Beseda življenj
Download
1 / 15

- PowerPoint PPT Presentation


  • 113 Views
  • Uploaded on

Beseda življenj a. Feb ruar 2010. “ Jaz sem vrata. Kdor stopi skozme, se bo rešil; hodil bo noter in ven in bo našel pašo. ” ( Jn 10,9).

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '' - valora


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Beseda ivljenj a

Beseda življenja

Februar 2010


Beseda ivljenj a

Jaz sem vrata. Kdor stopi skozme, se bo rešil; hodil bo noter in ven in bo našel pašo.”

(Jn 10,9) .


Beseda ivljenj a

Jezus se predstavlja kot tisti, ki uresničuje Božje obljube in pričakovanja ljudstva, katerega zgodovina je vsa zaznamovana z nikoli preklicano zavezo z njegovim Bogom.


Beseda ivljenj a

Predstava vrat je podobna in jo je mogoče dobro razložiti z drugo podobo, ki jo uporablja Jezus: “Jaz sem pot, nihče ne pride k Očetu drugače kot po meni.” Torej je on resnično pot in odprta vrata k Očetu, k samemu Bogu.


Beseda ivljenj a

Kaj pomeni konkretno v našem življenju ta beseda? z drugo podobo, ki jo uporablja Jezus: “Jaz sem pot, nihče ne pride k Očetu drugače kot po meni.” Torej je on resnično pot in odprta vrata k Očetu, k samemu Bogu.


Beseda ivljenj a

Veliko je namigov iz drugih evangeljskih besedil, ki so povezana s tem Janezovim odlomkom, toda med vsemi izberimo tisto o “ozkih vratih”, skozi katera si moramo prizadevati vstopiti, da bi prišli v življenje.


Beseda ivljenj a

Zakaj ta izbira? Zato, ker se nam zdi, da nas morda še najbolj približa resnici, ki jo Jezus pove o sebi, in nas najbolj razsvetljuje, kako naj jo živimo.


Beseda ivljenj a

Kdaj postane Jezus na stežaj odprta vrata, v polnosti odprta v Trojico? Tam, kjer se zdi, da so se nebeška vrata zanj zaprla, postane nebeška vrata za vse nas.


Beseda ivljenj a

Zapuščeni Jezus je vrata, skozi katera prihaja do popolne izmenjave med Bogom in človeštvom: ko postane nič, zedini otroke z Očetom. On je praznina (odprtina vrat), po kateri človek pride v stik z Bogom in Bog s človekom.

Torej je Jezus hkrati ozka in na stežaj odprta vrata, in to lahko izkusimo.


Beseda ivljenj a

izmenjave med Bogom in človeštvom: ko postane nič, zedini otroke z Očetom. On je praznina (odprtina vrat), po kateri človek pride v stik z Bogom in Bog s človekom.Jaz sem vrata. Kdor stopi skozme, se bo rešil; hodil bo noter in ven in bo našel pašo.”

(Jn 10,9) .


Beseda ivljenj a

Jezus je v svoji zapuščenosti postal za nas dostop k Očetu.

Njegov del je opravljen. Da pa bi izkoristili to veliko milost, mora tudi vsak izmed nas narediti svoj mali del, ki je v tem, da stopi k tem vratom in gre skoznje. Kako?


Beseda ivljenj a

Kadar nas preseneti razočaranje ali rani bolečina ali nepredvidena nesreča ali nesmiselna bolezen, se lahko vedno spomnimo na bolečino Jezusa Kristusa, ki je poosebljal vse te preizkušnje in še tisoč drugih.


Beseda ivljenj a

Da, on je navzoč v vsem, kar ima okus po bolečini. Vsaka naša bolečina je eno izmed njegovih imen. Skušajmo torej prepoznavati Jezusa v vseh stiskah, v vseh težavnih življenjskih položajih, v vseh nejasnostih, v vseh lastnih in tujih tragedijah, v trpljenju človeštva, ki nas obdaja. Vse so on, ker jih je on vzel za svoje.


Beseda ivljenj a

Dovolj bo, da mu z vero rečemo: “Ti, Gospod, si moja edina sreča,” dovolj bo, da storimo kaj konkretnega, da olajšamo “njegovo” trpljenje v ubogih in nesrečnih, da bomo stopili skozi vrata in onkraj njih našli nikoli doslej okušeno veselje in novo polnost življenja.


Beseda ivljenj a

edina sreča,” dovolj bo, da storimo kaj konkretnega, da olajšamo “njegovo” trpljenje v ubogih in nesrečnih, da bomo stopili skozi vrata in onkraj njih našli nikoli doslej okušeno veselje in novo polnost življenja.Jaz sem vrata.

Kdor stopi skozme,

se bo rešil;

hodil bo noter in ven

in bo našel pašo.”

(Jn 10,9) .

“Beseda življenja”, mesečnik Gibanja fokolarov.

Tekst: Chiara Lubich, februar 1999.Grafična izdelavaAnna Lollov sodelovanju z Placido D’Omina (Sicilija - Italija) Komentar Besede življenja je preveden v 96 jezikov, doseže več milijonov oseb iz vsega sveta prekotiska, radia, TV in interneta – vse informacije najdete nawww.focolare.orgPPS je preveden v več jezikov in je objavljen nawww.santuariosancalogero.org.