nv tor moldovan ana n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
ÎNVĂŢĂTOR - MOLDOVAN ANA PowerPoint Presentation
Download Presentation
ÎNVĂŢĂTOR - MOLDOVAN ANA

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 10

ÎNVĂŢĂTOR - MOLDOVAN ANA - PowerPoint PPT Presentation


  • 91 Views
  • Uploaded on

CUM SĂ FII SĂNĂTOS. ÎNVĂŢĂTOR - MOLDOVAN ANA. UN MĂR CONSUMAT ZILNIC ÎL ŢINE PE DOCTOR DEPARTE.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

ÎNVĂŢĂTOR - MOLDOVAN ANA


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
nv tor moldovan ana

CUM SĂ FII SĂNĂTOS

ÎNVĂŢĂTOR- MOLDOVAN ANA

slide3
La baza sunt cerealele integrale (făina de grâu integrală, fulgi de ovăz, orez brun) si cereale rafinate (pâine albă, orez decorticat); acestea sunt produse bogate în fibre, fier şi multe din vitaminele complexului B (tiamina, niacina, acid folic); se recomandă consumul a 6-11 porţii/zi (o porţie putând conţine o felie de pâine, un bol mic cu cereale, 100 grame de orez gătit);
slide4

Urmează fructele si legumele (sunt recomandate 2-5 porţii/zi), importanţa lor fiind data de conţinutul în fibre, vitamina C, acid folic, potasiu;

  • Grupa proteinelor conţine carne, peste, ouă, legume uscate - acestea asigură un aport important de fier si zinc, pe lângă bogatul conţinut in proteine; se recomandă 2-3 porţii a cate 70-100 grame/zi; pe aceeasi treapta ca importantă sunt plasate produsele lactate (lapte integral, semi sau complet degresat, brânzeturi, iaurturi), deserturile pe baza de lapte (inghetată, budinci); datorită conţinutului în calciu, potasiu, vitamina D, se recomandă consumul a minim 3 porţii/zi (mai crescut în cazul copiilor, adolescenţilor şi femeilor ce alăptează).
slide5

La vârful piramidei se află uleiurile, grăsimile şi dulciurile: ele reprezintă cel mai mic procent de alimente din dieta şi trebuie consumate ocazional deoarece aduc multe calorii, în detrimentul substanţelor nutritive, pe care le conţin în cantităţi reduse. În această categorie sunt incluse uleiurile vegetale, margarina, smantâna, zahărul, băuturile carbogazoase şi deserturile.

pentru a putea realiza proiectul elevii au fost mp t i i n trei grupe
Pentru a putea realiza proiectul elevii au fost împătţiţi în trei grupe.
  • Elevii din grupa I au avut ca sarcină culegerea informaţiilor, însoţite de imagini, în legătură cu alimente care contribuie la menţinerea sănătăţii.
  • Elevii din grupa a II-a s.au ocupat cu informaţiile legate de regulile de igienă personală de cele ale clasei ţi ale locuinţei.
  • Elevii din grupa a III-a au ca atribuţii strângerea de informaţii despre rolul exerciţiilor fizice în menţinerea sănătăţii.
cur enia este mama s n t ii
Curăţenia este mama sănătăţii!!!
  • IGIENA CORPULUI:Igiena corpului este in concordanţă cu activitatea corectă a organismului, duce la îmbunătăţirea schimbului de substanţe,circulaţiei sangvine, digestiei alimentare, respiraţiei, dezvoltării posibilitaţilor fizice si intelectuale a omului.
  • Igiena corpului necesită, mai întai de toate, păstrarea curăţeniei pielii.
slide8

IGIENA OCHILOR: Care se face împreună cu spălarea întregii feţe.După spălarea feţei ochii se sterg cu un prosop propriu, curat.Nu se foloseşte prosopul altei persoane deoarece există riscul de îmgolnăvire de conjunctivită.

  • IGIENA URECHILOR:Cum se face igiena corectă a urechii? Cel mai important: nu introduce nimic pe canalul auditiv (beţigase, scobitori, agrafe, unghia, etc.). Spală pavilonul urechii, cu apa si săpun, apoi sterge-l bine. La nevoie, curăţă si intrarea in canalul auditiv, dar cu buricul degetului, nu cu unghia. Asta ar trebui sa fie de ajuns.
mi carea este important pentru nt rirea i dezvoltarea armonioas a organismului
Mişcarea este importantă pentru întărirea şi dezvoltarea armonioasă a organismului.