Download
korporacijske poduke n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
KORPORACIJSKE PODUKE PowerPoint Presentation
Download Presentation
KORPORACIJSKE PODUKE

KORPORACIJSKE PODUKE

80 Views Download Presentation
Download Presentation

KORPORACIJSKE PODUKE

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. KORPORACIJSKE PODUKE • Budući da ulazimo u razdoblje promjena, • slijede tri poduke, dobivene iskustvomvelikih inozemnih korporacija, kako bismo preživjeli te promjene...

  2. Sjedi vrana na drvetu i cijele dane ne radi baš ništa. Kada je mali zeko ugledao vranu, upita je: »Mogu li i ja sjediti kao ti i da cijeli dan ništa ne radim?« Vrana odgovori: »Naravno, zašto ne.« skoči na zeku... i pojede ga! I tako mali zeko sjedne na zemlju ispod vraneodmarati se i da ništane radi. Nakon nekog vremena, iznenada se pojavi lisica, PODUKA 1.

  3. PODUKA 1. Pouka priče je... Da bi sjedio i ne radio ništa... moraš sjediti jako, jako visoko!

  4. Razgovaraju puran i bik: »Volio bih moći dohvatiti vrh drveta«, reče puran, »ali nemam dovoljno snage«. »Pa, zašto ti ne bi grickao malo moje balege?«,odgovori bik. »Ona je prepuna hranljivih sastojaka.« PODUKA 2. Puran pojede hrpicu balege i shvati da mu je to stvarno dalo dovoljno snage da se popne na prvu granu drveta. Sljedeći dan, nakon što je pojeo još balege, popeo se na drugu granu. Konačno nakon dva tjedna puran je ponosno sjedio na vrhu. Ali, ubrzo ga je ugledao farmer, spretno ga upucao puškom i tako ga skinuo s drveta.

  5. Poduka 2. Poanta priče je: Nečist te možda može dovesti do vrha, ali te ne može održati gore.

  6. Postalo je jako hladno, ptičica se smrznula i pala na zemlju, na veliko polje. Dok je ležala na zemlji, prišla joj je krava i ispustila nešto balege na nju. Prolazeći tuda mačka je čula ptičju pjesmu i prišla je to istražiti. PODUKA 3. Ptičica je letjela na jug nošena vjetrom. Nalazeći se u gomili kravlje balege, shvatila je kako joj je postalo toplo. Balega ju je u stvari otkravila! Ležala je tako topla i sretna, pa je od radosti počela pjevati. Prateći zvuk, otkrila je pticu ispod gomile kravlje balege, a zatim ju jespretno izvukla i pojela!

  7. PODUKA 3. Puke ove priče su tri: • Nije svatko tko te uvaljuje u nečist tvoj neprijatelj. • Nije svako tko te iz nečisti vadi tvoj prijatelj. • A kada si u velikoj nečisti, • drži jezik za zubima! www.miljenko.info