $12 left for herself. How much money did Alice earn in tips?

  3. Let’s Get Started!

  4. Step 1:Read the entire problem and underline the question. Alice earned money from tips from her waitress job. She put ¼ of the money in her savings account. She gave ¾ of the remaining money to the local food bank. She had $12 left for herself. How much money did Alice earn in tips?

  5. Step 2: Rewrite question as an answer statement. How much money did Alice earn in tips? becomes… Alice earned _________ in tips.

  6. Step 3: Determine who and/or what is involved in the problem. Alice earned money from tips from her waitress job. She put ¼ of the money in her savings account. She gave ¾ of the remaining money to the local food bank. She had $12 left for herself. How much money did Alice earn in tips?

  7. Step 4: Draw a Unit Bar(s) Alice’s Tips

  8. Step 5: “Chunk” the Problem Draw in information that you know 1/4 Alice’s Tips savings

  9. Step 5: “Chunking”… Continue to fill in information that you know… 1/4 Alice’s Tips savings Remainder Can you see what each fourth is equal to in the bottom bar? Food bank contribution $12 3/4

  10. Step 6: Perform Calculations 1/4 Alice’s Tips savings Remainder Each fourth is equal to $12, We use the calculation $12 x 4 = $48 So, we know the remainder was $48. Food bank contribution $12 $12 $12 $12 3/4

  11. Step 6: Perform Calculations Remainder($48) 1/4 Alice’s Tips savings $16 $16 $16 On the top bar, the Remainder is divided into thirds. $48 / 3 = $16 Food bank contribution $12 3/4

  12. Step 7: Conclusion Remainder ($48) 1/4 Alice’s Tips savings $16 $16 $16 $16 We see that each fourth on the top bar is equal to $16. So, the total tips that Alice earned were $16 x 4 = $64 Food bank contribution $12 3/4

  13. Step 7: Conclusion Alice earned $64 in tips. 1/4 Alice’s Tips savings $16 $16 $16 $16 Food bank contribution $12 3/4

  14. YOU TRY!(on a separate sheet of paper) • There are 600 people at a beach. 2/3 of them are men while the rest are women and children. 1/3 of the number of women equals to ½ of the number of children. If 1/10 of the women and ¼ of the children cannot swim, how many women and children can swim?