interne staatshervorming in vlaanderen n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Interne staatshervorming in Vlaanderen. PowerPoint Presentation
Download Presentation
Interne staatshervorming in Vlaanderen.

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 15

Interne staatshervorming in Vlaanderen. - PowerPoint PPT Presentation


  • 76 Views
  • Uploaded on

Interne staatshervorming in Vlaanderen. Jan Van Doren, adjunct- directeur Voka- Kenniscentrum 18 mei 2010. Context bestuurlijke hervormingen: meer bestuurslagen. Context bestuurlijke hervormingen: omgeving wijzigt. Gevolg: “ bestuurlijke drukte”.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Interne staatshervorming in Vlaanderen.' - ulysses-austin


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
interne staatshervorming in vlaanderen

Interne staatshervorming in Vlaanderen.

Jan Van Doren, adjunct-directeur Voka-Kenniscentrum

18 mei 2010

in de praktijk bevoegdheid over rioleringen
In de praktijk: bevoegdheid over rioleringen.
  • De kelder van Etienne Boeckx in de Viaductstraat in Tienen loopt een paar keer per jaar onder water omdat de riolering verzadigd is. De boosdoener is volgens de man het rooster op de nabijgelegen Mennebeek. Dit zit regelmatig vol takken en bladeren waardoor het water wordt tegengehouden. Etienne houdt het rooster zelf proper, maar dat volstaat niet om zijn kelder droog te houden. Al jaren vraagt hij de stad Tienen om zelf in te staan voor het onderhoud. De voorbije zes weken heeft er tweemaal rioolwater in mijn kelder gestaan», zegt hij. «Eenmaal heb ik mijn auto nog net op tijd kunnen buiten zetten. “
  • De eerste keer had Etienne veel schade. «Twaalf jaar geleden heb ik het huis gekocht. Dat was in maart. In november had ik de eerste keer prijs», zegt hij. «Mijn wasmachine, d ie in de kelder stond, was stuk. Een buurtbewoner vertelde me dat het probleem kwam van het rooster op de Mennebeek. Ik ben toen zelf poolshoogte gaan nemen. Sindsdien maak ik het rooster regelmatige zelf vrij. In de herfst trek ik om de drie weken naar de plaats. Het probleem kan opgelost worden als de riolering een meter lager ligt. Het water baant zich nu een weg via de riolen en loopt de kelders van de huizen binnen. Ongeveer vijf huizen in de straat hebben er last van.»
  • Etienne heeft het probleem al meermaals aan de burgemeester gesignaleerd. «Ik krijg echter verschillende verhalen te horen. De ene zegt dat het rooster de bevoegdheid van de stad is, maar bij de stad krijg ik dan weer te horen dat de provincie bevoegd is. Ik ben het beu om het werk van een ander te doen en hoop dat er eindelijk maatregelen genomen worden», besluit Etienne Boeckx.

Het Laatste Nieuws, 31 oktober 2005

in de praktijk bestuursschaal verruimen
In de praktijk: bestuursschaal verruimen
  • Voor een efficiënte coördinatie en werking van de hulpdiensten in de regio, maakt Zingem deel uit van de hulpverleningszone Vlaamse Ardennen. Deze veiligheidsovereenkomst is door de gemeenteraad goedgekeurd.De overeenkomst is een samenwerking van de gemeenten Brakel, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruishoutem, Maarkedal, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem, Zingem, Zwalm en Zottegem.
  • Turnhout en Oud-Turnhout hebben een gezamenlijke mobiliteitsdienst opgericht. Beide gemeenten maakten afspraken over de inzet van de mobiliteitsambtenaren van de stad op het grondgebied van Oud-Turnhout. De mogelijkheid wordt opengehouden voor Beerse en Vosselaar om later toe te treden. De dienst bestaat uit drie mobiliteitsambtenaren. Door de samenwerking is voor alle gemeenten meer gespecialiseerde kennis sneller én permanent beschikbaar. De samenwerking maakt het ook mogelijk om subsidieregelingen rond mobiliteit beter op te volgen.

GVA, 10 december 2009